20160319

LIFESTYLE | HET LEED DAT ONLINE DATING HEETIk zal er maar gelijk eerlijk voor uitkomen... Een spannend liefdesleven heb ik niet.Voor 2016 ben ik slechts op één onsuccesvolle date geweest en daar is het ook bij gebleven. Vele mensen raadden mij aan om online dating te proberen. Volgens mij heb ik iets te vaak naar Catfish gekeken om daaraan te beginnen, maar in het kader van 'A new year, a new me', heb ik mijzelf in het eerste weekend van dit jaar ingeschreven op verschillende datingsites.


DATING PROFIEL OPSTELLEN


Man, wat een werk gaat daar eigenlijk in zitten. Foto's uitzoeken en plaatsen, jouw profiel invullen en wervende teksten schrijven. Het lijkt wel een marketingcampagne waarin je promotie maakt voor jezelf! Na het beantwoorden van een aantal levensvragen, zoals 'Heb je een kinderwens?' en 'Hoe ziet je ideale weekend eruit?', en het uploaden van mooie foto's waarop je er op je mooist uitziet en toch geen valse verwachtingen schept, is het tijd om echt aan de slag te gaan. De vleeskeuring gaat beginnen. Tientallen, wat zeg ik..., honderden profielen komen er voorbij. Je liked er een paar en dan opeens heb je beet. Je krijgt reactie!

CHATTEN, DATEN... SOLLICITATIEGESPREK?!

Laat het leed nu precies hier beginnen. Vaak begint het gesprek met een begroeting en het geijkte 'Hoe is je dag vandaag?'. Sommige mannen zijn recht voor hun raap en vragen gelijk of je met ze naar bed gaat. Meestal komt er een heerlijk stoffig gesprek van de grond (waar ik vaak ook wel schuldig aan ben... eerlijk is eerlijk) dat nog het meeste te vergelijken is met een sollicitatiegesprek. Leeftijd, woonplaats, werk en hobby's komen allemaal aan bod. En vaak blijft het daar ook wel een beetje bij. Kijk, wat mijn probleem met online daten is, is dat het zo onpersoonlijk is. We zitten allemaal lekker veilig achter onze laptop of telefoon onszelf te verkopen aan de gelukkigen die ons profielen liken. In het echte leven hoor je de stem van de persoon in kwestie en zie je zijn lichaamstaal. Lacht hij om je grapjes, flirt hij met je of is hij afwezig? Tijdens het online daten heb ik hier geen enkele weet van! Hoe weet ik online nu dat ik echt een klik heb met iemand?

Toch heb ik al enkele mannen voorbij zien komen waarmee het lijkt te klikken. Soms zijn ze opeens van de aardkloot verdwenen en reageren ze nergens meer op, terwijl ik dacht een heel leuk gesprek te hebben. Soms zijn er mannen die na twee dagen heen en weer mailen met je af willen spreken. Of er mannen waar jij mee af wilt spreken en dan blijkt dat ze toevallig net met een andere dame zijn gaan daten. En ja, de catfishes bestaan echt! Daar heb ik gelijk al kennis mee mogen maken.

Ondanks dat ik pas twee maanden aan het online daten ben, heb ik volgens mij al genoeg grappige verhalen te vertellen. Wellicht dat ik hier even een mini blogserie van ga maken! I'll keep you posted.

Liefs,
Deborah

8 opmerkingen:

 1. Haha, het klinkt echt verschrikkelijk. Maar misschien toch de moeite waard, uiteindelijk... veel succes ermee! (En ik ben voor de miniserie, ben heel benieuwd!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms vraag ik mezelf ook af waarom ik eraan begonnen ben haha Maar wie weet wie ik nog ga tegenkomen! Die miniserie gaat er zeker komen, was er stiekem al begonnen. Hope you will like :D

   Verwijderen
 2. Haha herkenbaar. Ik heb gisteren Tinder er maar weer voor de zoveelste keer af gegooid. Het is toch nooit wat. Op een of andere manier irriteren mannen me gewoon al snel als ze teveel praten of hun grapjes niet grappig zijn of rare onderwerpen hebben. En eens in de zoveel tijd denk ik: oh, maar weer eens mannen kijken/keuren. Maar tot op heden geen succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ik snap je helemaal! Hoop dat het daten snel wat op gaat leveren!

   Verwijderen
 3. Veel rotte vissen in de zee, maar je moet er maar één goede tegenkomen he! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen