20131119

REVIEW | Essie Shearling Darling Winter Collectie


Eind september Googelde ik nieuwsgierig of er al iets bekend was over de winter collectie van Essie. Dat was er zeker! De Essie Winter Collectie 2013 heet Shearling Darling. Op Ommorphiabeautybar.com kwam ik swatches tegen van de collectie en per direct stonden alle kleuren op mijn wishlist. Via een Canadese webshop bestelde ik uiteindelijk vier van de zes kleuren omdat ik ervan overtuigd ben dat ik dupes heb van de andere twee kleuren.De kleur Sable Collar is de kleur waar ik op basis van de swatches het meeste voor viel. Ik vond het zelf behoorlijk lastig om deze nagellak op de foto te zetten! Het is een kleur die vreselijk moeilijk te omschrijven is. Het is niet grijs, maar ook niet bruin en het heeft paarse/wijnrode shimmer. Sable Collar is de meest unieke kleur van Essie die ik tot nu toe in welke collectie dan ook voorbij heb zien komen.
Om de lak mooi dekkend te krijgen gebruikte ik twee laagjes nagellak (ook omdat ik dunne kwastjes in deze flesjes hebt, het enige nadeel als je Essie vanuit het buitenland besteld, dan krijg je niet de fijne brede kwastjes...).Voor een koele winterse kleur zit je goed met Mind Your Mittens. Mind Your Mittens is een ijsblauwe kleur met zilveren microglitters (in bepaald licht lijkt het zelfs een groene ondertoon te bevatten). Ik vind het een mooie kleur en past goed in de winter collectie. In de winter is een lichtere kleur een fijne afwisseling van alle donkere kleuren.
Van Mind Your Mittens heb ik twee laagjes lak aangebracht. Met één laagje zag je de witte randjes van de nagels nog iets te goed...Parka Perfect is wat mij betreft een typische winter nagellak. Het is een diep donker blauw groene lak die soms bijna zwart/antraciet grijs lijkt te zijn. Parka Perfect heeft een creamy finish. Ik denk dat de lak in één laag al voldoende dekt, maar omdat ik met een dunner kwastje moest werken bracht ik twee laagjes aan van de nagellak.Warm&Toasty Turtleneck, wat een goede naam voor zo'n cosy nagellak. Ik krijg spontaan zin om een lekkere warme trui aan te trekken. Warm&Toasty Turtleneck is een creamy lila kleur. Het lila werkt in deze winter collectie door de warme (of misschien wel wat grauwe) ondertoon in de lak.
Met twee laagjes dekt de nagellak heel goed.

De twee lakken die ik uit de collectie mis zijn Shearling Darling en Toggle To The Top.

            
Swatches van The Polishaholic


Mijn eigen swatch van Leading Lady

Shearling Darling leek mij niet bijzonder genoeg om aan te schaffen. En Toggle To The Top... Tja, zeg eerlijk, lijkt deze niet verdomd veel op Leading Lady van de winter collectie van vorig jaar?!Ik vind dat Essie een hele mooie winter collectie heeft gemaakt met de Shearling Darling collectie. De kleuren zijn erg mooi en de meeste kleuren zijn ook niet echt te vergelijken met kleuren uit voorgaande collecties.

De Essie Shearling Darling Winter collectie heb ik nog niet in de winkels gespot, maar lang zal het niet meer duren voordat de collectie in de winkels zal verschijnen. Essie lakken kosten €9,99 is onder andere te koop bij Bol.com, DA en Etos.

Liefs,
Deborah

5 opmerkingen:

 1. Hele mooie collectie! Ik ga binnenkort eens in de winkel kijken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige foto's heb je ervan gemaakt, wauw wat een beauties!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw prachtige nagellakjes! Ik vind je blog erg leuk, ik volg je nu.
  liefs,
  rosannevandierenn.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen