20100119

TRAVEL | First Time London

Photobucket

Afgelopen zomer ben ik voor het eerst met mijn beste vriendin op vakantie geweest! We zijn samen een weekend naar Londen gegaan! We zaten er van 30 juli t/m 2 augustus.

Via de website effeweg.nl hebben we voor ongeveer 170 euro een trip naar Londen geboekt. Dat was voor de reis, 3 nachten in een 3-sterren hotel en ontbijt. Best goedkoop dus.
Ik keek er onwijs naar uit. Ik ben namelijk nog nooit zonder ouders op vakantie geweest!
We stapten in Utrecht op de bus die naar Calais reed voor de overtocht naar Dover. Die overtocht was geen pretje. Ik werd onwijs zeeziek! Gelukkig duurde de overtocht maar een uurtje.
Na een tijdje rijden was daar opeens de Tower bridge! Eindelijk waren we in Londen!
In de buurt van de Big Ben zijn we even gedropt om kennis te maken met de stad. Ik vond het meteen geweldig. De London eye en de Big Ben, prachtig!Na een uurtje gingen we weer opweg naar het Hotel dat in watford staat, net buiten Londen. We zaten in het Jurys Inn Hotel, een spiksplinternieuw 3-sterrenhotel. Echt prachtig! We hadden een prachtige kamer met een plasma scherm, een 2 persoonsbed en een 1 persoonsbed. Ik mocht van mijn vriendin heerlijk in het 2 persoonsbed liggen.

Na de kamer verkend te hebben en onze spullen op hun plek gezet te hebben, zijn we op zoek gegaan naar iets om te eten. We zaten 8 minuutjes lopen van het centrum van Watford. Daar was één grote straat met alleen maar barretjes! Geweldig! We zijn daar direct wat gaan drinken. Alleen hebben we het niet te laat gemaakt, aangezien we de dag erna veel te doen hadden.
Om 6 uur 's ochtends was er een wake-up call, foutje, die wake-up call was bedoeld voor de laatste dag... Gelukkig viel ik wel weer in slaap! Rond een uur of 9 stonden we beneden voor de bus die ons naar het centrum van Londen zou brengen.

In de buurt van Piccadilly circus werden we afgezet. En daar was ik hoor, ramptourist eersteklas! Ik heb werkelijkwaar overal foto's van genomen!! We hebben geshopt, Starbucks gedronken, in Soho in een parkje wat gegeten en hebben wat sight seeing gedaan. Natuurlijk zijn we naar de grootste en mooiste winkel in Londen gegaan. Harrod's! Nou hebben wij in Nederland veel vrouwen met hoofddoekjes rondlopen, maar daar ook. Het verschil? Daar zijn het hoofddoekjes van Gucci, D&G etc. Niet normaal.

We hebben tegen de avond in een straatje bij Spaghettihouse heerlijke pasta gegeten.
voldaan en met een heleboel tassen zijn we op de trein gestapt naar Watford.
Ik was zo blij toen we eindelijk het hotel hadden bereikt! Ik was kapot. Die avond hebben we lekker op bed gelegen en tv gekeken (love engelse tv!).

De volgende ochtend stonden we weer rond 9 uur beneden om op de bus te stappen naar het centrum. We zijn bij Trafalgar square afgezet. We zijn de boekwinkel Waterstone's ingedoken. Ik hou van die winkel, werkelijk waar! Boeken, boeken en nog eens boeken.

Hierna zijn we richting Buckingham Palace gegaan. Eerst zijn we door St. James' park gelopen, wat foto's van vogels en eekhoorntjes gemaakt. Tja het is maar wat je leuk vindt! Haha
We waren net op tijd bij Buckingham Palace om de Changing of the guards te zien! Het zag er fantastisch uit. Onwijs leuk om te zien. Maar we wilden nog veel meer zien en het was erg druk daar, dus zijn we naar Green park gelopen. Na daar ff gezeten te hebben zijn we uiteraad naar Starbuck gegaan.

Ik kreeg een berichtje van een vriendin dat zij net in Londen was aangekomen en of we zin hadden om naar Notting Hill te komen! Dat leek ons wel heel erg leuk. We hebben daar wat gedronken en zijn daarna over de grote markt daar gelopen. We waren alleen vergeten om naar Abbey road te gaan, ach misschien iets voor de volgende keer.

Toen zijn we met de bus weer naar het centrum gegaan. Het was inmiddels begonnen met regenen en we hadden onwijze honger. We zijn toen naar de TGI Friday's gegaan en hebben een heerlijk groot stuk vlees op. Rond een uur of 10 zijn we langzaam naar de trein gegaan om voor de laatste keer naar het hotel te gaan. We hebben onze koffers ingepakt (we begonnen met praktisch lege koffers en gingen weg met stampvolle koffers!) en zijn na wat tv kijken lekker gaan slapen.
Na de wake-up call van 6 uur, moesten we er toch echt aan geloven. Terug naar nederland, terug naar huis...

Ik mis Londen!! Ik wil dit jaar zeker nog een keer terug!

4 opmerkingen:

 1. 'een vriendin' Paulien (haha)19/1/10 21:51

  waaauw, heel verhaal zeg! leuk!
  mijn verhaal van dat tripje is heeeel anders en kan ik me al bijna niet meer herinneren =P
  STARBUCKS (L) haha.

  p.s. leuke nieuwe layout-achtig-iets.. hoe je het ook maar wilt noemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha en ik heb em nog zo kort mogelijk geprobeerd te houden!!
  ik kan er honderduit over praten!

  see you sunday 'een vriendin'whahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooooooh woooow ik wil ook!! En wat leuk dat je ook naar Jurk! was, heb je de clip al gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel, je schrijft leuke stukjes!

  BeantwoordenVerwijderen