20130821

DECLUTTEREN | 100 Things Summer Challenge Update #1


Twee weken geleden liet ik jullie weten over de 100 Things Summer Challenge. Ik ben hard aan de slag gegaan met opruimen en vooral weggooien. Aan bepaalde spullen hangt echt een soort emotionele waarde, maar ik moet zeggen dat al meer spullen weg heb kunnen doen dan ik dacht. Ik heb de challenge dan al ruimschoots gehaald en dat geeft mij een heel goed gevoel. Ondanks dat het niet heel duidelijk te zien is in mijn kamer, weet ik dat het nu een stuk opgeruimder is "achter de schermen".Om jullie een overzicht te geven van de spullen die ik heb weggedaan wilde ik het schema van Team Confetti gebruiken, maar om de één of andere reden werkt het bij mij niet... Helaas, Helaas, dan maar een simpel overzicht!

Wat deed ik weg?
- 29 kledingstukken
- 95 gebrande dvd's (dat telt aardig op...)
- 25 beauty producten (make-up en verzorging)
9 zakken met paper (tijdschriften, bonnetjes, poster, flyers en oude schoolspullen)
- 1 bak testers/samples (aan mijn zus en moeder gegeven)
- 17 accessoires (kettingen, mutsen, tasjes, sjaals, armbandjes etc.)
- 3 vazen
- 11 paar schoenen en slippers
- 16 boeken (sommigen voor verkoop, maar reken ik mee)
-
5 zakken met losse troepjes
- 1 tuinstoel (van mijn ouders... die ik per ongeluk kapot maakte...)
- 1 mandje
- 1 oude usb stick
- 1 borstel
- 9 maskingtapes (misschien voor verkoop)
- 1 set reisflesjes
- 1 zakje oude medicijnen
- 1 geurkaars
- 2 schriften
Resultaat: -232!

Woohoo! Het doel van de 100 Things Summer Challenge heb ik dus al behaald. Voor mijn gevoel mag ik hier en daar nog wel wat strenger zijn tijdens het declutteren, maar ik vind niet dat ik dingen weg moet doen omdat ik zo nodig iets weg wil doen.

Van eerdere opruim momenten heb ik nog drie dozen vol met dvd's, boeken en beautyspullen staan. Sommige spullen staan al op Marktplaats en Bol.com, maar ik moet er ook nog heel veel op zetten. Met een aantal boeken wil ik ook nog graag naar Polare gaan (het nieuwe concept van Selexys en De Slegte) om ze daar proberen te verkopen. Nog een hoop te doen dus!

Wat kwam erbij?
- 1 herfst/winterjas
- 1 paar enkellaarsjes
- 3 Barry M lakjes
- 1 Zoeva kwast
- 1 basecoat
- 1 toilettasje
- 1 blush
- 1 oogschaduw
- 2 leggings
- 1 topje
- 2 shirts
- 2 draad mandjes
Resultaat: +17

Best netjes, vooral aangezien ik nog op vakantie ben geweest. Ik moest mij heeeeeel erg inhouden bij Sephora bijvoorbeeld... Ook hield ik mij in bij Primark en H&M. De jas had ik wel echt nodig. Ik heb al ruim 3 jaar geen nieuwe jas meer gekocht, dus ik was wel toe aan een nieuwe.

Eindresultaat: -215

Hoe nu verder? Er zijn officieel nog 10 dagen te gaan tot het einde van de challenge. Ik heb het grootste deel van mijn spullen wel nagekeken, dus het aantal weggegooide spullen zal niet veel meer stijgen. Belangrijk is het nu om niet teveel spullen te gaan kopen. Aangezien het bedrag op mijn rekening redelijk triest is zou dat wel moeten lukken.
Plan de campagne is om verder te gaan met de challenge na 31 augustus. Hier zal ik jullie nog van op de hoogte houden.

Liefs,
Deborah

4 opmerkingen:

 1. Wow, je hebt flink opgeruimd zeg! Goed bezig! Tip: op facebook zijn ook veel 'vraag en aanbod' groepen enzo, voor veel regio's een eigen groep. Misschien een idee om daar ook wat spulletjes op te zetten? Ik heb al aardig wat dingen verkocht op die manier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig! Leuk om te lezen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh no! Wat jammer dat ie het niet deed! Dat krijg je helaas met nieuwe programma's, zit altijd nog wel een bug in verstopt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg jammer inderdaad, kreeg het plaatje wel, maar kin niets invoeren... Kan gebeuren!

   @Desiree bedankt voor de tip, zal eens een kijkje nemen!

   Verwijderen