20140108

TRAVEL | Lyon December 2013 Photos & Story


Sinds oktober woont en werkt mijn hele goede vriend Rob in Lyon. In augustus ging ik met hem mee toen hij daar ging solliciteren. Toen waren wij daar anderhalve dag. Omdat ik heb heel erg miste besloot ik hem in Lyon op te zoeken. Van dinsdag 18 tot en met zaterdag 21 december was ik dus in Lyon. Maak je klaar voor een LANGE post! Pak er even een kopje thee bij en ga ervoor zitten.In augustus hebben Rob en ik toch al een hoop gezien in onze anderhalve dag. Op een paar plekken na had ik niets meer op mijn 'Must See' lijstje staan. Ik ging er vooral heen voor Rob en gewoon even wat tijd voor mijzelf. Na een 15 uur durende reis (ik ben gek dat ik voor vierde keer dit jaar een 10+ uur busreis heb genomen) kwam ik om kwart over zes in de ochtend aan op station Perrache in Lyon waar Rob al op mij stond te wachten! Nadat hij mij de weg wees naar zijn studio, we snel zijn bijgekletst en hij op weg ging naar zijn werk ben ik nog even zijn bed in gekropen voor een dutje. Een paar uurtjes later ging ik op pad.Ik voelde mij gek genoeg direct thuis in Lyon. Oké, mijn Frans is niet bepaald vloeiend, maar met Engels en wat gebroken Franse woordjes kom je een heel eind. Ik liep de brug over richting Place Bellecour waar een reuzenrad stond. Voor mij is Place Bellecour samen met station Perrache een goed oriëntatie punt, als ik één van deze twee plekken kan vinden dan zit ik goed!
Natuurlijk ging winkelen, wat zou je anders van mij verwachten. Ik ging naar een Pharmacie waar ik een fles Bioderma kocht. Daarna moest en zou ik naar Sephora gaan voor het Urban Decay Naked 3 palette, maar mijn bezoekje was tevergeefs. Er was niks, geen spoor van Naked 3.

Langzaam aan liep ik terug naar Bellecour, Perrache (waar op het plein een kerstmarktje stond) en van daar helemaal door naar winkelcentrum Confluence. Serieus, als je ooit in Lyon bent, ga hier alsjeblieft langs! Het beste winkelcentrum ever! Hier at ik heel ongezond kipnuggets als lunch, bezocht ook hier tevergeefs de Sephora en liep de Carrefour supermarkt in. Wat hebben ze hier grote supermarkten zeg en hoe cool is het wagentje voor mijn winkelmandje, veel handiger dan zo'n mandje die je achter je aan sleept toch?! Waar wij onze make-up bij de drogist kopen, kun je in Frankrijk je make-up gewoon in de supermarkt kopen. Ik wist nog van mijn vorige bezoek dat ik daar producten van Neutrogena kon kopen, dus dat deed ik dan ook. Ik haalde ook nog wat lekkers voor bij Rob thuis, mocht ik honger krijgen.

's Avonds gingen Rob en ik naar de supermarkt om boodschappen te doen. Ik kookte (ja ik, Rob kookt niet ;) haha ) een pasta. Verder hebben wij de hele avond zitten kletsen.Donderdag sliep ik iets te lang uit, maar heel erg was dat niet. Het goot namelijk! Het schijnt in Lyon amper te regenen, echter moet het natuurlijk regenen wanneer ik er ben. Ik ging in de middag op zoek naar het andere grote winkelcentrum in Lyon en vond het zonder te verdwalen! Ik was blijkbaar niet de enige met dit idee, want wat was het druk...Bij dit filiaal van Sephora (er zijn een stuk of vier in Lyon) zag ik wel het showmodel van Naked 3, kwijl kwijl. Ik kwam er hier achter dat het sinds zondag helemaal en over uitverkocht bleek te zijn. Bummer... Ik was de hele dag alleen, maar door het weer kon ik ook niet echt lekker rondwandelen in Lyon. Ik besloot wat lekkers en wat extra boodschappen te halen en in Rob's studio blogjes te schrijven en naar Serieus Request te luisteren. Een heerlijke middag en avond had ik, helemaal alleen en at de restjes van de pasta van de vorige dag.Vrijdag was de regen de stad uit en was ik klaar om een nieuw deel van de stad te ontdekken. Eerst ging ik mee met Rob voor een bezoekje aan zijn werk. Hierna ging ik naar de populaire wijk Croix Rousse. Hier liep ik over een klein kerstmarktje waar ik een candy cane ornament voor mijn kerstboom kocht. Leuk souvenirtje waar ik iedere Kerst van zal genieten.
Vanaf het uitkijkpunt in Croix Rousse kijk je over Lyon uit en kun je weer helemaal naar beneden lopen richting Place Des Terreaux. Op de route kom je een klein oud amfitheater tegen.    

Om acht uur gingen wij uit eten, wat voor Lyonese standaarden aan de vroege kant is, bij Docks 40, waar wij heerlijke Ribeye aten en ik als toetje tiramisu. Daarna liepen wij door het Confluence waar ik weer de MEGA Furby zag en er wel mee op de foto moest, voor de duidelijkheid, links sta ik op de foto met de Furby ;).En toen was het alweer zaterdag, mijn laatste dag in Lyon. Gelukkig een vrije dag voor Rob die wij samen door konden brengen. Na een rustig begin van de dag met eitjes voor ontbijt liepen wij langs de rivier richting Parc de la Tête D'or. In dit grote park vindt je een gratis dierentuin! Dierentuinen zijn altijd leuk. Ook zijn er plantenkassen met allerlei tropische planten. Leuk uitje en vooral ideaal omdat het gratis is. Veel mensen zijn hier dan ook in het park te vinden om te sporten, naar dieren te kijken, te picknicken etc.


 


In de avond vertrok ik terug naar Rotterdam. Helaas hadden we in Parijs een uur vertraging door een dubbele boeking. Om half drie in de middag kwam ik zondag weer in Rotterdam aan. Wat was ik moe! Eigenlijk ben ik dat nog steeds haha. Het waren fijne dagen en ik was blij Rob weer te zien! Ik ben echt dol op die jongen. We kunnen zo met elkaar lachen en daar gaat vriendschap om. Hoe lang je elkaar misschien niet ziet, als je elkaar weer ziet en spreekt is het leuk.

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's heb je gemaakt! En pff 15 uur lange zit hoor, doe je het niet snel na met de bus ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 15 uur is inderdaadwel echt heel lang. Vroeger zat ik zelfs 28 uur in de bus naar Benidorm, maar na 15 uur zijn mijn voeten (gek genoeg alleen op de terugreis) opgezwollen... Het enige voordeel aan de bus is de prijs!

      Verwijderen