20121114

HIGH TEA | HOTEL NEW YORK ROTTERDAM


Vanaf het moment dat ik mijn eerste High Tea had was ik verkocht! Het liefste wil ik overal wel een High Tea proberen, maar dat vindt mijn rekening niet zo leuk en al die calorieën zijn ook niet echt welkom.

In Rotterdam had ik tot nu toe een High Tea genuttigd bij Ten To Three Bakery en bij het Hilton Hotel. Maar Hotel New York in Rotterdam staat echt bekend om de Afternoon Tea die er wordt geserveerd. De Afternoon Tea moest ik toch echt een keer proberen en twee weken geleden was het zover.

Samen met Rob (mijn gay best friend) ging ik naar Hotel New York. De resevering voor de Afternoon Tea maakte ik online. Het online reserveren is handig en snel via de website. De volgende dag ontving ik de bevestiging van mijn resevering.
Op een grijze dinsdagmiddag liep ik naar het prachtige historische Hotel New York op de Wilhelminapier. Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Ik vind het een prachtig gebouw, één van de mooiste van de stad als je het mij vraagt.
Ik weet niet waarom, maar de entree tot het café-restaurant doet mij denken een huisjes in New York (denk aan de entree tot Carrie's huis van Sex And The City).Na het aanmelden bij binnenkomst, dat enigzins gek ging doordat we naar een barman moesten lopen, werden wij naar onze tafel gebracht. De tafel stond al gedekt met borden en theekopjes en heel veel snoepjes...
Het duurde even voordat wij onze thee mochten bestellen. Hotel New York serveerd thee van de merken Betjeman&Barton, Numi Organic Tea en Metropolitan Tea Company. Ik koos voor de Simply Mint van Numi Organic Tea. Kort na het ontvangen van de thee kregen we al het lekkers van de Afternoon Tea.
De lekkernijen van de Afternoon Tea liggen op een étagère. Om deze foto te maken moest ik met man en macht Rob inhouden om niets van de étagère te pakken! Nee, Rob was niet blij dat ik review foto's wilde maken... Het is mij toch gelukt!


Op de bovenste etage liggen diverse chocolaatjes, tompoucejes en (zie foto) een heerlijk koekje met crème en chocolade. Laten we het lekkere zoete troep noemen!


Op de tweede etage van de Afternoon Tea étagère liggen scones met een dikke clotted cream en jam. De clotted cream vond ik niet geweldig. Bij bijvoorbeeld Ten To Three Bakery kreeg ik een lekkerdere zelfgemaakte clotted cream. De scone was wel erg lekker.
Naast de scones liggen notengebakjes en vanillecupcakes met frambozencrème. Jummie, echt te heerlijk voor woorden!


Ten slotte ligt op de onderste etage alle hartige hapjes. Per persoon krijg je twee sandwiches met zalm en komkommer, twee sandwiches met eiersalade en tuinkers en twee sandwiches met cream cheese en gedroogde tomaatjes. Daarnaast vindt je op het bord ook een paar reepjes kaas en een bladerdeeghapje met een soort cream cheese. Dat laatste was niet mijn favoriet, het was bijna misselijkmakend...

Ik vond het een fijne Afternoon Tea, maar na alle goede verhalen voldeed het toch niet helemaal aan mijn verwachtingen. Slecht was het zeker niet, maar het was misschien allemaal TE zoet. Zelfs Rob, die best wel een zoetekauw is, vond de bovenste etage met alle chocolaatjes een beetje too much.

De thee was overigens heerlijk. Ik dronk uiteindelijk twee soorten thee, de Simply Mint en Maté Lemon Green van Numi Organic Tea. Erg leuk is dat alle theesmaken te koop zijn in de kiosk van Hotel New York. En in de kiosk en de webwinkel van Hotel New York kun je zelfs servies kopen!


Naast de Afternoon Tea kun je bij Hotel New York ook terecht voor verschillende soorten borrelhapjes, ontbijt, broodjes, kleine gerechten, diner en er is een oesterbar!

De Afternoon Tea bij Hotel New York kost €18,50 per persoon en wordt iedere dag tussen 15:00 en 18:00 uur geserveerd.

Zijn jullie weleens in Hotel New York geweest voor een Afternoon Tea? Zo ja, wat vonden jullie ervan? Of zijn jullie hier nog nooit geweest? Laat het mij weten bij de comments!

Liefs,
Deborah

6 opmerkingen:

 1. Ik krijg meteen honger van die fijne foto's :) Klinkt ook als een echte aanrader, die high tea. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit zoiets buiten de deur heb gedaan... maar ik geloof dat dat toch hoog tijd aan het worden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Krijg er honger van, mooie foto`s! Ziet er erg lekker uit!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Toch binnenkort hier ook maar iets zoeken :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bij het reserveren op de site staat "volwassenen" ik wil met mn vriendin gaan eten beide zijn wij 17 zou dat erg zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou niet weten waarom het een probleem zou zijn als jullie 17 jaar zijn. Gewoon volwassenen invullen en anders kun je altijd voor de zekerheid telefonisch reserveren als je zeker wilt weten dat het geen probleem is. Alvast veel plezier ;)

   Verwijderen