20110617

LIFESTYLE | Dr. Fish Spa Behandeling Review


Via Groupon kreeg ik twee maanden geleden een aanbieding voor een Dr. Fish Spa behandeling voor twee personen voor €21 bij Beauty Company Rotterdam. Mijn zus was bijna jarig en ik had nog geen cadeau. Deze behandeling leek mij ook erg leuk, dus twee vliegen in één klap!

Vorige week vrijdag ben ik samen met mijn zus naar de Schieweg gereden naar de Beauty Company. Om twaalf uur hadden wij een afspraak. Wat ik vooraf wel jammer vond is dat je zelf slippers en een handdoek mee moest nemen... Ik vind niet dat dat hoort wanneer je ergens een behandeling laat doen.
Zoals ik zei, de salon zit aan de Schieweg in rotterdam. Ze zijn pas drie maanden open en dat is nog wel te zien. Naast de salon is nog een ruimte waar niks staat en in de kelder zijn de bezig met verbouwen.

Wanneer je binnen komt zie je direct de bak waar je de Dr. Fish behandeling krijgt. Een beetje gek dat deze precies bij de ingang zit waar iedereen binnen komt en langs loopt.
Je moet naar achter lopen om bij de receptie te komen (een keuken met een bar die als receptiebalie dient). Na het inleveren van de Groupon bon, moet je in een stoel gaan zitten en je voeten in een teiltje doen om de viezigheid van je voeten te weken. Daarna moet je je slippers aandoen en naar de bak voor de behandeling lopen. Ik vond dit alles best een gedoe en niet echt professioneel...

Voor ons waren er al twee mensen die deze behandeling kregen en wij gingen precies daarna. Naar mijn weten zat er niet echt een zuiveringsinstallatie in de bak, dus gingen wij eigenlijk in het gebruikte, vieze water waar de andere mensen net uit kwamen. Ook een beetje een nadeel vind ik, maar ik heb volgens mij ook een beetje smetvrees...haha


De behandeling zelf is wel erg leuk! Het voelt in het begin echt gek dat die visjes (Garra Rufa) je dode huidcellen van je voeten en onderbenen af eten. Ik vond het echt heel erg apart. Het was grappig dat je de grotere visjes iets meer voelde knabbelen aan je voeten en benen. Door dat geknabbel voelde het wel een beetje alsof mijn voeten en benen aan het tintelen waren, maar dat voelde niet onaangenaam.
Deze behandeling is voor iedereen geschikt, dus ook voor mensen met huidaandoeningen zoals eczeem, psoariasis, acne, huidirritatie en jeuk. Tevens verwijderen de Garra Rufa visjes eelt, eeltkloven, eeltpitten, likdoorns en wratjes. Volgens de beschrijving ben je na deze behandeling 100% van je dode huidcellen/schilfers af. De mate waarin het terugkomt is alleen verschillend. Dit kan variëren van 1 tot 6 weken omdat niet elke huid hetzelfde reageert.


Ik heb het gezicht van mijn zus even wazig gemaakt, ze vind het niet zo leuk om op internet te staanWij hadden een behandeling van 30 minuten en dat was erg fijn (uiteindelijk zaten wij er zelf langer omdat de vrouw onze tijd niet in de gaten hield). Volgens de aanbieding was het een hand- en voetbehandeling, maar het bleek alleen voor de voeten te zijn. Volgens de vrouw die daar werkt kan het niet voor je handen omdat de visjes dan in een kleinere bak moet en dan doodgaan?? Beetje raar, want volgens mij is bij andere salons wel een handbehandeling te krijgen..

Wat ook wel jammer was, was dat wij eigenlijk op een houten plank met een klein kussentje en handdoek zaten. Het zat niet echt lekker. Nu heb ik deze behandeling nog nooit gehad, dus kan ik ook niet vergelijken hoe het in andere salons gaat. Ik denk alleen wel dat het iets comfortabeler kan.
Ik denk dat de salon echt wel wat kan verbeteren, maargoed ze zijn pas drie maanden open. Wellicht zijn ze er over een half jaar wat beter aan toe?

De prijs die je voor een behandeling betaald is wel fijn. Een voetbehandeling voor een kwartier is €15 en voor een half uur €25 (prijzen onder voorbehoud, weet het niet meer zeker).
Als je een dergelijke behandeling wilt doen dan raad ik hem echt aan! Of ik hem bij Beauty Company Rotterdam aanraad... Ach het was niet slecht, maar het kan veel beter!

Hebben jullie weleens een Dr. Fish Spa behandeling gehad? Zo ja, wat vond jij ervan?

16 opmerkingen:

 1. Haha wat leuk! Ik heb dit al een keer op televisie gezien en toen vond ik het maar een eng idee, maar op zich lijkt het me wel leuk om een keer te doen! Ik vind die visjes wel schattig, ze zijn gelukkig niet heel erg groot. Wel jammer dat het niet echt comfortabel was..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook een behandeling gehad in spanje .. Ik het begin vond ik het best wel eng.. Het was een fish spa centre en je moet je voeten wassen en daarna kreeg je van die blauwe soort sokken aan (die je ook heb bij zwembaden) daarna liep ik naar de bak.. In het begin dach ik ik vind dit niet fijn wil eruit.. Maar die vrouw die daar werkte zei wacht ff je ga het lekker vinden en JA.. Ze had idd gelijk was egt lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je het lekker vond.

  Ik vond het in het begin ook wel gek hoor, visjes die van je voeten eten... Maar ik vond het heerlijk! Ik ga snel weer eens een Dr. Fish behandeling nemen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij Beauty Company in Rotterdam kun je alleen boeken via Vakantieveiling niet via telefoonnummer op hun website !! Persoonlijk vind ik dat waardeloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ow? Wat gek! ik heb het toen via Groupon gedaan, maar voor de resrevering gewoon gebeld... is er nu een vakantieveiling actie? Misschien zijn dat de voorwaarden van vakantieveiling?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben afgelopen week ook bij Beautycompany Rotterdam geweest om tussen de visjes te zitten...

  Ik had een bon gewonnen via vakantieveilingen voor een 60min. full body fish spa. 2e persoon mocht voor hetzelfde bedrag + 4 euro mee.

  Dus mijn man en ik daarheen. Lees op de coupon van vakantieveilingen dat badkleding niet verplicht is... leek me een beetje onfris.
  Komen we aan, en worden we meegenomen naar een kelder die erg muf ruikt. Alles lijkt dicht op elkaar gezet om zoveel mogelijk mensen kwijt te kunnen... en de foto's op internet zijn vanuit een erg goede hoek gefotografeerd, want het beeld dat die schetsen voldoet niet aan de realiteit.

  We mogen ons omkleden in de grote "kleedkamer" en douchen en daarna mogen we in het grote bad met visjes.

  Het bad bleek vlak tegenover de trap naar de kelder te staan. Schuinover het bad zaten 4 mensen in een andere visjes bak met handen en voeten. Iedereen liep dus langs het bad en zag ons zitten. Lekker als ik toch besloten had geen badkleding aan te trekken...
  Het gaf geen gevoel van ontspanning als iedereen er zo maar langs loopt.

  Na einde van de sessie bleek dat we een handdoek hadden moeten meenemen .. ik had inderdaad ook verwacht dat we hier wel een handdoek zouden krijgen, aangezien nergens vermeld stond dat je je handdoek mee moest nemen. (ik heb wel vaker "beauty arrangementen" gehad en daar zit meestal toch wel minstens handdoekgebruik)
  stonden we dan, kletsnat ... zonder handdoek ...
  (was ik ons schone ondergoed ook nog in de auto vergeten .. dus dat was erg lachen :))

  Al bij al, vond ik het geen frisse ervaring. Het pand van beautycompany oogde alsof het niet goed onderhouden werd, en de muffe lucht in de kelder was ook niet aangenaam.

  De visjes waren wel erg geinig. In het begin erg kriebelend, maar uiteindelijk gaf het wel een soort ontspannen gevoel (wat continue verstoord werd door alle langslopende mensen).

  De visjes zijn absoluut voor herhaling vatbaar!
  Beauty Company niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat een vervelende ervaring zeg! Ik heb geen ervaring met het bad met visje, enkel de bak voor je voeten.

  Jammer dat het de hele ervaring op deze manier slecht maakt. Ik vind het erg vreemd dat ze zelf geen handdoeken enzo hebben.

  Het privacy ding vond ik ook vervelend. Ik zat echt naast de deur van de ingang en zat daardoor ook niet echt op mijn gemak mijn 'behandeling' te ondergaan.

  Wat je zegt, de behandeling is voor herhaling waard, maar ik denk de beautycompany niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Ik probeer al twee maanden de Beauty Company telefonisch te bereiken voor het maken van een afspraak. Ik krijg steeds geen gehoor. Ik heb een groupon en verloopt over twee weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi!

  Wat vervelend zeg! Ik raad je aan om contact op te nemen met Groupon zelf. Ik heb het een keer met een massagesalon gehad die volgeboekt zat en kreeg toen mijn geld gewoon terug. Misschien kun je mailcontact proberen...

  In ieder geval veel succes :D

  Groetjes
  Deborah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Halloo, ik ben donderdag avond ook geweest naar de fish Spa aan de schieweg. Waar met reserveren pas na 5keer gebelt te hebben opgenomen werdt. Wat ik al erg raar vond dat ik zelf een handdoek moest meenemen maar achteraf had ik daar ook geen handdoek mee willen nemen! Toen we bInnen kwamen en door het onvriendelijke personeel werden 'begroet' en mochten we meelopen naar beneden.

  We kwamen in een hele vochtige kleine benouwde ruimte waar we achter een paar doeken mochten omkleden, en we in het grote bad mochten. Er kwamen net 2 andere meiden uit en werdt zoals hier voor gemeld niet iets van gefilterd!

