20171231

PERSONAL | THIS MONTH DECEMBER 2017
Laatste maand van 2017 alweer... Het blijft bizar hoe snel de tijd. Ieder jaar lijkt steeds sneller en sneller voorbij te gaan. Zeker deze maand, sinds het indienen van mijn ontslag, ging de tijd zo hard. Ik leefde zo naar mijn vakantie toe, dat ik de rest van de maand niet zo heel erg bewust heb meegemaakt geloof ik. Bij dezen een overzichtje van de laatste maand van 2017!LAATSTE LOODJES WERK

Op de laatste dag van november diende ik mijn ontslag in. Dat betekende dat ik nog één maand had om mijn werkzaamheden zoveel mogelijk af te ronden en taken uit te zetten voor mijn collega's. In januari ben ik nog vier maandagen op mijn werk, maar dat is alleen om het één en ander over te dragen. Door mijn vakantie had ik zelfs nog maar drie weken om al mijn taken te doen, dus het was nog behoorlijk aanpoten. Ik ben vooral druk geweest met de Oudejaarsconference van Guido Weijers (die zijn tour met vijf uitverkochte voorstellingen in het Luxor Theater in Rotterdam heeft afgesloten) en de speciale reeks kerstvoorstellingen van Trijntje Oosterhuis. Gelukkig heb ik het meeste af weten te krijgen, dus ik kon met een gerust hart op vakantie gaan.

RUSTIGE WEKEN

Naast de drukte van mijn werk, was het thuis behoorlijk rustig. Op een enkele date, een kopje koffie met een vriend en een avondje theater met Ewout na heb ik eigenlijk vrij weinig gedaan in de eerste drie weken van december. Nu moest ik het ook wel een beetje rustig aan doen, want mijn lichaam had er niet helemaal zin in. Aan het begin van de maand heb ik een spiraaltje laten plaatsen en ik merkte dat mijn lichaam daar toch echt behoorlijk aan moest wennen. Daarnaast moest ik het financieel een beetje rustig aan doen, dus het kwam allemaal wel goed uit. Ik kroop vooral veel op de bank, zeker toen het sneeuwde was het heerlijk vertoeven op de bank.

JUL I NORGE

Sinds het boeken van mijn vakantie kon ik aan bijna niets anders meer denken. Ik merkte dat ik ontzettend heb toegeleefd naar mijn vakantie, misschien omdat dat ook gelijk stond aan stoppen bij het impresariaat. Voordat ik het wist was het donderdag 21 december en was ik met mijn koffer onderweg naar Schiphol. De eerste keer dat ik alleen zou vliegen en dat vond ik stiekem wel een beetje spannend. Ondanks een vertraging van drie kwartier is de reis naar Kristiansand geheel vlekkeloos verlopen.

Op het vliegveld werd ik door mijn goeie vriend en zijn Noorse vriend opgewacht. Samen gingen wij met de bus naar Arendal, naar het huis van de Noorse vriend (waar ik de hele week verbleef). De hele week was super relaxed. Geen verplichtingen, lekker rustig aan en af en toe wat leuks doen. Zo zijn we naar de nieuwe Star Wars film geweest in de plaatselijke bioscoop, heb ik heerlijk gewandeld in de omgeving van het huisje en zijn we naar Sørlandssenteret geweest. Sørlandssenteret in Kristiansand is één van de grootste winkelcentra in Europa!

Wat ik vooral erg leuk vond om eens op een andere manier Kerst te vieren. Vorig jaar was ik op Tweede Kerstdag in Londen, maar nu was ik echt met Kerst in het buitenland. De Noorse jongen waarbij ik verbleef heeft voor ons een traditioneel Noors kerstdiner op kerstavond klaargemaakt. Dat kerstdiner bestond uit ribbe (geroosterd varkensvlees), julepølser (worst), aardappelen en rode kool. Als dessert kregen we risgrøt (rijstepap) met aardbeiensaus en Peperkaker (gingerbread/speculaas). De restjes hiervan worden traditioneel op Eerste Kerstdag opgegeten.

Op vrijdag 29 december vertrok ik helaas weer naar Nederland. Zo jammer om weer terug te gaan, want ik heb echt genoten van mijn weekje in Noorwegen. Hopelijk kan ik snel weer teruggaan.

LAATSTE WEEKEND VAN 2017

Eenmaal weer terug in Nederland drong het opeens door dat er nog maar twee dagen van 2017 over waren. Op vrijdagavond heb ik gelijk maar mijn koffer opgeruimd en een wasje gedraaid (saai, maar beter dan dat ik dat zou bewaren voor het weekend).

Zaterdag begon ik rustig met een ontbijtje, ben ik langs mijn ouders gegaan voor verse oliebollen die mijn vader stond te bakken en ben ik in de avond voor de laatste keer dit jaar naar het theater gegaan. Aangezien ik natuurlijk een nieuwe baan heb en Guido Weijers zijn tour afsloot in Rotterdam, wilde ik nog een keer komen kijken naar zijn Oudejaarsconference. Ik heb erg genoten van de voorstelling. Er waren opnames, dus dat was erg leuk om mee te maken. Na afloop ging ik hem even gedag zeggen en bedanken voor de afgelopen 1,5 jaar. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een fles champagne van hem als bedankje voor mijn werkzaamheden. Zo ontzettend attent!

As we speak zit ik dit artikel op de bank af te maken. Heel eerlijk gezegd heb ik geen spannende plannen voor de jaarwisseling. Aangezien ik met Kerst in Noorwegen was, vier ik de jaarwisseling met mijn familie.

Ik hoop dat iedereen een geweldig 2017 heeft gehad en vanavond het jaar geweldig gaat afsluiten. Ik wens iedereen een geweldig 2018! Maak er een fantastisch jaar van. Geniet, spendeer veel tijd met degenen die je lief hebt en maak je dromen waar!

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten