20140121

REVIEW | MAC Painterly Paint Pot


Als er een product is dat ik heilig iedere dag gebruik, dan kan ik mij maar één product bedenken... MAC's Paint Pot in de kleur Painterly! Misschien gebruiken jullie zelf al Paint Pots of jullie zijn er niet mee bekend. Vandaag vertel ik jullie meer over de MAC Paint Pot.De MAC Paint Pot is een creamy oogschaduw, of zoals MAC het zelf noemt een smeuïge oogkleur, in een glazen potje. Deze kun je als oogschaduw op zich gebruiken of zoals ik het doe als oogschaduwbasis. Een Paint Pot bevat 5 gram product waar je echt een eeuwigheid mee zult doen! Maart vorig jaar kocht ik mijn Paint Pot en na dagelijks gebruik heb ik ongeveer de helft opgemaakt.Naast mijn Naked paletten is Painterly veruit mijn meest gebruikte make-up product. Ik gebruik mijn Paint Pot als basis. Ik heb vrij vettige oogleden dus ik gebruik er voor de zekerheid nog een primer onder. Met Painterly creëer ik als het ware een blank canvas op mijn oogleden. De kleur is een hele goede match met mijn huidskleur. De adertjes die op mijn oogleden te zien zijn vaag ik weg mijn met Paint Pot.
Na het aanbrengen van Painterly breng ik altijd wat W.O.S. (Walk Of Shame- oogschaduw uit het Naked Basics palette aan om ervoor te zorgen dat alles op zijn plek blijft zitten.


                                              De rechter swatch is de kleur Painterly

Als ik een smokey eye wil maken heb ik ook nog een paar donkerdere Paint Pots die ik graag gebruik. Oogschaduw blijft er beter door zitten en Paint Pots laten de kleur van een oogschaduw er vaak nog mooier uitzien. Het is ook een goede truc als je oogschaduws hebt waarvan de pigmentatie niet zo geweldig is. Breng wat Paint Pot aan op het ooglid, oogschaduw er overheen en het valt niet meer op dat de pigmentatie niet om haar huis te schrijven is. Mijn ervaring met Paint Pots is dat de kleur zeer gepigmenteerd en heel goed op te bouwen zijn.

Ik gebruik bijna altijd mijn vinger om de creamy oogschaduw aan te brengen, maar met een kwast gaat het net zo makkelijk. Het product zit in een potje wat niet iedereen even hygiënisch vindt, maar als je schone vingers gebruikt, dan is er wat mij betreft niets aan de hand.Paint Pots zijn er in shimmer of matte vorm en in een flink aantal kleuren te koop bij MAC counters, de MAC Pro Store in Amsterdam of op maccosmetics.nl. Een Paint Pot kost €19,- en bevat 5 gram product. Flinke prijs voor een klein potje, maar het is het dubbel en dwars waard. Ik gebruik het echt iedere dag en ik doe er al bijna een jaar mee. Als je veel oogschaduw draagt vind ik het echt waard om te 'investeren' in een Paint Pot. Ik ben fan!

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

  1. Ooooh, hallo nieuw item op mijn wishlist! Wat een plaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik Painterly ondertussen ook al 4 jaar en ik kan niet meer zonder.

    BeantwoordenVerwijderen