20130515

TAGS | I Love Blogging Tag


Een tijdje geleden zag ik op de blog van Marlous (Lastdaysofspring.nl) een hele leuke tag voorbij komen, de I Love Blogging tag! In de tag beantwoordt je vragen over jouw blog en jouw leven als blogger. Ik ben altijd dol op tags en zeker als het over bloggen gaat. Ga er dus maar lekker voor zitten!

Waarom ben jij een blog begonnen?
Ik ben begonnen met bloggen toen ik een jaar of 14/15 was. That's right, a long time ago... Destijds hield iedereen die een blog had hem bij als dagboek. Ik schreef over school, vrienden en leuke activiteiten.


Twee voorbeelden van oude banners van mijn blog


Hoe kom je aan de naam van je blog?
Mijn blogs hebben verschillende namen gehad. Mijn eerste blog heette Limpblink.web-log.nl (naar mijn twee favoriete bands van toen, Limp Bizkit en Blink 182). Daarna had ik de blog Deed.web-log.nl, maar doordat de host verhuisde en ik met Wordpress moest werken ging ik over naar Blogger. Toen besloot ik voor de naam Deborahschrijft te kiezen omdat ik hier een hele tijd mee vooruit kan.

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Per maand heb ik gemiddeld 500/600 unieke bezoekers.

Wie werken er allemaal mee aan je blog?
Me, myself and I! Er werkt niemand mee aan mijn blog.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Ik ben nog niet zover met mijn blog dat ik naar persbijeenkomsten of iets dergelijks ga. Wat ik leuk vind is het lezen van jullie leuke reacties! Bij een shoplog, give aways of bij persoonlijke artikelen ontvang ik altijd wel een leuke reactie van iemand. Thanks guys!

Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Dat verschilt echt heel erg. Op bepaalde posts krijg ik helemaal geen reacties en soms krijg ik er vier ofzo. Zoals je ziet lezen mensen mijn blog, maar laten meestal geen reactie achter. Ik bijt niet en ben heel lief, dus laat vooral iets achter :D

Werk je samen met bedrijven?
Nee helaas nog niet. Het lijkt mij wel leuk, maar ik wil na mijn afstuderen echt de tijd nemen voor mijn blog. Ik zal dan ook de tijd nemen om contact te zoeken met bedrijven. Voor informatie over nieuwe producten sta ik trouwens wel op de perslijst van The Make-Up Spot.Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen?
De Fujifilm camera op de foto hierboven gebruik ik voor mijn product foto's. Het is de Fujifilm Finepix S 1500. Op vakantie of tijdens uitjes gebruik ik de Fujifilm Finepix A100.

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan?
Televisie, films, magazines, nieuwe make-up assortimenten en andere blogs geven mij inspiratie. Ook mijn af en toe gekke hersenspinsels kunnen genoeg zijn voor wat inspiratie voor een nieuw artikel. Ik heb een aantal vaste artikelen op mijn blog zoals de Nail Of The Day, Song Of The Day, Coming Soon, Truly Yours, Favorites en Empties. Het is fijn om een aantal vaste artikelen te hebben voor de houvast. Wanneer ik op vakantie ga maak ik veel foto's en maak ik er een leuk fotoverslag van.
Inmiddels maakt het onderwerp mij niet heel veel meer uit. Beauty, Travel, Lifestyle of persoonlijke post... Het is allemaal leuk om te schrijven. Ik zou niet over slechts één onderwerp kunnen schrijven, want dan zou het niet meer als mijn blog aanvoelen.


Blij met één van de eerste Glossyboxen!

Welke bloggers geven jou veel inspiratie?
Marlous van Lastdaysofspring, Jolien van Yourlifestyleguide, Cynthia van Misslipgloss, Willemijn en Martine van Livelifegorgeous en  Annemerel vind ik echt geweldig en volg ik met heel veel plezier. Verder raak ik erg geïnspireerd door een aantal vloggers op Youtube. Ik ben dol op Zoella, Ingrid van Missglamorazzi, Alison van Amarixe, Elle van Allthatglitters21, Fleur van Fleurdeforce en Tanya Burr.

Krijg je weleens negatieve comments?
Eigenlijk niet en daar ben ik iedereen heel erg dankbaar voor.

Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Nee helaas niet iedere dag. Ik deed het in december en het vergt echt wel veel werk. Het is heel leuk om te doen, maar totdat ik ben afgestudeerd denk ik dat het niet gaat lukken om iedere dag een nieuwe post klaar te hebben. Tot die tijd probeer ik om de dag een artikel te posten.Wat voor een soort lay-out heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
Ik heb een kleurrijke achtergrond waar ik blij mee ben. Verder heb ik geprobeerd de lay-out simpel te houden. Niet veel bijzonders dus, maar ik ben er zeer tevreden mee.

Hoelang doe je ongeveer over een artikel?
Dat verschilt echt per artikel. Coming Soon artikelen duren vaak erg lang, maar Song Of The Day en Nail Of The Day artikelen zijn snel in elkaar gezet.
Bij shoplogs en reviews moeten er uiteraard ook foto's worden gemaakt


Bezig met productfoto's maken!

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je ervan? Zo nee, zou je het willen?
Mijn blog is niet mijn bedrijf. Geld verdienen met bloggen is niet mijn uitgangspunt, nooit geweest ook. Natuurlijk lijkt het mij leuk als ik misschien ooit een leuk zakcentje zou kunnen verdienen met mijn hobby, maar als dat niet zou lukken is dat niet erg. Ik zal zoals het er nu naar uitziet niet snel stoppen met bloggen. Het is veel te leuk!

Heb je in het echt contact met andere bloggers?
Ik heb hier en daar met een paar bloggers alleen online wat contact met andere bloggers. Doordat ik niet op persbijeenkomsten kom ontmoet ik geen andere bloggers. Wel lijkt het mij geweldig om een aantal Nederlandse bloggers te ontmoeten, vooral de bloggers die ik hierboven als inspiratie heb genoemd.

Neem de tag gerust over als je wilt! Dan zou ik het wel heel lief vinden als je mijn blog noemt :D

Liefs,
Deborah

1 opmerking:

  1. Ik denk dat ik deze tag ga overnemen! :) Uiteraard met een verwijzing naar jouw blog :)

    BeantwoordenVerwijderen