20130321

REVIEW | Urban Decay Naked Basics PaletteNaked lovers opgelet! De Naked palettes van Urban Decay zijn sinds hun komst zeer populair. In heel beautyland zweert iedereen bij de palettes. Toch was er behoefte naar een palette waarin de basics voor een neutrale make-up look zit. Urban Decay heeft naar deze wens geluisterd en is in opvolging van het Naked en Naked2 palette uitgekomen met het Naked Basics palette.


Naked Basics is de basis voor een neutrale look. Dit kleine palette bevat zes kleuren. Op de highlighter na hebben de oogschaduws een matte finish. Misschien is een matte finish niet iets waar iedereen van houdt, maar voor een neutrale everyday look is het heel fijn. Persoonlijk miste ik wat matte kleuren in de eerste twee Naked palettes.

Het doosje ziet er mooi en luxe uit. Door het formaat van het palette is het ook nog eens super praktisch. Dit is echt een palette dat je mee op reis kunt nemen. Naast de zes oogschaduws zit er in het doosje een grote spiegel.


Swatches van links naar rechts: Venus, Foxy, Walk Of Shame, Naked2, Faint en Crave.

Alle kleuren zijn goed draagbaar en mooi. De enige kleur waar ik niets mee heb is Foxy. Deze kleur zit ook in het Naked2 palette, maar is voor mijn huidskleur te geel. Walk Of Shame is net wat rozer dan mijn eigen huidskleur (en lijkt een beetje op MAC Paint Pot in Painterly). Deze kleur gebruik ik daarom ook als over mijn gehele ooglid.
De enige kleur die niet mat is, maar meer een satijnen finish heeft is Venus. Fijn dat ze ervoor gekozen hebben om de highlighter een lichte glans te geven.

Naked2 en Faint zijn de twee bruine kleuren in het palette. Naked2 geeft een subtiele kleur in de crease en Faint is een stuk donkerder, maar nog steeds prachtig voor in de crease, buitenste ooghoeken en de onderste wimperrand. Dan is er nog Crave, een donker bruine oogschaduw die zo donker en gepigmenteerd is dat hij bijna zwart lijkt. Ik gebruik hem soms op de wimperrand als ik geen zin heb om een potlood of iets dergelijks te gebruiken.


 De oogschaduws zijn zoals we gewend zijn van Urban Decay oogschaduws zacht en fijn van structuur. Ondanks dat de oogschaduws poederig zijn valt de fall out heel erg mee. Mijn ervaring is dat je alleen met Crave een beetje uit moet kijken qua fall out.

Of je al een Naked palette in de bezit hebt of niet, ik vind Naked Basics een mooi basis palette dat ieder meisje in haar stash zou moeten hebben. Ik ben er heel erg tevreden mee en stiekem durf ik te zeggen dat ik echt niet meer zonder kan.
Het palette is in vergelijking met de twee andere Naked palettes en stuk betaalbaarder (maar daarvoor krijg je wel de helft minder). Bij Sephora betaal je voor het Urban Decay Naked Basics palette €25,95 en met de standaard 10% korting zelfs maar €23,36. Je kunt ook online terecht voor het palette bij onder andere Beautybay of HQ Hair.

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten