20110422

LIJSTJES | Songs For Summer

De zomer staat voor de deur en dat betekend lekker genieten van de zon! Één van de leukere dingen aan de zomer vind ik wel zomerse muziek. Latin muziek is hier toch echt leider in! Ik wil jullie vandaag mijn favoriete summer songs laten horen. Zelfs al zou ik met -20 midden in de winter voor de haard zitten, wanneer ik deze muziek hoor, waan ik mij op het strand. 
En met het wisselvallige weer van de laatste tijd heb ik toch wel zin in wat zomers en jullie denk ik ook! Enjoy!

Orichas - Naci OrichasWat een fijn nummer is dit. Bij dit nummer krijg ik het gevoel dat ik door de straten van Spanje loop in een geweldig jurkje, zonnebril op en slippers aan. In de zomer draai ik dit nummer erg vaak en ik vrees dat ik mijn buren gek ga maken met dit nummer!

Ricky Martin - MariaAls 'Maria' je geen zomers gevoel geeft weet ik het ook niet meer! In dit filmpje hoor je de Spaanse versie, maar zelfs de Engelse versie is goed.In 1997 kwam dit nummer onze hitlijsten binnen en ik weet nog dat ik direct 'fan' was van Ricky Martin. Let's face it, de man maakt geweldige zomer muziek!

Gabriel Rios - Broad DaylightBroad daylight is een heerlijk nummer om bij te relaxen. In een parkje, op een bootje of gewoon lekker op het strand. Het is een heel vrolijk nummer en stiekem zie ik de Appelsientje reclame voor me bij dit nummer.

Elvis Crespo - SuavementeDeze clip is echt verschrikkelijk, maar het nummer daarintegen gelukkig niet. Ik weet niet eens meer waardoor ik dit nummer ken, maar dat maakt niks uit, I like it!Ik krijg spontaan zin om te dansen door Suavemente. Op de een of andere manier koppel ik dit nummer ook aan de film Dirty Dancing 2 (een heerlijke film om in zomer stemming te komen, in ieder geval door de muziek). Suavemente zit overigens niet in de film, I know, maar ik lijk het er iedere keer mee te associëren haha.

Carlos Santana ft. Wyclef Jean - Maria MariaEn dan hebben we nog een nummer over Maria... Als laatste in dit lijstje staat Maria Maria van Carlos Santana! Dit nummer mag wat mij betreft echt niet ontbreken wanneer we het over zomer muziek hebben. Ik heb er gewoon geen specifieke reden voor, dit is zomer!

Welke songs krijgen jou nou echt in een zomerse mood en waarom? Laat het weten bij de comments!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten