20150103

PERSONAL | PROJECT 2015

Ik wil iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen! Het is weer een nieuw jaar met, heel cliché, nieuwe kansen. 365 nieuwe dagen om te ontwikkelen, dingen te ervaren en lief te hebben.

Heel afgezaagd beginnen we januari weer met goede voornemens die vaak februari niet halen, maar met Project 2015 hoop ik plannen te maken waar ik mij het hele jaar mee bezig kan houden. In 2013 begon ik met Project 2013 en ik hoop dat ik met Project 2015 mezelf kan inspireren om meer van mijn doelen te halen dan ik destijds deed.- Afstuderen
Helaas stond dit item ook in de Project 2013 lijst en het is mij tot nu toe nog niet gelukt om dit doel van mijn to do list af te halen. Sinds november ben ik in ieder geval bezig met mijn scriptie, maar ik merk dat het nog niet zo makkelijk gaat als ik had gehoopt.
Het doel is om eind maart mijn scriptie in te leveren, fingers crossed!

- Een baan vinden
Dit kan echt alleen wanneer het vorige doel, afstuderen, is gelukt. Maar ik hoop toch echt dat ik dit jaar op zoek kan gaan naar een grote mensen baan. Maar goed, eerst eens even concentreren op het afstuderen.

- Financieel bewust zijn
Je kent het riedeltje wel, meer sparen en minder uitgeven! In 2015 wil ik meer dan dat. Ik wil mij bewust zijn van mijn financiële zaken. Wat komt er binnen en vooral wat geef ik uit? Dit jaar wil ik in een soort kasboek mijn financiën  bijhouden. Ik denk dat dit mij veel bewuster zal maken van mijn uitgaven zodat ik ook makkelijker kan bepalen waarop ik kan besparen.
Nu ik met 'minimalisme' bezig ben wil ik leren consuminderen, maar ik merk dat ik daar soms wat moeite mee heb. Hopelijk weet ik aan het eind van 2015 minder uit te geven aan onzinnige dingen en alleen nog maar de items te kopen die ik echt zal gebruiken en echt nodig heb.

- Bloggen
Jullie hebben wel gemerkt dat ik sinds de zomer niet veel meer heb geblogd, iets wat ik echt heel erg vervelend vind. Ik merk dat ik nu na een week naar het scherm staren voor mijn scriptie ik geen energie meer heb om blogposts te schrijven. Ik hoop dat ik na het afstuderen eindelijk weer wat tijd heb om mijn blog op te pakken en meer te schrijven. Om de dag een blogpost plaatsen lijkt mij een mooi doel.

- Meer energie steken in vrienden en familie
Iedereen is tegenwoordig druk, net als ik, en dan schiet het er vaak bij in om leuke dingen met vooral mijn vrienden te doen. Afgelopen jaar heb ik gelukkig redelijk veel met familie doorgebracht, maar mijn vrienden verdienen ook wel wat liefde van mijn kant. Ik heb een aantal hele lieve vrienden die ik echt wat vaker wil zien. Hopelijk geeft 2015 mij de kans om een goede vriendin te zijn.

- Gezonder leven
Tsja, wat kan ik zeggen. Mijn eetpatroon zou vele malen beter kunnen en sporten heb ik geloof ik al twee jaar niet meer gedaan. Ik weet nog niet hoe ik het ga doen, maar weer water drinken en minder suikers naar binnen werken is een mooie stap in de goede richting.

- Declutteren
Ik denk dat ik al behoorlijk goed op weg ben met het declutteren, minimaliseren, en in 2015 ga ik er vrolijk mee door. Mijn Marktplaats pagina ga ik snel weer updaten met nieuwe items en er staat nog steeds een hoop te koop op mijn Bol.com verkooppagina.
Ook ben ik bezig om een stufflist op te stellen. Heel weinig spullen heb ik niet, maar ik denk dat een stufflist kan helpen om het overzicht te krijgen in al mijn bezittingen.
Ook in 2015 zal ik jullie op de hoogte blijven houden van mijn declutter proces!

Ik ben benieuwd of jullie ook goede voornemens of doelen hebben voor 2015. Als je ze hebt dan lees ik ze graag in de comments.

Liefs,
Deborah

3 opmerkingen: