20100211

PERSONAL | What I've Been Up To AH to go

Hele trouwe lezers kunnen zich misschien nog herinneren dat ik eind 2008 ben begonnen met werken bij de AH to go. En daar werk ik nu nog steeds! Al is mijn functie daar nogal veranderd.
In april werkte ik een half jaar bij de AH. Tijdens mijn functioneringsgesprek gaf mijn winkelmanager aan dat hij wel potentie ziet en dat hij mij een goede werknemer vindt. Hij heeft me de kans geboden om tot oktober (dan zou ik er een jaar werken) te groeien. Ik moest gaan leren zelfstandig openen en sluiten van de winkel, vracht aannemen, bestellen etc etc.

Deze kans heb ik ook met beide handen aangenomen. Niet alleen omdat ik graag geld wil blijven verdienen, maar ook omdat ik denk dat het goed op je cv staat dat je niet alleen een kassakippetje bent. Verantwoordelijk zijn voor je winkel en je collega's is best eng en nog steeds vind ik dat eng, maar het wordt allemaal steeds meer gewoonte.
In het jaar en 4 maanden dat ik nu bij de AH to go werk heb ik helaas heel wat leuk collega's zien gaan en er minder leuke voor in de plaats gekregen. Zo ging mijn maatje, collega en vooral die leuke en grappige vent J. (die collega die mij laatst met de afwezige sleutels had geholpen) in oktober weg. Dat vond ik vreselijk. Hij was niet alleen een hele fijne collega, maar daarnaast kon ik echt met hem lachen! We hebben zo nu en dan wel contact, maar het is wel heel jammer dat ik hem niet meer elke week op het werk zie...

En het allerergste is dat er voor hem in de plaats iemand is gekomen die ik niet zo mag is. Hij denkt dat hij alles zo goed weet en dat hij mij de les kan lezen, omdat hij meer ervaring heeft. Dat probeer ik ook maar te negeren en mijn werk te doen zoals ik denk dat het hoort. Van mijn winkelmanager krijg ik geen slechte dingen te horen, dus dan zal het wel goed zijn toch?!
Ook hebben we verscheidene interne fraude incidenten gehad het afgelopen jaar. Helaas. En vaak zijn het echt de mensen van wie je het niet verwacht. Al had ik bij één meisje wel een slecht gevoel en die bleek ook geld te jatten. Erg apart ook toen ik haar afgelopen zomer in Spanje tegenkwam.. Wonder how she paid her vacation..?!
In oktober heb ik een jaarcontract gekregen en heb dus nog lekker werk tot oktober. Ik hoop echt dat daarna mijn contract weer wordt verlengd. Ik werk er hard genoeg voor en heb best veel dingen geleerd in de korte tijd die ik er werk.

Ik hoop ook echt dat ik beter met collega's op kan schieten. Het is niet zo dat ik ze geen van allen mag, de meesten zijn alleen zo jong. Ze zijn dan 16/17 jaar en hebben een heel ander idee over hoe werk gedaan moet worden. Daar erger ik mij erg aan.
Voorlopig werk ik er nog met enig plezier en zolang dat zo is, blijf ik daar ook.
Aankomende zondag mag ik weer openen, maar geen zorgen, de sleutels haal ik morgen bij een collega op!

Liefs,
Deborah

3 opmerkingen:

 1. Blijdorp is inderdaad wel erg leuk. Nee ik wist ook niet dat hij er zo uitzag. Mijn vriendin zat al de hele tijd van ja die beetjes zijn schattig. Ik had me er iets anders bij voorgesteld. Maar ze zijn echt cute!

  Zo je werkt er al een tijd dan. Gaat het je nog steeds niet vervelen? Lijkt mij niets zo lang bij het zelfde. Ik wil altijd veel doen en vooral dan ook veel nieuwe dingen. Hihi.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zeg, dat je die verantwoordelijkheden op je neemt! Ik wilde niet eens bij de infobalie staan, simpelweg omdat ik geen zin in verantwoordelijkheid had daar bij de AH ;)
  Enne, die sleutels, dat wordt vanzelf een routine :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, dat heb je bij dat soort baantjes: voortdurend verloop van personeel, steeds meer 'jonkies' om de personeelskosten te drukken én mensen die de kas roven. Ik heb hetzelfde gemerkt bij de bioscoopketen waar ik werk.

  BeantwoordenVerwijderen