20170215

PERSONAL | THE DATING UPDATE                                                                                                                                                  Bron: Picjumbo.com Viktor Hanacek

Het afgelopen jaar heb ik jullie een kijkje gegeven in mijn liefdesleven. Ik vertelde over de dates die ik had, de mannen die ik tegenkwam en hoe het voor mij was om nu opeens te daten. Het is een tijdje geleden dat ik een echte dating update gaf. Zit je er klaar voor? Hier is dan eindelijk de update!
Ik ben nu iets meer dan een jaar aan het daten en ben in die tijd toch nog best wat leuke mannen tegengekomen. Helaas is er met geen van deze mannen iets serieus van de grond gekomen. Mede hierdoor zijn er steeds meer mensen die mij aanraden om gewoon uit te gaan en in real life mannen te ontmoeten, maar dat vind ik behoorlijk eng en is heel erg buiten mijn comfort zone. Aan de ene kant zie ik ook wel in dat het misschien beter is, maar met Tinder is het gewoon net wat makkelijker denk ik. En veiliger zo achter mijn telefoon. Volgens velen zitten de meeste mannen alleen maar voor seks op Tinder en dat ontken ik ook zeker niet, maar hier en daar kom ik echt wel mannen tegen die wel meer willen.

Het afgelopen jaar ben ik met veel verschillende mannen in contact gekomen. Toegegeven, het eerste half jaar vond ik het nog best wel spannend om af te spreken met mannen. Vanaf de zomer is mij dat wel wat makkelijker afgegaan. Het laatste half jaar heb ik een aantal leuke dates gehad. Zo leerde ik in de zomer een leuke jongen uit Scheveningen kennen. Wij hebben twee dates gehad en opeens stopte het contact een beetje. Na een tijdje zocht ik weer contact en hebben we vastgesteld dat we eigenlijk wel op vriendschappelijke basis verder zouden kunnen gaan. Nu proberen wij iedere vrijdag na werk een kopje koffie te gaan drinken. Dat bevalt behoorlijk goed en hebben inmiddels een goede band opgebouwd.

Toen ik begon met fulltime werken maakte ik wat minder tijd vrij voor online daten. Ik had wel een aantal leuke matches en leuke gesprekken met mannen. Met één man heb ik ook een paar keer afgesproken, maar daar kwam al heel snel uit dat het tussen ons niks ging worden. Met hem en een paar mannen heb ik nu ook al langer contact. Veelal oppervlakkig, dat moet ik eerlijk toegeven, maar het is wel fijn en hebben het leuk. Eind november leerde ik een lieve man kennen. Hij wilt geen relatie en dat moest ik even een plekje geven. Wij hebben nu ook een goede band. We praten vaak met elkaar, steunen elkaar waar nodig en hebben dus veel aan elkaar. Deze man waardeer ik enorm en hoewel er geen relatie uit gaat komen, ben ik heel erg blij dat ik hem heb leren kennen.

Toen was het opeens 2017. Een jaar daten was voorbij. Ik begon Tinder bijna zat te worden, maar toen was daar opeens een hele leuke match. Ik vertelde al over deze man in mijn This Month post. Drie weken lang hadden we dagelijks contact, hadden twee super leuke dates en uit het niets vertelde hij mij dat hij het erbij wilde laten. Hij voelde helaas de vlindertjes niet... Dat maakt mij heel erg verdrietig. Aan de ene kant omdat dit echt een hele leuke bijzondere man was en aan de andere kant omdat ik afwijzing nog niet op dit niveau gewend was.

Nadat het contact met deze leuke man stopte, begon ik wel weer even na te denken. Aan de ene kant zou ik graag een relatie willen, maar een relatie beangstigd mij stiekem ook wel een beetje. Ik wil nog zoveel aan mezelf werken... Kan dat wel in een relatie? Wat een hele lieve man tegen mij zei, zodra je in een relatie zit stop je zelf al snel met groeien en gaat je energie in de relatie zitten. Laat daar nou net het probleem zitten. Ik ben nog niet klaar met groeien, nog lang niet zelfs! Het is een beetje alsof ik bezig ben met mijn eigen puzzel. De randen zijn af, de grote lijnen staan en nu moet het nog opgevuld worden. Ik ben zo goed bezig nu met mijn voeding en gezondheid, ik ontwikkel mezelf enorm doordat ik nu tijdelijk op eigen benen sta en ik ontwikkel mij op zakelijk gebied binnen de branche waar ik zo van hou.

Hoewel er niks leukers is (denk ik) dan je leven te delen met iemand, moet ik eerst nog wat completer worden voordat ik iemand anders helemaal toe kan laten. Al ben ik er wel van overtuigd dat de juiste persoon je zelfs in een relatie de ruimte zal geven om jezelf te ontwikkelen. Zonder relatie heb je daar toch echt meer tijd voor. Helaas kan ik niet in de toekomst kijken, maar ik hoop dat mijn puzzel snel af is en ik echt iemand toe kan gaan laten in mijn leven.

Voor nu gebruik ik het daten in zekere zin om mezelf te ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat zekerder wordt en socialer. Ik leer nieuwe mensen kennen en je doet ook nog eens hele leuke dingen. Met daten stop ik dus zeker niet, maar ik denk dat ik mijn insteek wel een beetje moet aanpassen. Voor nu niet zoveel energie steken om iets echt te laten slagen en gewoon genieten van het moment.
Van mijn dating updates zijn jullie voorlopig nog niet af!

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten