20110728

ENTERTAINMENT | Tribute To Amy Winehouse

Het overlijden van Amy Winehouse  op zaterdag 23 Juli 2011 (27 jaar, de leeftijd waarop legendarische grootheden zijn overleden) verbaasde mij totaal niet. Toch vond ik het triest nieuws. In de korte tijd dat Amy aanwezig was in de muziekwereld heeft zij veel terweeg gebracht. Zij bracht Soul weer terug.

In 2006 kwam ze met de single Rehab, die nu na haar dood wat cru is. 'They tried to make me go to rehab but I said no, no, no...'. Tja, had ze dat maar wel gedaan, dan had ze waarschijnlijk nog in leven geweest. Drugs brachten haar niks dan ellende en het kan dan ook niet anders dat ze aan drugs of  aan de gevolgen van het gebruik ervan dood is gegaan.

Amy's muziek word nu massaal verkocht en men luistert opeens weer naar haar muziek. Ik ben eerlijk gezegd nooit gestopt met luisteren (al was het in de vorm van Glee die haar muziek had gebruikt). Tijdens mijn radioshow Debs&Jazz tijdens NEWb Radio draaide ik haar muziek ook.
Om stil te staan bij hoe goed haar muziek is wil ik bij deze graag mijn favoriete nummers van haar laten horen aan jullie.
Rehab moest hier natuurlijk wel tussen staan. Dit is de single die haar groot maakte, maar ook door Valerie werd haar faam groter. Back to Black, uit 2007,  is na haar dood opeens de charts in geschoten. De videoclip van Back To Black vind ik 'eng' met de begrafenis nu ze dood is...

Amy, rest in peace and have fun up there!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten