20140218

CHALLENGES | Happy Challenge #4 Wat Wil Ik Veranderen?


Verandering

Deze vierde week van de Happy Challenge (week één tot en met drie gemist? Op deze pagina kun je alles teruglezen) is het de bedoeling om kleine stapjes te gaan maken. Nu ik weet wat mijn dromen zijn en een motiverend visionboard in mijn kamer heb hangen is het de bedoeling om te gaan handelen richting mijn doelen!

"Bedenk drie dingen die je meer tijd en aandacht wil geven in jouw leven. Dingen waarmee je dichter bij jouw doel komt, of waarmee je van jezelf weet dat je gelukkiger gaat worden. Wil je bijvoorbeeld meer tijd doorbrengen met familie? Of wil je graag een nieuwe vaardigheid leren?
Welke dingen wil je hiervoor opgeven? Feit is: er moet plaats gemaakt worden voor de nieuwe dingen die je bij de vorige vraag antwoordde. Je kan nog zo veel willen, maar als je geen tijd of energie hebt, dan moet je die maken. Dit doe je door ook dingen op te geven om de dingen te kunnen doen die je liever doet. Kies voor allebei de vragen drie dingen."
Zo, dat is een lastige opdracht deze week zeg! In week twee heb ik eigenlijk maar twee dromen opgeschreven, maar er zijn altijd wel kleine dingen die je deze maand of dit jaar wilt bereiken. Eens kijken hoe ver ik ga komen.

Bedenk drie dingen die je meer tijd en aandacht wil geven in jouw leven.

Afstuderen 

Mijn doel op het moment is om aan mijn scriptie te beginnen en mijn studie met een goed
resultaat af te ronden. Dat wil ik echt heel graag! Het is tijd om nu af te gaan maken waar ik 4,5 jaar geleden aan begon. Het is genoeg geweest nu.

Bloggen
Dit jaar hoop ik stappen met mijn blog te kunnen zetten, contact te leggen uitsluitend met bedrijven die ik heel interessant vind en mijn doel is vooral om voor jullie met regelmaat van leuke blogs te voorzien.

Tijd Voor Leuke Dingen
Het klinkt heel simpel, maar ik vergeet soms tijd vrij te maken om echt leuke dingen te doen. Dat kan zijn een leuk uitje met vrienden of alleen naar een theatervoorstelling. Vaak ben ik te lui of te moe om wat leuks te ondernemen... Niet de bedoeling!

Welke dingen wil je hiervoor opgeven?

Lui Zijn / Chronisch Uitstelsyndroom
Tja, ik geef het toe. Ik. Ben. Lui! Dat weet ik maar al te goed en ik geef er graag aan toe, maar daar moet echt eens verandering in komen. Doordat ik zo lui ben vergeet ik soms prioriteiten te stellen en stel ik de belangrijke dingen uit. Chronisch Uitstelsyndroom noem ik dat. In plaats van op bed liggen kan ik ook blogjes schrijven of aan mijn scriptievoorstel werken... Het is soms echt een probleem die luiheid. Ik moet leren mezelf te pushen om door te zetten en niet te wachten tot de deadline, maar gelijk ergens aan beginnen. Ik ben ook echt een deadline werker en ik merk dat het op studiegebied niet heel veel oplevert.
Sta op, ga iets doen, ga aan het werk, zet eens door en stel prioriteiten!!

"Chaotisme"
Waar ik ooit een über planner was is dat de laatste paar jaar omgeslagen naar chaotisch gedrag. Althans zo ervaar ik het vaak, maar mijn omgeving niet. Ik ben soms een kip zonder kop en is  mijn geheugen een zeef! Ik moet mijzelf weer aanleren om alles goed te plannen. Niet voor niets heb ik al die notitieboekjes, agenda's en planners. Die zijn er om mij het leven een stukje makkelijker te maken en overzicht te creëren. Als ik eenmaal mijn activiteiten goed kan plannen ik een stuk verder zal komen met al mijn doelen, want naast mijn luiheid plan ik mijn tijd niet goed in zodat ik tijd overhoud voor wat ik graag wil en moet doen.

Faalangst
Eigenlijk ben ik bij alles bang om te falen. Wat ik doe zal vast niet goed genoeg zijn, voor mij zijn er toch nog tien anderen die het wel kunnen...? Ik denk dat dit van kleins af aan vanaf de basisschool met mij is meegegroeit. Sommige docenten zeiden zelfs dat ik niet goed genoeg was. Dat doet wel wat met je en daar ga je je ook naar gedragen. De laatste jaren vecht ik daar tegen, maar zo nu en dan komen die gedachten weer in mijn hoofd en dan lukken dingen niet of ik begin er niet eens meer aan. Dat moet stoppen.

Dat er iets moet gaan veranderen ben ik mij geheel bewust van, maar begin er maar eens aan. Alle begin is moeilijk. Ik kan onwijs slecht tegen verandering en daarom probeer ik met mini stapjes aan de slag te gaan, want ik merk dat ik mijzelf begin te irriteren met mijn luie chaotische gedrag. Het is tijd voor verandering!Op de hoogte blijven van de Happy Challenge kan via de Facebook pagina en via Twitter met #deHappyChallenge!

Doe jij ook mee aan de Happy challenge? Dan ben ik erg benieuwd wat jij gaat veranderen om je droom te bereiken. Ik hoor het graag zodat ik ook jullie blogposts over de challenge kan lezen!

Liefs,
Deborah

1 opmerking: