20110527

ENTERTAINMENT | Filmreview Unknown

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn en komt tot de ontdekking dat zijn vrouw (January Jones) hem niet meer herkent en een andere man (Aidan Quinn) zijn identiteit heeft aangenomen. Als de ongelovige autoriteiten zijn verhaal in de wind slaan, en Martin achtervolgd wordt door huurmoordenaars, slaat hij uitgeput en alleen op de vlucht.

Martin staat er geheel alleen voor in een vreemd land, maar krijgt hulp uit onverwachte hoek (Diane Kruger). Hij stort zich halsoverkop in een dodelijk mysterie dat hem laat twijfelen aan zichzelf en zijn identiteit, maar ook aan hoever hij wil gaan om achter de waarheid te komen.

Actie, Thriller
113 minuten
Regie: Jaume Collet-Serra
                                                                                                                             Bron:www.pathe.nl

Omdat ik bij de omschrijving van films altijd erg langdradig wordt, komt het bovenste stuk van Pathe.nl.
Ik heb Unknown twee weken geleden in de bioscoop gezien. Allereerst, Liam Neeson blijft een geweldige acteur! En zijn stem vind ik ook erg bijzonder. Die herken je altijd.

Tijdens de film was ik zo benieuwd wat er precies aan de hand was... Ik vond het namelijk erg zielig wat er met Martin gebeurde. Wanneer je tegen het einde van de film achter de clue komt gaat dat gevoel nog niet weg. Kleine spoiler: Martin blijkt min of meer een bad guy te zijn, maar is nu zelf slachtoffer... De film is erg slim in elkaar gezet, maar je moet zeker op blijven letten, anders mis je een stukje van het verhaal.

De cast vind ik opzich wel goed uitgezocht. Liam Neeson is altijd goed en Diane Kruger vind ik ook een goede actrice. Alleen had ik hier en daar wat twijfels aan haar rol. Ze speelt een soort Poolse immigrant en heeft dan ook een dergelijk accent. Ondanks dat zij zelf een Duitse achtergrond heeft vond ik het accent niet altijd even sterk...

Ik vond de film zeker goed en zou hem zo weer in de bioscoop willen zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten