20130115

COMING SOON | Coming To Cinemas This Winter 2013

Wie houdt er nu niet van een goede film? Ik ben er dol op! Ondanks dat ik niet altijd tijd en geld heb om naar de bioscoop te gaan vind ik het wel interessant om te zien welke films er de komende tijd uit zullen komen. Ik heb voor jullie een overzicht gemaakt van een aantal films die mij deze winter het best lijken. Kijken jullie mee?

Les Miserables
Nu in de bioscoop!


Les Misérables speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean. Jean Valjean wordt tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert na zijn voorwaardelijke vrijlating. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine.

Les Misérables is één van die musicals die bijna iedereen wel kent. De film werd al eerder in 1998 uitgebracht met daarin onder andere acteurs Liam Neeson, Geoffrey Rush en Uma Thurman. De 2013 versie die nu is uitgebracht bevat sterren als Hugh Jackman, Russel Crowe, Anna Hathaway en zelfs Sascha Baron Cohen en Helena Bonham Carter. IMDb.com geeft de film een 8.1 en is genomineerd voor 8 Oscars!

Klik voor meer toffe films verder.
The Impossible
17 januari 2013

Het is meer dan acht jaar geleden, maar de tsunami staat vast bij iedereen op het geheugen gegrift. The Impossible vertelt het waargebeurde verhaal van een gezin op vakantie in Thailand. Op 26 december 2004 veranderd hun leven wanneer de tsunami plaatsvind. Het is een film die voor een ieder emotioneel zal zijn.

Lincoln
31 januari 2013


In een door oorlog verdeeld land, waarin grote veranderingen noodzakelijk zijn, streeft Abraham Lincoln naar een vrij en herenigd land zonder slavernij. Met zijn onuitputtelijke moed en vastberadenheid om te slagen, zullen de keuzes die hij maakt in deze kritieke fase, essentiële veranderingen teweegbrengen voor de komende generaties.

De film Lincoln is geregisseerd door Steven Spielberg, dus dat beloofd een film met hele mooie shots! Daniel Day-Lewis speelt de rol van Abraham Lincoln. Ik houd van films over gebeurtenissen uit de geschiedenis. De trailer ziet er goed uit, dus ik ben erg benieuwd.

Om de site niet teveel te vertragen heb ik de post opgesplitst. Klik om verder te lezen!

This Is 40
21 februari 2013


This Is 40 is een nieuwe hilarische Hollywood comedy film met Paul Rudd. This Is 40 is een spin off van de film Knocked Up waarbij we het leven volgen van Pete en Debbie. We zijn een paar jaar verder en Pete en Debbie vragen zich de eeuwen oude vraag af, "Is dit alles?".

Great Expectations
21 februari 2013

Naar het meest geliefde verhaal van meesterschrijver Charles Dickens, is dit de visueel prachtige verfilming van Great Expectations, over de arme weesjongen Pip die door de gulle gift van een onbekende weldoener een leven van luxe en welvaart krijgt. Ondanks zijn status lukt het Pip echter niet het hart van de mooie, maar afstandelijke Estella, op wie hij al sinds zijn jeugd verliefd is, voor zich te winnen.

Great Expectations is geregisseerd door de makers van Harry Potter And The Goblet Of Fire. De cast bestaat uit onder andere Helena Bonham Carter, Jeremy Irvine en Holliday Grainger. IMDb.com geeft een 6.2 aan Great Expectations.

Silver Linings Playbook
28 februari 2013


Het leven gaat niet altijd volgens plan. Pat Solatano is door de jaren heen alles verloren: zijn huis, zijn baan en zijn vrouw. Na 8 jaar in een neurotische gezondheidskliniek gezeten te hebben trekt hij weer in bij zijn ouders. Pat is vastberaden om zijn leven weer op de rails te krijgen door positief te blijven en zijn vrouw terug te krijgen. Het enige wat zijn ouders voor hem willen is dat Pat weer met beide benen op de grond komt te staan en dat hij hun voorliefde voor het Philadelphia Eagles voetbalteam deelt.
Als Pat de mysterieuze Tiffany ontmoet, een meisje met eigen problemen, wordt alles gecompliceerd. Tiffany stelt voor om Pat te helpen zijn vrouw terug te krijgen, maar alleen als hij iets belangrijks voor haar doet. Hun deal pakt echter niet helemaal uit zoals gepland…

Een film met Bradley Cooper en Jennifer Lawrence moet wel goed zijn! Verrassend genoeg krijgt de film een 8.2 op IMDb.com en is genomineerd voor vier Golden Globes en acht Oscars!

Upside Down
21 maart 2013

Adam is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eve, die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar nooit meer zal zien, wanneer hij haar op televisie ziet. Hij begint zijn onconventionele zoektocht.

Met Jim Sturgess en Kirsten Dunst. Krijgt een 6.3 van IMDb.com.

Therese Desqueyroux
21 maart 2013Frankrijk, eind jaren ’20. Vrolijk en vrij van geest trouwt Thérèse met haar buurman Bernard Desqueyroux, waarmee ze het land van twee families tot één groot landgoed maakt. Bernard tolereert de sterke wil van zijn intelligente vrouw, maar hij kan niet voorkomen dat Thérèse zich opgesloten voelt en verveeld raakt. Het saaie leven op het platteland en de middelmatigheid van haar man wakkeren dromen over Parijs aan. Dromen over meer inspiratie, cultuur en uitdaging. Een wanhopige poging haar lot te veranderen loopt echter verkeerd af. Ze verliest niet alleen haar gezicht voor beide families, maar ook haar laatste hoop op vrijheid.

Thérèse D. brengt de hartverscheurende lijdensweg van een ijzersterk karakter ontroerend en meeslepend in beeld.

Met Audrey Tautou en Gilles Lellouche. Thérèse Desqueyroux is de laatste film van Claude Miller die op 4 april 2012 overleed. De film was de slotfilm van het Cannes filmfestival.

Naar welke films in de winter kijken jullie uit? En wat vindt je van mijn selectie? Laat het mij weten bij de comments!

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

 1. Ik ga vrijdag EINDELIJK naar Les Mis. Kijk er al meer dan een half jaar naar uit. Ben ook zeer benieuwd naar Lincoln, Silver Linings en Upside Down. Goeie selectie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks :D
   Ik wilde eigenlijk vandaag gaan, maar kan misschien ook maar beter vrijdag gaan! Alvast veel plezier!

   Verwijderen