20160420

FOOD | MEXICAANSE QUESADILLA MET SANTA MARIA TEX MEX
Wie mij op Facebook of Instagram volgt heeft het misschien wel voorbij zien komen. Ik ben uitgekozen als één van de Bloginsiders voor 2WMN voor de Santa Maria Tex Mex campagne. Super tof! Onlangs heb ik een mooie box vol Santa Maria Tex Mex producten ontvangen. Ik ben uitgedaagd om met deze producten twee heerlijke Tex Mex gerechten te maken. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen natuurlijk. Vandaag laat ik jullie het eerste gerecht zien!


Één van mijn favoriete Mexicaanse gerechten is een quesadilla. Lekker en ook nog eens super makkelijk om te maken. Wat mij betreft de beste food combi! Het gerecht dat ik vandaag met jullie deel is voor een Quesadilla met Crispy Chicken!


INGREDIËNTEN VOOR TWEE QUESADILLA'S


2 Santa Maria Tex Mex Original Soft Tortilla's Medium
150 gram kippenblokjes
1 zakje Santa Maria Tex Mex Crispy Chicken
2 theelepels olie
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
1 avocado
1 blik ananasringen
1 rode paprika
1 lente ui
1 klein blikje maïs
1 zak geraspte kaas

HOW TO 


Begin met het opwarmen van de oven op 220 graden Celsius.

Doe de kippenblokjes in een bak en voeg de kruiden toe. Doe dit een beetje op gevoel en op basis wat je lekker vindt. Voeg dan ongeveer de helft van het zakje Santa Maria Tex Mex Crispy Chicken mix toe en mix het goed. Leg de kippenblokjes vervolgens op een bakplaat en zet het voor 15/20 minuten in de oven tot de kip goudbruin en crispy is.

De kip staat in de oven. Tijd om de rest van de ingrediënten te snijden. Snijd de avocado in plakken, de paprika in reepjes, de lente-ui in ringen en de ananasringen door de helft. Zorg er ook voor dat het blikje maïs is uitgelekt

Op het moment dat de kip mooi goudbruin en krokant is, is het tijd om de quesadilla te maken. Pak een torilla en beleg de helft hiervan met de avocado, ananas, paprika, lente-ui, maïs, Cripy Chicken en niet te vergeten de gerapste kaas. Vouw de tortilla dubbel en bak het in de pan op een medium vuur totdat de kaas is gesmolten en de quesadilla goudbruin is.


Je kunt eventueel nog salsa en guacamole gebruiken om de quesadilla's in te dippen, maar wat mij betreft zijn ze zo al lekker genoeg! De ananas en maïs geven de quesadilla wat zoets en de paprika en lente-ui zorgen voor een beetje pit. Houd je van spicy? Dan kun je ook altijd nog een beetje rode peper toevoegen.

NO MORE BORING MEALS!


Dit gerecht is super als een grote lunch of maak er een paar voor een heerlijke avondmaaltijd.
Ik ben erg benieuwd of jullie dit gerecht gaan proberen en wat jullie ervan vinden! Persoonlijk ben ik er behoorlijk tevreden mee, al zeg ik het zelf. Mochten jullie het gerecht maken, zou ik het super leuk vinden om te horen of jullie het lekker vonden. Hebben jullie weleens eerder quesadilla's gemaakt?

Liefs,
Deborah


Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

1 opmerking: