20120811

FOOD | Small Salmon Salad


Salades zijn niet bepaald mijn favoriete maaltijd, maar met wat zalm in de salade maak je mij al heel snel blij. Vandaag heb ik dan ook een heel simpel recept voor een lekkere basic zalm salade voor jullie.

De basis benodigdheden voor de salade:
- IJsbergsla
- Croutons
- Dressing, naar voorkeur met dille
- Gerookte zalm
Zoals ik al zei, het is een basic zalm salade. In feite kan iedereen dit lekker vinden.

Begin met de sla te wassen en doe dan de sla in een kom. Ik gebruik ijsbergsla omdat het lekker knapperig is, maar als je hier niet van houdt of als je het niet in huis hebt dan kun je ook rucola of kropsla gebruiken.

Snij vervolgens de gerookte zalm in kleine stukjes. Ik had een pak van 200 gram gekocht, maar ik heb ongeveer 100 gram gebruikt. Dit kun je uiteraard naar behoefte aanpassen. Ik ben nu eenmaal dol op zalm.


Voeg dan de croutons toe aan de zalm en sla. Ik heb een salade croutonmix zontomaat/olijf van Albert Heijn gebruikt. Dit geeft extra smaak aan de salade door de stukjes gedroogde olijf en zontomaat. 
Je kunt ook normale croutons gebruiken. De croutons zorgen voor een beetje bite in de salade.

Als laatste voeg je een beetje dressing toe. Ik heb een komkommer/dille dressing gebruikt. Je kunt natuurlijk verschillende dressings gebruiken. Ik raad een dressing met dille toe. Dille past erg goed bij gerookte zalm.
Et voila, een simpele lekkere zalm salade! Je kunt dit zien als de basis van een salade. Ik vind het al heerlijk om hem zo te eten, maar je kunt er allerlei extra ingrediĆ«nten in doen. Denk dan aan stukjes olijf, komkommer, kappertjes of tomaat. Zo kun je van een gezonde snack, in een handomdraai een maaltijdsalade maken!
Hopelijk hebben jullie iets aan mijn recept. Eten jullie vaak salades? Zo ja, wat voor salade eten jullie het liefst? Ik hoor het graag bij de comments!
Liefs,
Deborah


1 opmerking:

  1. Dit ziet er heerlijk uit :D Ik ben dol op zalm en vind salades gewoon lekker en makkelijk, dus ik ga deze wel een keer proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen