20130227

EVENT | THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER KUNSTHAL ROTTERDAM


Sinds 10 februari 2013 staat er een geweldige tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam. Het is The Fashion World Of Jean Paul Gaultier From The Sidewalk To The Catwalk. Mode en kunst liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want de kleding van Jean Paul Gaultier is wat mij betreft echt kunst!


     

Jean Paul Gaultier is één van de meest vooruitstrevende modeontwerpers van de afgelopen vijfendertig jaar. Iedereen kent zijn wit met blauw gestreepte kleding, het door Madonna gedragen puntige beha en zijn korsetten. Hij durft kleding te ontwerpen die afwijkend en anders zijn dan normaal en juist dat maakt zijn werk zo mooi. Zijn ontwerpen zijn geïnspireerd door verschillende culturen, sekse en geaardheid.

De tentoonstelling toont ruim honderdveertig ontwerpen van Gaultier vanaf de vroege jaren zeventig. De ontwerpen zijn verdeeld over een aantal zalen die verdeeld zijn in thema's waaronder Boudoir en Metropolitan. Naast ontwerpen van Jean Paul Gaultier kom je ook meer te weten over zijn verleden en zie je foto's en videoclips waarin zijn werk te bewonderen is.

Ik was erg onder de indruk van The Fashion World Of Jean Paul Gaultier. De verschillende ruimtes zijn zeer creatief ingericht. Één van de leukste elementen vond ik de projecties van de gezichtenop de hoofden van de paspoppen. Misschien een kleine spoiler, maar het valt direct op wanneer je de tentoonstelling binnenloopt. De twee ruimtes die ik het mooiste vond zijn The Boudoir en Skin Deep.
Ondanks dat ik geen fashionista ben heb ik mij zeer vermaakt in de Kunsthal en kan een bezoekje van harte aanbevelen.

Tot 12 mei 2013 staat de tentoonstelling The Fashion World Of Jean Paul Gaultier in de Kunsthal Rotterdam.

Liefs,
Deborah

1 opmerking:

  1. Leuk! Ziet er heel interessant uit, ik denk dat ik daar binnenkort ook maar een bezoekje aan ga brengen.. En grappig idee, die projecties op paspoppen! Maakt ze toch iets 'menselijker' zeker ;)

    BeantwoordenVerwijderen