20140501

HIGH TEA | DUDOK ROTTERDAM


Het begint een soort traditie te worden om de lekkerste High Tea's in Rotterdam te nuttigen. Al eerder schreef ik reviews over de High Tea's bij Ten To Three Bakery, Hilton Hotel, Hotel New York en bij het Nieuw Rotterdams Café!
Mijn beste vriendin was jarig in februari en besloot haar een High Tea bij Dudok Rotterdam cadeau te doen. Leuk voor ons allebei leek mij. Op Goede Vrijdag was het dan zover en vandaag lezen jullie mijn review.
Dudok Rotterdam, het allereerste Dudok filiaal, is naar mijn weten altijd druk rond lunchtijd en op Goede vrijdag was dat niet anders. Het zat helemaal vol, dus het was maar goed dat ik een online reservering had gemaakt! Al snel na binnenkomst werden we naar onze plek gebracht en werden we bediend door een wel hele leuke jongen ;). Goed, terug naar de High Tea. Als eerste kregen wij een pot heet water, een bordje met suiker, honing en citroenschijfjes en een bakje met thee van het merk Betjeman and Barton. Ik had persoonlijk liever een overzichtelijke thee bak gehad, maar het graaien in dit bakje was ook wel weer leuk.


Niet veel later kwam de etagère met heerlijke uitziende hapjes eraan! Zoals je ziet lag hij behoorlijk vol. Get ready for some food close-ups...


Ohhhh ik krijg gelijk weer trek van deze foto's! Op de bovenste laag lagen heerlijke kleine zoetigheden. Er lag een stukje Dudok, ik geloof abrikoos kwark? Heel fris in ieder geval, huisgemaakte chocolaatjes en bonbons, soesjes en mini frangipane. De middelste laag van de etagère was de hartige laag met drie soorten kleine broodjes met eiersalade, kipfilet en zalm met roomkaas. De onderste laag was gereserveerd voor het key item van de High Tea... de scone! Er lag ook een carrot muffin bij en voor de scone was er slagroom en jam.


Een High Tea beoordeel ik op één product heel erg streng en dat zijn de scones! De scone is een onmisbaar product voor de High Tea. Bij Dudok merkte ik dat de scone vers gemaakt was. De buitenkant was een beetje knapperig en de binnenkant lekker zacht. Een tegenvaller vond ik wel dat wij er slagroom bij kregen. Bij een scone hoort toch echt clotted cream, dus dat we slagroom kregen was wel een beetje jammer.

De kleine zoetigheden waren heerlijk! Vooral het taartje vond ik ontzettend lekker. De fruitige bovenkant deed mij een beetje denken aan de smaak van de oranje Solero's. De chocolaatjes, soesjes en de frangipane waren erg lekker. En dan natuurlijk de broodjes. Het is een leuke variatie op finger sandwiches. Alle drie de soorten vond ik lekker, maar het lekkerst vond ik het broodje met kipfilet waar ook een soort tomatenchutney op zat.

Er waren zes soorten thee, drie geparfumeerd en drie kruidenthee's, om uit te kiezen. Ik heb twee soorten op, de Quatre Fruits Rouges een thee met fruitaroma’s van kersen, frambozen, aardbeien en aalbessen gevangen in donkere Chinese thee en ik dronk de Tisane Du Berger een kruidenmelange van verveine, oranjebloesem, citroengras en munt. Beide thee'tjes vond ik lekker.


Al met al hebben wij beiden echt genoten van de High Tea. De service was ook goed, de mooie jongen van de bediening kwam regelmatig, maar niet overmatig vaak, vragen of alles naar wens was.

Voor de prijs van €19,50 per persoon krijg je een goed gevulde etagère met heerlijke hapjes en goed thee. Persoonlijk vond ik het erg lekker en ik raad iedereen aan om hier eens een keer te High Tea'en. Je hoeft niet te reserveren, maar dat is wel handig en gewenst. Reserveren kan heel handig via de website. De High Tea wordt tussen 12 en 17 uur geserveerd.
Dudok Rotterdam is gevestigd op de hoek van de Meent en de Westewagenstraat.

Liefs,
Deborah

1 opmerking: