20110318

ENTERTAINMENT | Recensie La Cage Aux Folles!


Gisteren ben ik voor het eerst van mijn leven naar een musical geweest! La Cage Aux Folles.
Nog nooit eerder had een musical mij aangesproken zoals La Cage Aix Folles. De prijs voor een musical was wel iets wat mij tegen hield. Vijftig euro voor een kaartje vind ik best veel, maar afgelopen woensdag kreeg ik van een vriend een link waarop je kaarten voor La Cage voor maar €12,50 kon krijgen! Een koopje! Spontaan besloot ik een kaartje te kopen.
Donderdag 17 maart om 20:00 uur was het dan zover. Met een plekje op rij zeven in het vooruitzicht ging ik zo blij als een kind naar het Oude Luxor in Rotterdam.

I Loved it.Wat een heerlijke musical is La Cage! Het heeft ergens wat weg van Burlesque, Moulin Rouge en Chicago qua uitstraling, maar dan met homo's en travestieten.
La Cage Aux Folles is een nachtclub in Saint-Tropez. Het gaat hierbij om het leven van Albin (Jon van Eerd) en Georges (Stanley Burleson). In de nachtclub treedt Albin als de beroemde ZaZa op. Dit doet 'ze' samen met de Cagelles, de travestie dansers.

Wanneer de zoon van Georges thuis komt en wilt trouwen met de dochter van een condervatieve politicus wortd hun leven op z'n kop gezet. Deze conservatieve politicus wilt, wanneer hij wordt gekozen alle nachtclubs van Saint-Tropez sluiten! In de musical zie je het verhaal over familiewaarden, liefde en laat vooral zien dat je mag zijn wie je bent.Jon van Eerd en Stanley Burleson zijn twee geweldige acteurs. Ze spelen een stel en je gelooft het! Vooral Jon van Eerd is geweldig. Hij leeft zich zo goed in, in de rol van homo/travestiet dat je bijna zou geloven dat hij een vrouw is. Ook heeft hij een geweldige stem. Net als Stanley Burleson.

In de musical is ook een rol voor Juan Wells (kennen wij hem nog? hij speelde ooit in ONM) als butler en travestiet. Wat zet hij zijn rol goed neer! En dan is er ook nog Bartho Braat, oftewel Jef uit GTST. Hij speelt een conservatieve politicus. Ik wil niet teveel onthullen over de musical, maar je zal hem zien zoals je hem echt nog NOOIT hebt gezien!

La Cage Aux folles is leuk, grappig en zeer zeker ontroerend!
La Cage staat nog tot 3 april 2011 in het Oude Luxor in Rotterdam en gaat daarna verder naar o.a. Almelo, maastricht en Groningen. Ga voor kaarten naar ticketservice.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten