20110807

ENTERTAINMENT | Book&Filmreview The Time Travelers Wife

Ik ben eindelijk klaar met het lezen van The Time Travelers Wife van Audrey Niffenegger en heb ook eindelijk de film gezien. Ik vind het namelijk niks om de film te zien zonder dat ik het boek heb uitgelezen. The Time Travelers Wife is geweldig en daarom vertel ik jullie graag wat meer over het boek en de film.Het verhaal gaat over Henry en Clare. Clare kent Henry sinds dat zij 6 jaar oud is. Henry is dan een 36 jaar oud. Ze trouwen echter wanneer Clare 22 is en Henry 30 jaar. Henry is een tijdsreiziger, iets dat genetisch is bepaald.Henry ontmoet Clare waneer zij 6 jaar oud is en komt vanuit de toekomst waar hij Clare ook kent als volwassen vrouw. Zij gelooft niet dat hij in de tijd kan reizen, maar wanneer Henry voor haar ogen verdwijnt gelooft zij hem. Tijdens Clare's jeugd komt Henry haar vaak 'opzoeken'. Dit heeft hij niet onder controlle. Het komt dan ook voor dat zij hem jaren niet ziet.
In de toekomst komt ze Henry weer tegen, maar die Henry kent Clare niet. Hij leert haar, als klein meisje, pas later kennen. Dit is hun tweede eerste ontmoeting voor Henry en Clare kent hem dan al jaren. Vanaf dan begint het liefdesverhaal pas echt.

The Time Travelers Wife is een liefdesverhaal met een twist. Clare's hele leven bestaat uit haar liefde voor Henry. Ze wacht op hem en het maakt haar niet uit hoe lang. Henry kan soms lang weg zijn, maar komt altijd weer terug. Clare probeert een zo normaal leven te leiden met Henry, maar dat is moeilijk als hij vaak weg is. Er gebeurt veel in het leven van Clare en Henry. Het zijn moeilijke tijden voor hun beide, maar de liefde die zij voor elkaar voelen houdt hen bij elkaar.
Het moraal van het verhaal is dat liefde de tijd overwint. Het overwint alle tijd.
In de film worden Clare en Henry gespeeld door Rachel McAdams en Eric Bana. Zij zetten het personages uit het boek erg goed neer vind ik. Good casting! Rachel was al groot fan van het boek en heeft daardoor auditie gedaan om Clare te spelen.

Ik vind het knap hoe ze het boek zo goed in film om hebben weten te zetten. Ik heb het weleens gehad dat de film en het boek grote verschillen tussen zich hadden, maar met de Time Travelers Wife is dit echt niet het geval. Natuurlijk zijn er bepaalde scenes uit het boek weggelaten. Het is moeilijk om ruim 500 pagina's in 107 minuten te proppen. De meest belangrijke stukken uit het boek zijn gebruikt in de film en dat is te zien. Wanneer je de film ziet na het lezen van het boek dan herken je gewoon alles zoals ik het in het boek heb gelezen!
Het verhaal van The Time Travelers Wife heb ik echt in mijn hart gesloten en staat direct tussen mijn favorieten.

Hou jij van een bijzonder liefdesverhaal, dan raad ik je zeker aan het boek te lezen of de film te zien!
Nog een leuk feitje, Brad Pitt en Jennifer Aniston kochten de rechten van het boek al voordat het in 2003 werd gepubliceerd. Een samenwerking met de filmstudio New Line Cinema ging onmiddellijk van start in 2003. Hoewel Jennifer Aniston uiteindelijk niets bijdroeg aan de film, was Brad Pitt producent.

Kennen jullie The Time Travelers Wife en wat vinden jullie ervan? Zo niet, zouden jullie na deze review het boek willen lezen of de film willen zien? Laat het mij weten bij de comments!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de film nooit gezien of het boek gelezen, nu ik je blog zo heb gezien twijfel ik om iniedergeval de film is te gaan kijken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben blij dat de review je aanspreekt! :D

    BeantwoordenVerwijderen