20100705

PERSONAL | What I've Been Up To Let's Make Radio

Een aantal weken geleden kreeg ik op school te horen dat ik na de zomer met NEWb moet beginnen. NEWb is een interne stage met de school als opdrachtgever. Je kon voor verschillende groepen van NEWb solliciteren; Audio productie, Events, Fieldtrips, Tv, SMT (studenten management team) en Radio. Ik heb toen gekozen om voor Tv, Radio en Fieldtrips een sollicitatiebrief te gaan schrijven.

Fieldtrips had ik eigenlijk als extra gekozen, niet echt omdat ik het zo graag wilde doen. Tv leek mij het leukst en Radio leek mij wel grappig om te proberen.
Het eerst gesprek had ik met Fieldtrips. Dat ging echt heel erg slecht en het was ook geen verrassing dat ik niet werd uitgenodigd voor een tweede gesprek.
Het duurde een tijdje voordat ik voor Radio en Tv werd uitgenodigd.

Het eerste gesprek voor Radio was echt geweldig. Degene die mijn gesprek afnam was die dag helemaal alleen en moest tegelijk zijn programma presenteren. Hij vroeg of het me leuk leek om die dag een beetje radio te maken en het deel van het gesprek on air te doen... Dat leek mij echt super leuk! Na een aantal vragen over wat voor muziek ik luister en wat voor programma ik zou willen maken, mocht ik mijn eigen plaatje aanvragen. Ik koos voor een nummer van Jamie Cullum.
Hij vond dat het erg goed ging en hij had zelfs van een paar mensen de 'Thumbs up' gekregen. Met een goed gevoel liep ik uit de studio.

Ik vond het ook eigenlijk geen verrassing, maar alsnog heel leuk om te horen dat ik een tweede gesprek kreeg met het Studenten Management Team/SMT. Inmiddels had ik een uitnodiging gekregen voor Tv, maar op de een of andere manier leek mijn motivatie voor Tv een beetje weg na het gesprek van Radio. Het tweede Radio gesprek viel op de dag van de eerste wedstrijd van Nederland op het WK en miste de laatste 5/10 minuten. Het gesprek ging heel erg goed. Ik voelde mezelf ook steeds enthousiaster worden over Radio! Ook hier ging ik met een goed gevoel weg.
Het gesprek van Tv volgde 2 dagen later. Ik moest het gesprek, doordat ik naar de tandarts moest, een uurtje opschuiven en had hierdoor al een minpuntje voor mijn gevoel...

Toen ik daar moest vertellen over hoe leuk ik Tv vond en waarvoor ik gekozen moest worden, merkte ik dat ik lang niet zo enthousiast was als bij Radio. Ook hier was het eigenlijk niet zo'n verrassing dat ik geen tweede gesprek kreeg. Al vond ik het wel wat jammer. Nu kreeg ik vandaag, 3 weken later van het tweede gesprek, een mailtje dat ik met 4 anderen was uitgekozen om na de zomer voor NEWb, radio te gaan maken!!!!!! Ik heb er al heel veel zin in! Ik heb totaal geen ervaring met radio, maar ik denk dat ik echt een leuk programma zou kunnen maken.

Wanneer ik ermee ga beginnen zal ik er nog wat meer over gaan vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten