20130902

DECLUTTEREN | 100 Things Summer Challenge Final Update

Bijna twee weken geleden plaatste ik mijn update van de 100 Things Summer Challenge. Deze challenge was bedacht in het kader van minimaliseren en bewuster consumeren.

Met het wegdoen van 100 spullen bleek ik echt veel minder moeite te hebben dan ik eigenlijk had verwacht. Soms heb ik periodes dat ik heel makkelijk spullen weggooi, maar soms kan ik het ook juist niet. Ik hecht mij ook snel aan spullen als er ook maar enigszins een herinnering aan vast zit. Toch ben ik streng voor mijzelf geweest door ook dergelijke 'sentimentele' spullen weg te doen. Zo verkocht ik op de valreep van de challenge mijn dvd set van Will&Grace. Het was jaren lang mijn favoriete serie, maar nu al heel lang niet meer gezien. Het nam ruimte in, gebruikte het niet en dus was het tijd om het weg te doen. Ik plaatste mijn advertentie op Marktplaats en een dag (of twee..) later was de set verkocht!Het consuMINDEREN ging ook wel redelijk goed! Na de update heb ik heel weinig gekocht. Voor mijn gevoel denk ik nu ook iets beter na over wat ik koop en dus ook uitgeef. Nadat ik veel dingen heb weggedaan vind ik het zonde om weer veel nieuwe spullen ervoor in de plaats te kopen.Wat is het eindresultaat geworden van mijn 100 Things Summer Challenge?

Wat deed ik weg?
- 232 van update 1
- 9 accessoires (tas, riem, kettingen en een portomonnee)
- 23 dvd's
- 7 kledingstukken
- 2 dekbedovertrekken (gedoneerd aan moeders)
- 6 ijstheelepels
- 6 onderzetters
- 2 hand citruspersen
- 2 boeksteunen
- 1 botermes
- 10 pennen
- 18 beautyproducten
- 1 plaid
- 1 paar schoenen
- 8 dvd boxen Will &Grace (verkocht!!)
- 18 boeken
- 26 cd's
- 3 vaasjes
- 1 nagellakremover potje
- 3 tassen papier en tijdschriften
- 1 zak troepjes
- 1 kerstlampjes
- 1 stijltang
- 2 kleine fotoalbums
- 1 ventilator (ging kapot, maar volgens mijn probeerd mijn vader het te maken...)
Resultaat: -385!!

Wauw! Ik ben echt wel een beetje onder de indruk van de hoeveelheid dingen die zijn weg gegaan. Ondanks dat je het niet heel duidelijk kan zien merk ik het wel. De laatjes en kastjes zijn een stuk leger geworden. Nu kan ik de spullen die ik nog wel heb anders indelen.

De meeste boeken en dvd's zijn nog niet fysiek weg, maar staan op Bol.com. Ik heb daar gelukkig ook wat van verkocht. Op het moment heb ik daar nog ruim 80 items op staan... Ook op Marktplaats heb ik nog ruim 34 advertenties met spullen die klaar staan om weg te gaan! Ik wil misschien binnenkort nog op een marktje of iets dergelijks gaan staan. Tegen het eind van het jaar moet ik wellicht eens goed gaan kijken wat er over is en wat daarvan echt weg kan

Wat kocht ik?
+ 17 van update 1
+ 1 vintage krukje
+ 1 schaaltje
+ 1 mobiele telefoonoplader
+ 3 pennen
+ 1 prullenbak
+ 1 nagellakremover potje
+ 1 Truly Yours box
Resultaat: +27

Hier ben ik ook wel echt tevreden over. Niet alles wat ik kocht was echt nodig, maar op de Truly Yours box ben ik wel blij met de spulletjes. Vooral mijn krukje en schaaltje vind ik zo leuk!! Daar komt nog een artikel over.
Vooral mijn rekening heeft een voordeel gehad door deze challenge. Ik heb echt wel een stuk minder uitgegeven de laatste tijd.

Eindresultaat - 358!!

Woohoo!! Met - 358 heb ik de challenge eigenlijk 3, 5 keer gehaald haha. Zoals ik al in de update vertelde wil ik verder gaan met deze challenge. Misschien niet zo zeer qua spullen weg doen, maar wel door bewust te zijn en blijven.
Zo heb ik een voorraad met beautyproducten die eraan moet geloven. In plaats van producten bij blijven kopen ga ik het nu eens een keer opmaken. Pas als er nog één fles/potje/tube over is mag ik een nieuwe kopen. Een soort Pan Project. Lijkt het jullie leuk als ik daarover blijf schrijven?

Zijn er nog meer meiden die meededen aan de 100 Things Summer Challenge? Hoe is het bij jullie gegaan? Ik lees graag jullie ervaring bij de comments!

Liefs,
Deborah

5 opmerkingen:

 1. Wow, je hebt echt een hoop weggedaan! Ik ben ook helemaal inspired door je posts trouwens, ook flink aan het opruimen en dingen aan het verkopen. En vooral niet teveel meer kopen. Vooral ook beautydingetjes, ik heb zo veel voorraad van sommige dingen! En dan moet ik dat ook blijven volhouden natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed!! Ben blij dat ik je heb kunnen inspireren :D
   Ik was zelf ook zeer geïnspireerd toen ik de challenge tegen kwam en het voelde zo goed om er helemaal voor te gaan.
   Gaan we samen proberen vol te houden ;)

   Verwijderen
 2. Echt leuk om te zien! Onvoorstelbaar hoeveel spullen je hebt eigenlijk he? Ik denk dat ik binnenkort eens een grote schoonmaak ga houden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je denkt soms dat je niet zoveel hebt, maar dat valt toch vies tegen haha Ik vond het heel fijn en soort van bevrijdend om spullen weg te doen. Echt een aanrader :D

   Verwijderen
 3. Knap zeg! Je hebt echt veel weggedaan! Ik zelf zit maar op -37, maar ben toch echt trots, omdat ik maar 4 dingen in de plus had. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen