20110214

TAGS | My Make-up Story

Hoe oud was je toen je met make-up begon?
Ik begon pas erg laat met make-up eigenlijk. Volgens mij was ik een jaar of 14, misschien zelfs 15? Ik begon toen echt met een dikke eyeliner (beetje een emo achtige periode). Ik had wel toen ik in groep 8/1e van de middelbare school zat af en toe wat roze lipstick op en hooguit wat mascara. Voordat ik met make-up begon was ik eigenlijk meer met mijn haar bezig.

Hoe ben je met make-up begonnen?
Zo rond mijn 14e/15e begon ik mijn uiterlijk echt wat belangrijker te vinden. Toen begon ik jongens bijvoorbeeld ook echt leuk te vinden en begon ik mij druk te maken om mijn kleding. Ik begon toen met een dikke eyeliner en mascara. Langzaam begon ik ook te spelen met oogschaduw en lipstick, maar met lipstick ben ik heel snel weer gestopt. Dat is nou eenmaal niks voor mij.

Wat zijn enkele van je favoriete merken?
Ik heb voor bepaalde producten zo mijn favorieten. Voor mascara gebruik ik eigenlijk alleen maar Maybelline, al vind ik de Chanel inimitable intense ook erg mooi. Mijn oogschaduw is tegenwoordig alleen nog maar van NYX cosmetics en mijn oogpotloden zijn van Estee Lauder.Wat betekent make-up voor jou?
Zonder make-up voel ik mij erg naakt en stiekem ook niet erg mooi. Ik wil minstens een eyeliner en mascara op. Ik vind het leuk om wat zwaardere oog looks te dragen, maar een neutral look vind ik ook wel mooi.

Als je maar 4 producten op je gezicht zou mogen dragen, welke zouden dat dan zijn?
Creme, mascara, eyeliner en in de winter zou ik kiezen voor een lipbalm, in de zomer oogschaduw.

Wat vind je het leukste aan make-up?
Ik vind het leuk dat je met make-up snel een andere look kunt creeeren en deze ook aan kunt passen om je kleding, maar bijvoorbeeld ook aan het jaargetijde of je mood.

Wat vind je van drogisterij make-up versus duurdere merken?
Drogisterij make-up is prima, maar je moet soms gewoon even zoeken. Zo heeft Maybelline hele goede mascara, en heeft Catrice geweldige nagellak en eyeliner.

Welke tip heb je voor beginnende make-up gebruikers?
Begin eerst met wat goedkopere make-up voordat je jezelf met dure merken in gaat laten terwijl je niet weet wat je doet of wat goed bij jou staat. Wat wel erg belangrijk is dat je goede tools hebt zoals een goed pincet (mijn voorkeur een schuine) en goede kwasten om je make-up mee aan te brengen, want die aplicators die bijvoorbeeld bij oogschaduw zit is echt drie keer niks.

Welke make-up trend heb je nooit begrepen?
Ik vind het vreselijk wanneer vrouwen helemaal dicht geplamuurd zitten of wanneer je een duidelijk te lichte of donkere foundation/poeder hebben. Overdreven getekende wenkbrauwen vind ik ook een drama.

Wat vind je van de beauty community op Youtube?
Erg leuk, al hou ik er meer van om beautyblogs te volgen. Veel eigenaressen van deze blogs postten hun filmpjes ook op Youtube, dus wat dat betreft maakt het dan weer niks uit voor mij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten