20100824

EVENT | Strandfestival Zand 2010

Afgelopen zaterdag ben ik ben een hele goede vriendin naar strandfestival Zand in Almere geweest.
Het festival stond sinds april al voor mij hoog op de agenda. Ik had veel gehoord over Zand 2009 en dus kon ik niet wachten om naar de 2010 editie te gaan.

Zaterdagmorgen zag ik de donkere wolken al buiten hangen, maar ik had er vertrouwen in dat het helemaal goed ging komen. Na een treinreis van ongeveer anderhalf uur in de 1ste klas (thank god voor de Spoordeel kaartjes van de NS) kwamen mijn vriendin en ik rond 13 uur aan bij Almere strand. Na een stukje lopen kwamen we aan bij de ingang van Zand. Na de kaart- en tascontrole (waarbij de dop van mijn fles water weg moest, maar ik die stiekem heb gehouden) en het kopen van muntjes zijn we op zoek gegaan een leuke plek om te vertoeven.

Eerst zaten we in het zand op een klein handdoekje, maar al snel zagen we een picknicktafel niet ver naast ons vrij komen. We zijn daar snel naartoe gegaan en hebben daar eigenlijk het gehele festival gezeten!

Het festivalterrein zag er super mooi en netjes uit! Er waren veel etenstentjes met veel keuze, van sate tot vers fruit, het was er wel te vinden. Het eten en drinken was nog best goed te betalen ook en dat is voor mij altijd een groot pluspunt. Zelfs de toiletten (de dixie toiletten) zagen en netjes en schoon uit, iets wat ik nog nooit op een festival heb gezien!

En er hing bij de picknicktafels een groot scherm zodat je niks hoefde te missen wat op het podium gebeurde. Er hing een super relaxte sfeer op het festival. Niks was geforceerd, gewoon lekker naar muziek luisteren, eten en drinken! Heerlijk!


 
De line-up was erg goed. De dag begon met De Corona's gevolgt door 3JS, Jurk!, Rowwen Heze, VanVelzen, Nick&Simon en Paul de Leeuw. Zand werd gepresenteerd door Eddy Zoey en Jeroen van Koningsbrugge.
Het optreden van Jurk! was geweldig! Ze hebben alle nummer van de cd 'Avondjurk' gespeelt en 2 nummers van Doe Maar en De Dijk. Dat was echt genieten. Zeker toen Eddy Zoey uit het niks het podium op kwam en gitaar ging spelen (wat hij overigens heel erg goed kan) VanVelzen was ook echt super.

De avond werd afgesloten door Paul de Leeuw. Hij kwam aan als Sinterklaas (tja, leg dat de kleine kindjes maar uit...) en liet nog even een prachtige, op Dries Roelvink geinspireerde gele onderbroek zien. Paul de leeuw had ook nog een paar gasten uitgenodigd zoals Anneke Gronloh, Laura Janssen, Jeroen van Koningsbrugge en Nick&Simon. Het optreden met Laura Janssen was onwijs goed. Ze speelde samen het nummer 'Someone like you', Laura in het Engels en Paul in het Nederlands. Ik kreeg er kippenvel van...

Om 23 uur was het festival afgelopen en je kon nog tot middernacht naar de afterparty gaan, maar na 10 uur op het strand te zijn geweest hebben we besloten naar huis te gaan.
Het was een geweldig festival en ik ga volgend jaar zeker weer! 20 augustus 2011 is het festival weer terug met als gast Guus Meeuwis. Zet het in agenda, want dit is een festival wat je niet wilt missen!

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me inderdaad ook een leuk en relaxed festival. Maar ja, Lowlands he. Dat gaat toch voor

    BeantwoordenVerwijderen