20110221

CHALLENGES | Day 19 Iets waar je spijt van hebt

Iedereen heeft weleens ergens spijt van. Wat bij mij met stip op nummer één staat is mijn MBO opleiding Allround Kapper.

Ik was 16 toen ik na mijn VMBO naar het MBO ging om kapper te worden. Het eerste jaar vond ik best wel leuk. Al was ik echt geen fan van permanenten! Wat haatte ik dat. Dat is denk ik ook een turning point geweest in de opleiding. In mijn eerste jaar ben ik tot twee keer toe gezakt voor mijn Permanent examen. Dat was ook niet vreemd. Ik haatte het vak en snaptte er qua chemicalien helemaal niks van!

Jaar twee begon ik dan ook niet lekker en had in de zomer meer twijfels opgebouwd over de opleiding. Met goede intenties begon ik toch maar aan een stage. Dit heb ik toch van September t/m April volgehouden. Ik ging er zelfs mee door toen ik in Januari voor de vierde keer mijn Permanent examen niet haalde. Toen heb ik de beslissing genomen om te stoppen met de opleiding. Met pijn en moeite heb ik dat toen aan mijn ouders verteld. Ik was bang dat ze boos zouden zijn, maar zij hadden de bui allang zien hangen. Ik zat echt in diepe dip door de gehele opleiding. De dag dat ik 18 werd ben ik gestopt met mijn opleiding. De beste keuze ooit!!!

Ik heb twee jaar vergooit aan een opleiding waar ik niks dan slechte herinneringen aan over heb gehouden. Natuurlijk heb ik daarna dingen gedaan die ik anders nooit had gedaan, omdat mijn leven anders liep dan de bedoeling was. Ik denk nu beter na bij belangrijke beslissingen wat opleidingen of puur mijn leven betreft. Van die periode heb ik zeker geleerd, maar het liefste zou ik die periode uit mijn geheugen willen wissen....

Zijn er dingen waar jullie veel spijt van hebben? Laat het mij weten via de comments hieronder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten