20100201

PERSONAL | What I've Been Up To Homag Cursus

Gisteren ging mijn wekker om 5.55 uur. Juist ja op een zaterdag! Ik moest namelijk om half 9 in Amersfoort zijn voor een Homag cursus voor mijn werk, die tot 5 uur zou duren. Homag staat voor Hoe omgaan met afwijkend gedrag. Ik werk bij de AH to go (zoals sommige van jullie misschien nog wel weten) en daar hebben we weleens boze/agressieve klanten en met deze cursus zouden wij dan leren hoe we daarmee om moeten gaan.

Om 7 uur ging ik dan helemaal warm aangekleed lopend naar het treinstation (een minuut of 10 lopen). Het had lekker gesneeuwd die nacht dus liep ik daar een park dat bekleed was met een laag sneeuw. Prachtig gezicht overigens.

Tussen 10 over 7 en kwart over 7 kwam ik aan op het bijna uitgestorven station. Ik wilde de trein van 7.28 uur hebben naar Gouda/Utrecht om daar over te stappen (wist nog niet welke ik wilde). Er kwam een vertraagde trein aan, dus heb ik die maar gepakt en na een tijd op utrecht gestaan te hebben kwam ik dan eindelijk om 8.40 uur aan op Amersfoort. Gelukkig was de zaal van de cursus net buiten het station.

Er waren nog 9 collega AH to go'ers die ook deze cursus moesten volgen. We hadden een hele leuk trainer, Anandkumar Gopi, erg moeilijke naam haha, en een acteur die een agressieve klant moest spelen, Rubik Nazarian.
Ik dacht dat ik zou leren hoe je met klanten om moest gaan, maar je kreeg meer te leren hoe je met jezelf om moet gaan als er een agressieve klant voor je staat. Jezelf onder controle houden en op een juiste manier handelen om de situatie niet te laten escaleren. We hebben leuke oefeningen met elkaar gedaan en oefeningen met de acteur. Ook hebben we ademhalingsoefeningen gedaan.

Ik vond het een hele leerzame cursus en ik denk dat ik er zeker wel wat aan zal hebben in de praktijk.
Mijn collega AH to go'ers waren ook erg leuk. Veel leeftijdsgenootjes, dat had ik niet verwacht op de een of andere manier, en hele aardige mensen. Grappig om te zien dat je al snel een band met mensen als je hetzelfde werk doet. Je hebt namelijk direct een raakvlak.
Ik heb er twee mensen, een jongen G. en een meisje L. , van AH to go Leiden centraal leren kennen. Een beetje alternatief, maar erg aardig. Daar heb ik op Utrecht centraal nog even mee staan praten enzo

Ze hebben nog met mij op mijn trein staan wachten. En G. vroeg toen zelfs, toen L. even naar het toilet was, mijn nummer gevraagd. Dat vond ik erg apart en ik wist eigenlijk niet wat ik ervan moest denken (hij vroeg eerder al voor de lol of hij met me mee kon omdat ik die avond macaroni ging eten en mijn moeder appeltaart had gemaakt haha). Een jongen heeft namelijk nog nooit mijn nummer gevraagd, dus hoe ik dit nu moest interpreteren wist ik niet.

Maar ik kreeg daarnet een berichtje van hem of ik misschien zaterdag wat met hem wil gaan drinken!
Na wat getwijfel heb ik ja gezegd, op de voorwaarde dat hij naar Rotterdam komt, is eigen terrein en dat is wat veiliger haha. Ik weet nu dus niet of ik een date heb of gewoon wat ga drinken met een 'collega' (volgens mij gaat L. ook niet mee, anders zou hij dat wel zeggen toch?).

Anyways, ben dus een beetje nerveus voor zaterdag... Iemand tips voor mij??

3 opmerkingen:

 1. Paulientjee!1/2/10 23:58

  YOU GO GIRL!
  haha, ik heb wel een tip voor je:
  wees jezelf & niet te veel nadenken!
  & dan nog een inkoppertje:
  als je weet wat je wil en je kan wat je denkt en je doet wat je moet, komt het allemaal wel goed ;)
  haha, veel plezier meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woooot wat gaaf zeg! :D Ik vind dat je het gewoon een date mag noemen hoor ;)
  Zo'n cursus lijkt me ook wel interessant, maar ik heb in die meer dan 5 jaar dat ik bij een (gewone) AH gewerkt heb nog nooit echt met agressieve mensen te maken gehad, dus ik denk niet dat ik het ook nodig gehad zou hebben.
  Ohja, en veel plezier zaterdag! ;) Gewoon gezellig kletsen, dan komt het vanzelf goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. joost bos23/2/10 18:04

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen