20131224

❄ Blogmas | Project 2013 Final Update ❄

Het jaar begon ik heel positief en stelde in januari een flinke lijst met doelen op. Toch is 2013 behoorlijk anders gelopen dan ik hem had verwacht. Zo ben ik helaas nog steeds niet afgestudeerd wat deels komt door mijn persoonlijke omstandigheden, maar ook door een school die totaal niet mee wilt werken. Tja en dan gebeurde er helaas een hoop naars in mijn familie (Lees mijn persoonlijke updates hier en hier). Mijn vader en moeder kregen dit jaar 6 weken na elkaar allebei een hartinfarct, moest mijn lieve hondje Joepy na 15 jaar in laten slapen en verloor mijn tante na een vreselijke ziekte op 61 jarige leeftijd.

Ik kan vertellen dat er van mijn doelen vrij weinig is gekomen, maar toch wil ik de punten van mijn project 2013 even langsgaan.

- Afstuderen
Tja, waar zal ik eens beginnen. Tot en met maart dit jaar heb ik tevergeefs geprobeerd mijn afstudeervoorstel goedgekeurd te krijgen. Dit lukte niet en kreeg onwijs slechte begeleiding van mijn school. Daarna gebeurde er zoveel in mijn familie dat ik de concentratie, de tijd en de motivatie niet meer had om aan mijn afstudeervoorstel te werken. Na de zomer heb ik een voorstel ingeleverd die wederom niet goedgekeurd werd. Eindelijk ben ik door een docent op een beter spoor gebracht, maar door de drukte heb ik er nog niet echt aan kunnen werken. Over twee weken is het inlevermoment weer en hopelijk wordt het dan eindelijk eens goedgekeurd...

- In oktober/november 2013 in Londen wonen
- Genoeg geld sparen om twee maanden in Londen te wonen
Dit doel was alleen mogelijk als ik op tijd zou afstuderen en zoals ik al uitlegde is dat niet het geval. Ik hoop ooit nog eens naar Londen te gaan voor een paar maanden.. En dat geld voor twee maanden Londen heb ik niet gespaard.

- Minder geld uitgeven aan eten... Nee Deborah, iedere dag een duur broodje voor de lunch is geen
  basis behoefte!

- Überhaupt minder geld uitgeven
Uhm ja, ik heb dit jaar teveel geld uitgegeven. Punt. Nou heb ik er ook een aantal leuke dingen van kunnen doen. Ik ben dit jaar naar Düsseldorf, Londen, Berlijn en twee keer naar Lyon geweest en maakte nog twee dagtripjes naar Antwerpen om te shoppen. Zeker geen straf, maar vreselijk voor mijn spaarrekening!

- Aan het eind van het jaar tien kilo minder wegen dan op 1 januari 2013
Fail! Door alle stress dit jaar ben ik niet bepaald gezonder gaan leven helaas. Ik ben zelfs wat aangekomen.

- Minstens vijf boeken lezen
Als ik een half boek verder ben is het veel. Ik heb dit jaar wel veel gelezen, maar dat waren vooral veel blogs!

Het enige doel dat ik wel heb kunnen verwezelijken:

- Minstens drie artikelen per week posten (met een totaal van minstens 156 blogs in 2013)
Dit heb ik toch wel redelijk goed gedaan dit jaar! Alleen juni en juli was door omstandigheden zo hectisch, dat er toen niet zoveel online kwam. Eens even tellen hoeveel blogs er online gekomen zijn dit jaar (tot nu toe..). 197 blogs! Ruim 40 artikelen schreef ik meer dit jaar. Vooral november met 24 blogs en december met tot nu toe 31 blogs krikken het totaal aantal blogs wel omhoog.

Voor 2014 wil ik weer met frisse moed beginnen en stel ik weer een nieuwe lijst met doelen op.

Liefs,
Deborah

5 opmerkingen:

 1. Wat niet is, kan nog komen mop! Jij kunt het <3 Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heftig jaar zeg! Erg begrijpelijk dat dan alles wat anders loopt! Hoop dat je daar niet teveel mee zit? 2014 word ons jaar, wacht maar ;)

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles begint zo zijn plekje te krijgen, gelukkig is het de laatste 3 maanden allemaal wat rustiger geworden. Laten we hopen dat 2014 fantastisch wordt! :D

   Verwijderen
 3. Jeetje wat heb jij een heftig jaar achter de rug. hoop dat 2014 een heel positief jaar voor je wordt!

  BeantwoordenVerwijderen