20160326

LOVE | THE WALKING DEAD

Vorig jaar januari zat ik op een doelloze avond te zappen, toen ik op FOX stuitte op de serie 'The Walking Dead'. Ik had er weleens wat over gehoord, maar zombies trokken mijn aandacht niet echt. Tot mijn verbazing vond ik wat ik op televisie zag erg spannend en werd benieuwd naar de serie. Ik maakte de cruciale fout door op Netflix aan het eerste seizoen van 'The Walking Dead' te beginnen. Een obsessie was geboren.
Binnen anderhalve maand heb ik vier seizoenen gekeken. En dat terwijl ik op dat moment ook in de laatste loodjes van mijn scriptie zat! Ik kon letterlijk niet meer stoppen met het kijken van 'The Walking Dead'.

WAT IS 'THE WALKING DEAD'?

Mocht je niet weten wat 'The Walking Dead' is, zal ik het kort uitleggen. 'The Walking Dead' is een Amerikaanse televisieserie van AMC (in Nederland uitgezonden door FOX) gebaseerd op de gelijknamige comic over een wereld waarin zombies, in de serie worden ze walkers genoemd, overheersen en de mens probeert te overleven. In de serie volg je een groep mensen in Atlanta (Georgia) die in deze wereld op zoek zijn naar een veilige plaats om te leven. In het verhaal zie je wat het met de mens doet om in deze extreme omstandigheden te overleven. Wie vertrouwen ze wel en wie niet. De onzekerheid over waar ze veilig zijn maakt de serie zo ontzettend spannend.

WAAROM 'THE WALKING DEAD' AWESOME IS

Je moet geen zwakke maag hebben als je naar 'The Walking Dead' kijkt. Bloed, lijken en ingewanden zijn aan de orde van de dag. Maar daar gaat het niet alleen om in de serie. De relaties tussen de mensen maakt het verhaal spannend. Natuurlijk gaat het voor een groot deel om de walkers, maar deze walkers zijn niet de enige vijand waar ze mee te maken hebben...

Als je tegen een stootje kunt en van spanning houdt, dan kan ik het je alleen maar aanraden om 'The Walking Dead' te gaan kijken. Momenteel is het tweede deel van seizoen zes iedere maandagavond om 22:00 uur op FOX te zien. Op Netflix zijn momenteel seizoen één tot en met vijf van 'The Walking Dead' te zien.

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten