20110630

TRAVEL | What's in my make-up bag Stedentrip editie part 1


Aanstaande zaterdag ga ik op een 3-daagse stedentrip naar Londen. Dan is er altijd het dilemma, wat neem ik mee? Zeker op beautygebied is het lastig. Je gaat erg kort, maar je hebt toch dagelijks jouw haarproducten, creme en make-up nodig! Ik zal jullie laten zien wat ik voor een korte trip meeneem.

Ik neem twee toilettasjes mee. Eentje waar alle douche en opfris spullen in zitten en een klein make-up tasje. Het make-up tasje past gewoon in de ander toilettas, dus dat is erg handig! De toilettassen zijn je beginpunt en vanaf daar ga je bepalen wat je mee wilt nemen. Ik ga twee nachten, dus dat is ook twee keer douchen. Ik heb dus douchespullen nodig. Wanneer je naar een hotel gaat krijg je daar vaak shampoo en douchegel, dus je hoeft het niet mee te nemen, maar die spullen zijn voor mijn haar en huid niet geschikt.
De basisproducten die je altijd bij je moet hebben zijn natuurlijk een tandenborstel, tandpasta en deodorant. Verder neem ik op korte stedentrips altijd mini's mee! Zeker in de zomerperiode zijn die in overvloed te verkrijgen bij de drogisterijen.

Ik neem voor deze trip mee:
 - Droogshampoo (deze kun je eventueel in je handtas doen voor onderweg),
 - Zonnebrandcreme,
 - Haarlak,
 - Mousse,
 - Bodymilk,
 - Bodyspray,
 - Wetwipes (nu in kleine verpakkingen te verkrijgen bij H&M voor €1),
 - Reinigingsdoekjes,
 - Parfum.

De parfum spuit ik over in een reisflacon om ruimte te besparen. Ook heb ik testers van een Essence creme, dus een grote pot dagcreme hoeft ook zeker niet mee. Heb je geen testers? Koop dan reispotjes bij de drogist en doe daar jouw creme in.
Omdat ik op het moment een ontsteking in mijn voeten heb neem ik ook een Advil gel en ibuprofen mee en gaan er ook nog wat blaarpleisters mee. Blaarpleisters zijn je grootste vriend op een stedentrip!

Ik neem nog een blokje zeep, shampoobar (van lush) en een borstel mee. De producten nemen allemaal relatief weinig ruimte in en de lege flesjes kun je weggooien waardoor je niet meer alles terug naar Nederland hoeft te slepen.Het make-up tasje, wat voor make-up neem je mee? Je wilt er ook op je stedentrip leuk uitzien en het liefste elke dag een beetje anders. Ik neem een eyeshadow palette mee, het NYX champagne&caviar palette. Hierin zitten 10 kleuren, nude welliswaar, maar er zit genoeg in om elke dag een mooie look mee te maken. Op vakantie neem ik altijd wat oudere kwasten mee. Ik heb ze van NYX, Gosh en H&M. Zo hoef je niet het verschikkelijke sponsje uit het palette te gebruiken.

Verder neem ik mee in mijn make-up tasje:
 - Wenkbrauwpotlood met klein kwastje eraan,
 - Eyeliner,
 - Mascara,
 - Concealer,
 - Eyeshadowbase,
 - Wenkbrauwgel,
 - Lippenbalsem (mijn beste vriend op reis!),
 - Clipjes voor mijn haar.

Je kunt hier natuurlijk extra dingen aan toevoegen zoals een wimperkruller, lipstick, foundation, poeder etc etc. Voor mij is dit wel een fijne basis, maar wellicht dat ik nog wel een poeder mee neem om mijn gezicht wat matter te maken.

Dit zijn de producten die ik graag meeneem. Dit is natuurlijk erg persoonlijk, maar het is misschien een handig guideline tijdens het inpakken van jouw toilettas. Hopelijk hebben jullie iets aan deze What's in my toiletbag wanneer jullie zelf op een stedentrip gaan.

Gaan jullie nog op vakantie deze zomer? Zo ja, wat nemen jullie dan mee? Laat het mij weten bij de comments!

1 opmerking:

  1. Leuk om te zien! :) Veel plezier! Ik ga waarschijnlijk niet op vakantie..

    BeantwoordenVerwijderen