20110817

HIGH TEA | HILTON HOTEL ROTTERDAM


Voor mijn verjaardag (in mei) kreeg ik van mijn zus een Hema High Tea arrangement. Éen High Tea voor twee die beschikbaar is door het gehele land. In Rotterdam was het arrangement enkel bij het Hilton Hotel. Jeetje wat vervelend! Haha Op naar het Hilton Hotel!

In het Hilton werden wij verwelkomt met een drankje, Prosecco of een Jus D'orange. Het was pas half één, dus het werd een Jus D'orange (met siroop onderin, wat ik een klein beetje vreemd vond...). Met de Jus D'orange krijgen wij direct de eerste pot heet water voor onze thee. De thee bij het Hilton is van Lipton.Het restaurant waar je de High Tea nuttigd, The Lounge, is naast de foyer en ziet er redelijk strak uit. Je hebt, wanneer je aan het raam zit, uitzicht op de fontein op het hofplein.


Na ongeveer vijf minuten werd er een etagiére vol lekkere hapjes op onze tafel gezet. Een etage met zoetigheden zoals bonbons, soesjes en een soort brownietaart. De etage eronder bevatte scones, clotted cream, jam en slagroom. De onderste etage had fingersandwiches met kaas, ham, rosbief, zalm en een bolletje met garnaaltjes. I just had to take some pictures, enjoy...Het was dan wel het Hilton en het voelt heel luxe aan, maar scones kunnen ze niet maken! Scones horen fluffy en dik te zijn, niet zo hard als steen en plat... Ik kreeg het nog net naar binnen, maar de scones waren echt niet zoals ze horen te zijn. Jammer!
De rest was heerlijk en veel en had ik al gezegd dat het heerlijk was?


Na het 'koude' gedeelte van de High Tea heb je nog de optie om het 'warme' gedeelte te nuttigen. Het tafeltje naast ons waar twee meiden zaten wilde dit 'warme' gedeelte niet, maar ik vind het zonde om zoiets af te wijzen. Het hoort nou eenmaal bij het Hilton High Tea. Dit 'warme' deel bestaat uit een Quiche Lorraine (dus met kaas en spek) en een kalfskroket (super lekker!).

Wij hebben in twee uur tijd deze high tea verorberd en het was echt heerlijk! Het was een hele fijne High Tea. Het was goed verzorgd en het eten was heerlijk. Al blijf ik erbij dat de scones echt een grote Fail waren.

Wil jij ook eens een High Tea bij het Hilton Rotterdam? Het Hilton is gevestigd aan de Weena 10. De prijs van deze High Tea heb ik niet nagevraagd en op internet is het ook moeilijk te vinden, maar het kost tussen de €22,50 en €25 per persoon.

3 opmerkingen:

 1. Oooh, dat ziet er echt heerlijk uit! Superleuk cadeautje ook, die ga ik onthouden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer van de scones, maar het ziet er wel allemaal erg lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha het water loopt mij ook echt in de mond wanneer ik deze foto's weer zie!

  @margot,is zeker een leuk cadeau. je kan er zelfs mee high tea'en in het krasnapolski in Amsterdam!

  BeantwoordenVerwijderen