20120814

TAGS | Been There, Done That Tag


Ik heb de Been There, Done That tag al op een aantal blogs voorbij zien komen. Ik vind reizen erg leuk, dus een tag over reizen kan ik niet overslaan!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Verder dan Europa ben ik helaas nog nooit geweest. Ik ben in Engeland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Spanje geweest
Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Ik wil heel erg graag naar de USA en dan met name New York. New York staat bij mij echt op nummer één! Daarnaast zou ik ook nog graag naar Scandinavië, Rusland (moskou en St. Petersburg) en Italië (Rome en Venetië) op mijn lijstje.

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Ik ben dol op stedentrips en strandvakanties. Tijdens een Stedentrip combineer ik graag shoppen en culturele uitjes. Alleen culturele uitjes op een vakantie is misschien niet echt aan mij besteed.
Vakantie betekend ook uitrusten en hoe kun je nu beter uitrusten dan op een strandvakantie. Ik vind het heerlijk om naar het strand of zwembad te gaan en dan lekker te zwemmen, in de zon liggen en een boekje lezen... Heerlijk. Daar kan ik echt van genieten.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Ik ben drie jaar geleden verliefd geworden op Londen. Ik kan er niet echt mijn vinger op leggen wat ik er zo bijzonder aan vind. De mensen, de taal (ik ben dol op de Engelse taal en kom op, wie is er nou niet gek op een Brits accent...) en de cultuur zelf. Ik ben al drie keer in Londen geweest en heb er zelfs Oud&Nieuw gevierd. Wat mij betreft ga ik ieder jaar naar London!

Laat je allerleukste vakantiefoto zien.
Dit is moeilijk! Een oude of een recente foto... Ik heb hard moeten zoeken maar hieronder staat de foto! Ik was in Benidorm met mijn ouders, zussen en zwager. Deze foto is één van mijn favorieten van vroeger.


Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Verder dan Amersfoort ben ik niet voor mijn werk geweest helaas.

Met wie ga je meestal op reis?
Vroeger altijd met mijn ouders. Ik heb oudere zussen, dus vanaf ik een jaar of 4/5 was ging ik alleen met mijn ouders. Inmiddels heb ik al een aantal vakanties met mijn beste vriendin Bo achter de rug.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Ik wil nog eens een keer met mijn hele vriendengroep op vakantie. Waarschijnlijk gewoon een leuke strandvakantie!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Een wie zou denk ik mijn beste vriendin zijn of nog beter al mijn vrienden! Een wat zou waarschijnlijk een aansteker ofzo voor vuur zijn, een paar boeken en zonnebrandcremè!


Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Ik moet toegeven dat ook ik eens op vakantie in eigen land ben geweest. Ik ben een keer naar een vakantiehuisje in Gelderland geweest met vrienden. Het was erg gezellig, maar ik ga liever het land uit als ik op vakantie ga. Zelfs al is het België, alles is wat mij betreft beter dan in Nederland blijven.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Ik vind beide erg leuk, maar als ik moet kiezen dan liever een attractiepark. Hier kun je echt plezier hebben en gerust een hele dag (of een paar) bezig zijn. Daarnaast kunnen achtbanen mij echt niet te snel, te hoog of te eng zijn. Ik ben er dol op!

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Ik ben nog nooit wezen skiën en waarschijnlijk zal ik ook direct vallen en iets breken als ik dat wel zou doen. En eerlijk toegegeven... ik houd van de zon! Dus een zonvakantie voor mij please.

Foto van Ilgin Tufan

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Ik heb zoveel leuke vakantie-herinneringen! De eerste keer zonder mijn ouders op vakantie (toch wel fijn), de eerste keer met mijn beste vriendin op vakantie, bruidmeisje zijn in Zwitserland, in de bergen lopen in Zwitserland, genieten van het heerlijke weer in Spanje en Oud&Nieuw in Londen vieren... Ik kan echt niet kiezen!

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Toen ik twaalf was ging ik met mijn ouders, oudste zus en haar schoonouders op vakantie naar Spanje. Op de eerste dag van de vakantie viel ik op een marmeren trap en brak daarbij mijn enkel op drie plekken... Dat was echt zwaar balen. Ik kreeg gelukkig niet direct gips om mijn been, dus ik heb nog wel een beetje kunnen zwemmen, maar de rest van de vakantie had ik een rolstoel en krukken.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Ik begon mijn jaar op vakantie in Londen en ik ben in juni een dagje naar Parijs geweest. Verder helaas geen vakantie dit jaar.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Ik heb ergens een angst om naar landen als Thailand e.d. te gaan. Je hoort en leest zoveel verhalen dat mensen opeens drugs in hun koffer hebben. Dat houdt mij een beetje tegen om dat soort landen op te zoeken. Verder trekt Afrika, op Egypte en Tunesië na, mij niet echt aan. Natuurijk lijken safari's mij leuk om te doen, maar ik kan ten eerste niet zo heel goed tegen extreme warmte en verder zou ik niet weten wat er nog meer in Afrika te doen is.

Dat was de Been There, Done That Tag! Als je hem wilt overnemen, ga je gang! Laat dan wel een reactie achter, want ik lees graag wat jullie antwoorden op de vragen zijn.

Liefs,
Deborah

3 opmerkingen:

 1. leuke tag!

  mijn artikel staat online, en vanmiddag plaats ik een met een winactie , ik zou het leuk vinden als je ook met mijn winactie mee zou doen!

  liefs anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks! Ik ga zeker even een kijkje nemen! :D

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tag :D Deze ga ik overnemen denk ik (als ik eraan denk... kom tegenwoordig bijna niet aan bloggen toe!)

  BeantwoordenVerwijderen