20140827

PERSONAL | MY WEEK #34 2014


Vorige week was de week dat ik samen met mijn zus in Praag was!! Er komt nog een uitgebreide Praag Travel post aan, maar vandaag, oopsies een paar daagjes later dan de bedoeling was, krijgen jullie al een klein kijkje in wat ik in Praag heb gedaan. Als je mij op Instagram volgt, @Deborahschrijft, dan heb je wellicht al wat voorbij zien komen.

Mocht je de My Week posts niet kennen, iedere week komt er een post online waarin ik in categorie├źn de week doorneem en aandacht geef aan bijzondere of opvallende dingen van de week. Dit zijn categorie├źn die je kunt verwachten: Gelezen, Gezien, Gegeten/Gedronken, Gedragen, Gehoord, Gekocht, Gedaan, Gehouden van, Guilty Pleasure en Geobsedeerd door...

Gegeten & Gedronken
     

Op de bovenste verdieping in het Palladium winkelcentrum in Praag was er een Foodcourt. Een Foodcourt met een sushi restaurant met lopende band! Hier hebben we toch echt twee van de drie avonden gegeten.
Ik at Tsjechische Trdelnik, een zoet brood gedipt in suiker, kaneel en walnoot stukjes. Ook at in Bramborova Spirala, een soort chips op een stok.
Natuurlijk kon in Starbucks niet overslaan. Eerst werd in Libona genoemd... en mijn laatste Starbucks was bij de Praagse Burcht met een prachtig uitzicht.

Gezien
      

Wat is er een hoop te zien in Praag! De ene straat is nog mooier dan de andere. Mijn zus en ik hebben vele kilometers afgelegd, maar dat was het volledig waard.

Gedaan in Praag
      

Met de kabelbaan de Petrin heuvel op om vervolgens hier terecht te komen...

      

Op de uitkijktoren boven op de Petrin heuvel. Hier heb je het mooiste uitzicht over heel Praag! Magisch mooi!

      

In Praag is het blijkbaar volkomen normaal om aan de oever van de Moldau dichtbij zwanen te komen en ze zelfs te voeren. Ze waren totaal niet agressief en liepen vrolijk voor de mensen langs. Er was een man de zwanen met de hand aan het voeren en vroeg hem om wat brood zodat ik het ook kon proberen. Wat een super toffe ervaring was dat. Hier in Nederland kom je nog geen drie meter in de buurt van zwanen zonder aangevallen te worden en daar kon ik ze met een gerust hart met de hand voeren.

Gedaan in Nederland
     

Ik kan geen stad verlaten zonder een souvenir mee te nemen. Uit Praag nam ik een souvenir van de Karelsbrug mee. Weer een toevoeging voor mijn souvenirs verzameling!

Ik heb op donderdag, vrijdag en zaterdag heerlijk rustig aan gedaan. Op zondag ging ik met mijn nichtje Lisa naar de Swan Market waar ik een onwijs mooi lampje kocht. Ik ben er ontzettend verliefd op. Na de Swan Market gingen wij naar de bioscoop om eindelijk The Fault In Our Stars te zien. Lekker een potje zitten janken, want wat is dat een mooie film. Nog niet gezien? Zeker doen!

Liefs,
Deborah

4 opmerkingen:

 1. Leuke diary! Praag ziet er uit als een mooie stad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Praag is zeker een prachtige stad, raad je zeker aan er ooit naartoe te gaan!

   Verwijderen
 2. Wat een leuke fotos, je hebt veel lekkers op

  BeantwoordenVerwijderen