20130920

TAGS | Wanderlust Tag

Bron: Tumblr

Nee, nee het gaat niet over de film Wanderlust, maar het is een tag. Op Youtube kwam ik bij Estée/Essiebutton deze Wanderlust tag tegen. Deze tag gaat over reizen. Aangezien de zomer net voorbij is en ik dit jaar een aantal tripjes naar nieuwe plaatsen heb gemaakt, leek het mij leuk om deze tag te doen. De vragen heb ik in het Engels gehouden, maar ik beantwoord ze in het Nederlands.Your most treasured passport stamp?
Sinds vorig jaar heb ik mijn eerste paspoort. Daarvoor had ik altijd een identiteitspas. Toen ik in juli naar Londen ging moest ik in Calais langs de douane. Na een check kon ik doorlopen, maar vroeg toch stiekem om een stempel en die kreeg ik! Mijn doel voor een volgende stempel? Een Amerikaanse zou te gek zijn!

Can you recite your passport number from memory if asked?
Nee, totaal niet. Ik weet zowel mijn paspoort nummer als mijn burgerservice nummer niet. Ik vraag mij af wie dit wel uit zijn/haar hoofd weet..Preferred method of travel; planes, trains or automobiles?
De auto liever niet.. Het is klein en je hebt kans om in de file te staan. Daarbij duurt het ook nog eens lang om op deze manier te reizen. Vliegen heb ik nog niet vaak gedaan, maar het is wel fijn. Het is in ieder geval de snelste manier van reizen en het heeft toch iets magisch.
De trein vind ik toch best fijn. Het gaat redelijk snel en je kunt genieten van het uitzicht. De prijzen zijn ook best goed te doen. Als ik uit deze drie moest kiezen denk ik dat ik voor nu toch wel voor de trein ga.

Top 3 travel items?
Naast alle verplichte benodigdheden neem ik altijd mijn camera mee. Reizen zonder camera kan echt niet. Daarbij heb ik altijd een boek en een notitieboekje bij me. Misschien geen spannende of vernieuwende travel items, maar het is echt een gemis zonder deze drie dingen.Hostel or hotel?
Ik ga het eerlijk zeggen... Ik ben echt een luxe paardje wat reizen betreft. Een hostel is echt een no go voor mij. Toegegeven, ik heb nog nooit een nacht gespendeerd in een hostel, maar het idee alleen al... Privacy is voor mij echt een issue en ik heb toch altijd die enge film Hostel in gedachten.
Ik ben ook gewoon dol op de luxe van een hotel. Frisse handdoeken, opgemaakt bedje aan het eind van de dag en in de ochtend een heerlijk ontbijt.

Are you a repeat visitor or do you explore new places?
Tja, ik moet beide kiezen eigenlijk. Mijn hele jeugd ging ik altijd naar Benidorm op vakantie. Slechts twee keer zijn we ergens anders geweest. Ik vond het achteraf gezien helemaal niks. Het is jammer dat ik in mijn jeugd niet meer van de wereld heb kunnen zien. Voor mijn gevoel moet ik dat wel een beetje inhalen nu. Echter ben ik verliefd geworden op Londen en ben daar al vier keer geweest.

Do you read up on your destination (culture, history,safety) or do you wing it?
Ik lees altijd wel iets over de stad waar ik naartoe ga. Niet perse over de cultuur en geschiedenis, maar vooral over de bezichtigingen. Zeker als het een korte trip is vind ik het fijn om te weten welke plekken echt de moeite waard zijn om te bezichtigen. Niet alleen lees ik graag over de stad zelf, maar ik wil ook altijd weten in welke restaurants ik echt moet eten.

Favourite travel website?
Sites en apps die ik gebruik zijn Tripadvisor en Stay.com. De  geweldige app Stay.com ontdekte ik vorige maand. Bij Stay.com kun je City Guides vinden en zelf samenstellen. Deze kun je vervolgens downloaden zodat je geen internet nodig hebt om ze te bekijken. Wat een uitvinding!
Op Tripadvisor check ik altijd hotels voordat ik ze boek. Je moet de reviews soms met een korreltje zout nemen, maar over het algemeen neem ik ze wel mee in mijn besluit voor een hotel.Where would you recommend a friend to visit? Name city & why.
Ik raad mensen die er nog nooit geweest zijn altijd aan om naar Londen te gaan. Wat een liefde heb ik voor die stad! Vorige maand ben ik in Lyon geweest en dat vind ik ook wel een aanrader. Het heeft de charme van Parijs, maar het is er niet zo hectisch. Het heeft ook een licht mediteraans tintje. Fijne stad!

You're leaving tomorrow, money is no option, where are you going?
Dan denk ik dat ik toch voor Amerika zou kiezen. Als ik specifiek moet zijn dan zou ik voor steden als New York, LA, Chicago, Seattle, Las Vegas en San Francisco gaan. Ik droom er al jaren voor om naar de USA te gaan, dus als geld geen probleem was zou ik er nog liever gisteren dan vandaag naartoe gaan.

Zijn jullie ook dol op reizen? Neem deze tag dan gerust over! Zou het wel heel lief vinden als jullie mijn blog dan vermelden ;).

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten