20110414

Personal | Keuzes, keuzes, keuzes...

Het lijkt in je leven bijna alleen maar om keuzes te draaien. Ga je studeren of werken. En als je kiest voor studeren, wat voor studie ga je dan doen? Er zijn honderden studies bij tientallen scholen te volgen en toch moet je daar in een korte tijd een keuze uit zien te maken.

Je hebt dan uiteindelijk gekozen voor een studie die eindelijk bevalt (het kan zijn dat je een studie kiest die je totaal niks vind en weer van vooraf aan moet beginnen) en dan denk je dat het klaar is. Daar heb je het mis! Je moet minors, stages en studierichtingen/afstudeerrichtingen binnen de opleiding gaan kiezen!

Ik ben een echte twijfelkont en heb dus ook een hekel aan keuzes maken! In een winkel kan ik al een half uur staan twijfelen tussen twee kleuren nagellak. Kun je nagaan hoe lang ik erover doe om een geschikte minor te kiezen en op zoek te gaan naar een geschikte stage. In welke tak van branche ga je de stage zoeken en welk takenpakket is het meest geschikt voor jou? Wil je verdiepende minors gaan volgen of juist verbredende minors?

Momenteel ben ik tweedejaars student. Dit zijn keuzes die ik de komende tijd (en ook echt snel ook) ook moet gaan maken. Zo heb ik al een leuke stagevacature gevonden, maar dan komt het schrijven van een sollicitatiebrief. Ik kan goed lullen, maar of ik nou een goede sollicitatiebrief kan schrijven?! Ook moet ik voor 25 april as. mijn minors gaan kiezen. Die keuze hangt af van wanneer je stage gaat lopen. Ik ga proberen om een plek te zoeken vanaf september, maar als dat niet lukt hoe doe ik dat dan met mijn minors? Het is namelijk niet gewenst om je voor de minors in beide periodes op te geven en die dan op het laatste moment te laten vervallen. Erg lastig allemaal.

Tja dit zijn vragen die al een tijdje door mijn hoofd spoken, maar ik heb een studiebegeleider die al een tijd ziek is en een studieloopbaanbegeleider die vaak onbereikbaar is. I guess I have to figure this all out on my own..

Wie zit er nog meer in deze fase van zijn/haar studie? En hoe pakken jullie het aan met het maken van deze keuzes?

1 opmerking:

  1. toch knopen doorhakken meis :) schrijf die brief en laat iemand je erbij helpen en kies de minor waarvan jij denkt dat je er het meeste aan hebt!

    BeantwoordenVerwijderen