20110715

PERSONAL | What I've Been Up To Werk Update

Een tijdje geleden heb ik jullie al verteld hoe het met mijn studie gaat. Naast mijn studie heb ik ook gewerkt en ben ik vrijwilliger in het theater geweest. Vandaag zal ik jullie hierover een update geven.

Werk
Ik werk inmiddels al ruim 2,5 jaar bij de AH to go. In oktober 2010 heb ik een vast contract gekregen. Volgens mij ging het vanaf dat moment wat minder op het werk. Ik had het ongelofelijk druk met NEWb Radio en zat echt in een winterdip (die had ik al super vroeg door het slechte weer, helaas...). Werk kwam na school en mijzelf op de derde plaats. Ik deed de basic dingen, maar niet veel meer dan dat.

Ergens in februari/maart had ik een gesprek met mijn winkelmanager die mij opeens begon te beschuldigen dat ik mijn werk niet deed en mijn medewerkers niet goed corrigeerde en dus geen goed voorbeeld was. Dat was op dat moment de druppel en liet mijn emoties gaan. Ik had het zo druk met school gehad en werkte keihard wanneer ik in de winkel was. Nu kreeg ik opeens te horen dat ik het al die maanden niet goed deed. Hierdoor kreeg ik echt het gevoel dat het stank voor dank was. Had mij dan eerder verteld als er iets niet goed ging en hou niet maanden lang alles voor jezelf.
Ik legde uit hoe ik mij voelde en zij begreep het gelukkig wel. Als ik weer terug ging naar de werkzaamheden die ik voor NEWb deed, was er niks aan de hand.
Inmiddels ben ik back on track en werk ik nog steeds keihard, maar doe ik nu hopelijk wel de juiste werkzaamheden.

Mijn werk is oké en sommige collega's zijn wel leuk, maar idealiter zou ik graag uitdagender werk willen doen. Wat mij tegenhoudt? Een vast contract, dus een 'vast' salaris, flexibele uren (nergens anders kan ik dagen van 4 uur maken) en het is maar 5 minuten bij mijn huis vandaan.
Zolang ik niet met grote tegenzin naar mijn werk ga, vind ik het prima. Ik had zelfs gevraagd of ik deze zomer 16 tot 18 uur mag werken in plaats van 12 uur (ik wil natuurlijk wel tijd hebben om mijn to do list uit te voeren). Maar inmiddels heb ik een blessure in beide voeten, dus dat gaat even niet gebeuren. Ik kan slechts 4 uur per dag werken. Dan merk ik echt dat ik teveel sta (en dat staan doet juist zoveel pijn, lopen gaat nog wel..). Gelukkig kan ik nog wel werken.

Vrijwilliger
Naast mijn werk en studie ging ik ook nog één of twee avonden per maand naar Theater Zuidplein hier in Rotterdam om als vrijwilliger te werken. Het is super leuk werk om te doen. Je werkt op de publieksafdeling, dat is dus de garderobe of kaartcontrole, maar je kunt ook in de artiestenfoyer werken. Dat is natuurlijk het allerleukste werk. Je ziet de artiesten buiten hun 'rol' om. Erg leuk en sommige cabaretiers bijvoorbeeld zijn ook echt hilarisch off stage.

Naast deze werkzaamheden mag je voorstellingen bijwonen. Je mag je voorkeur aangeven bij het inroosteren. Soms heb je geluk en kun je bij de voorstellingen zijn die je wilt, maar het kan ook voorkomen dat veel vrijwilligers hierbij willen zijn en dan heb je gewoon pech. Tijdens de voorstellingen ben je, in geval van een calamiteit, verantwoordelijk voor het begeleiden van de BHV'ers die de gasten in veiligheid moeten brengen.

Het is erg leuk werk en stoor mij er totaal niet aan dat ik er geen geld voor krijg. Theater is mijn passie, dus dit doe ik met liefde. Al kan het gratis drankje (Lees: witte wijn) geen kwaad natuurlijk. Komend seizoen ben ik gewoon weer van plan om als vrijwilliger te gaan werken.

Hebben jullie een (bij)baantje? Wat doen jullie en vinden jullie het daar nog steeds leuk? Laat het mij weten bij de comments!

2 opmerkingen:

  1. Tof! Zelf werk ik ook als freelancer voor verschillende podia hier in Groningen. Super leuk werk!

    Verder ben ik gister aangenomen voor een vakantiebaantje als schoonmaaksters in een seniorenflat. :) 3 uurtjes per dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ow leuk! gefeliciteerd met je nieuwe vakantiebaantje!

    BeantwoordenVerwijderen