20110417

CHALLENGES | Day 29 Waar je naar streeft

Dit interpreteer ik op meerdere manieren. Iets waar ik in mijn prive leven naar streef en waar ik qua studie/werk naar streef. Ik vind het fijn om doelen te stellen voor mezelf (al ben ik slecht in het behalen ervan). Voor mij is het belangrijk om iets te hebben waar ik naartoe kan leven.
Waar ik in mijn prive leven naar streef is om mijn vrienden vaker te zien. We studeren allemaal en hebben het ook erg druk. Ook heb ik veel vrienden die aan de andere kant van het land wonen. Het schiet er soms weleens bij in om elkaar te zien. Mijn vriendschappen zijn erg belangrijk voor mij, dus het onderhouden ervan is iets waar ik zeker aandacht aan wil schenken.
Qua studie en werk hoop ik dit jaar al wat te bereiken. Momenteel ben ik om zoek naar een leuke en geschikte stage. Dit zoek ik in televisie en theater. Beide zijn al heel lang iets wat ik heel leuk vind en in geïnteresseerd ben. Met televisie heb ik geen enkele ervaring, dus het is allemaal nieuw mocht ik hier een stage in vinden.

Theater vind ik geweldig. Ruim vier jaar ga ik regelmatig naar het theater en sinds één jaar werk ik als vrijwilliger in een theater hier in Rotterdam. Hier sta ik achter de garderobe, controleer ik kaarten en sta ik in de artiestenfoyer. In de artiestenfoyer schenk ik drankjes in en help ik de artiesten hier en daar als zij iets nodig hebben. Het is super leuk werk, maar ik wil ook weten hoe het achter de schermen werkt. De communicatie, programmering en promotie van voorstellingen. Hierin zou ik graag een stage willen vinden.
Dit zijn alleen nog maar doelen op korte termijn. Als ik kijk naar de lange termijn? Dat zal ik even kort omschrijven.

Op mijn 24ste zal ik afstuderen en hoop ik (in de zomer) kort op reis te kunnen gaan. Ik hoop binnen een jaar een leuke baan te vinden en op mijn 25ste/26ste het huis uit te gaan. Misschien blijf ik in Rotterdam of misschien wil ik wel naar Amsterdam. Een appartement met een (frans)balkon zou ik erg leuk vinden (ben niet echt het type voor een rijtjeshuis met tuin). Tegen die tijd zou ik toch ook wel een leuke vriend willen hebben waarmee ik het huisje deel. Of kinderen in mijn toekomst zitten weet ik niet. Kinderen zijn heel erg leuk, maar of het wat voor mij is?
Dromen over de toekomst is leuk!

Ik zal altijd doelen blijven stellen en streven naar iets beters. Ik denk dat dit erg goed is. Als je geen eisen aan jezelf stelt en stopt met streven naar iets beters, kun je daar op den duur misschien spijt van krijgen. Dat is wat ik denk. Zoals men soms zegt "Stilstaan is achteruitgang".

Streven jullie ook altijd naar iets beters, leukers of groters? En waar streven jullie naar in jullie leven? laat het weten bij de comments.

3 opmerkingen:

 1. Klinkt erg realistisch allemaal :) sta je bij theater Zuidplein?
  k heb niet echt grootse doelen, omdat ik eigenlijk alles al heb wat ik wilde, hoe cheesy dat ook klinkt. Soms zou ik nog wel eens van baan willen switchen en iets heel anders willen doen maar agh; het salaris van nu is ook wel weer erg fijn waardoor ik juist weer alle dingen kan doen die ik wil...misschien dus iets voor de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik werk idd bij theater Zuidplein :D
  Het is alleen maar mooi toch als je alles hebt wat je wilde?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dacht ik al, weet dat ze daar veel met vrijwilligers werken :) en inderdaad alleen maar mooi!

  BeantwoordenVerwijderen