  Zoals gemeld op de brief hoefde je geen badkleding wat mij echt niks lijk aangezien die man die daar werkte elke keer langsliep en je tegenover de trap zat dus iedereen keek je gelijk aan.

  Ook rond het bad was allemaal schimmel en het had was ook heel vies! Een sterke soort schimmellucht was aanwezig een ook door dat zat je niet lekker relax daar!

  Kortom na veel geklaag echt GEEN aanrader !!!
  De vissen waren wel leuk maar hadden niet veel trek hihi !
  Het idee vissen super leuk alleen super jammer dat hun dat zo super slecht aanpakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemiddag,

  Ik ben van het weekend naar de fish spa aan de schieweg geweest (Beauty company).
  Dit was absoluut geen succes. De hygiëne was ver te zoeken:
  - de plafond had zwarte plekken (schimmel)
  - de muren hadden zwarte plekken (schimmel)
  - de douchegordijnen hingen aan een compleet verroest ijzeren stang.
  - de kleedkamer was gemaakt door een stel opgehangen douchegordijnen en tuinstoelen.
  - er hing een schimmellucht en schoonmaakmiddellucht (de grond was wel schoon).

  Ook was er een grote bruine hond achter de balie. Ik heb niks tegen honden..lijkt me leuk om die als huisdier te hebben. Maar als we realistisch moeten zijn, hoort een hond niet thuis in een beauty center. Of heb ik dat mis?

  Ik had een fish spa behandeling voor heel het lichaam, maar ging uiteindelijk ging ik er alleen met me voeten in gewoon omdat ik de kriebels kreeg van de ruimte en ik had zoiets van; wie weet wat er allemaal in het water is wat ik niet met het blote oog kan zien.

  Ik heb mijn ticket gewonnen via Vakantieveilingen en moest uiteindelijk 15 euro betalen voor mij & mijn vriend. Gezien de ervaring vind ik achteraf zelfs 15 euro te duur. Ik & mijn vriend kwamen in een bad te zitten van ongeveer 50 vissen. Waarvan de helft niet wou eten! Ik heb al eens eerder fish spa behandelingen gehad en bij die ervaringen had ik al rond de 100 vissen p.p. in een bak voor alleen voeten met een fantastisch resultaat, super zachte voeten! Maar dat is bij de beauty company te veel gevraagd.

  Een aantal dagen voor de behandeling had ik naar de zaak gebeld, op een heel beleefde manier, voor informatie betreffend (onder andere) de hygiëne. De vraag was bij de eigenaar in de verkeerde keelgat geschoten, hij reageerde heel bot en kortaf. En wou mij (als klant) eigenlijk niet overtuigen. Zijn advies was dat ik dit zelf op internet moest opzoeken. Heel onprofessioneel.. Als eigenaar van een zaak krijg je vaak positieve zowel negatieve reacties, vragen en opmerkingen. Maar als eigenaar hoor je daar zo professioneel mogelijk mee om te gaan en probeer je je klanten zo goed mogelijk te overtuigen met informatie, feiten en meningen. Maar daar weet deze gast niks van af..

  Dus hygiëne, klantgerichtheid en klantvriendelijkheid komt te kort bij beauty company Rotterdam.

  Absoluut geen aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ter aanvulling van bovenstaand bericht:

  We werden ook niet gecontroleerd op wondjes en dergelijke. Wij hadden geen wondjes maar voor het zelfde geld hadden wij dat wel en gingen we zo het badje in waar vervolgens ook andere mensen in moeten.

  Bij mijn vorige ervaringen met fish spa..wordt je van te voren netjes gecontroleerd op wondjes i.v.m. infecties enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Na alle horrorverhalen moet ik wel zeggen dat t opzich meevalt.. je word weldegelijk vriendelijk geholpen alleen t is goedkoop en snel in elkaar geflanst denk ik en je heb geen f*ck aan die behandeling want er zitten zo weinig van visjes in zo bad dat je nou niet echt een gevoel heb van wouw al me dode huidcellen zijn weggevreten..
  Een x in de zoveel tijd komt er eens een visje over je scheen of je voet thats it.. en dat was bij een full body.
  De fish spa is erg leuk zou t zo nog een x doen maar absoluut niet bij beauty company rotterdam.
  Romina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fish Spa Happy Feet blij met RIVM rapport

   

  Na onderzoek van een jaar heeft het RIVM het rapport klaar over de mogelijke infectiegevaren bij behandeling met de garra rufa visjes.

  Fish Spa Happy Feet is zeer tevreden over de uitslag hiervan.

  Uit onderzoek blijkt nu ook dat het infectiegevaar zeer NIHIL is maar dat het niet is uit te sluiten en dat fish spa's klanten hier niet of nauwelijks over informeren. 

  Simpel gezegd loopt u dus niet meer (infectie)gevaar bij fish spa's met een wondje dan wanneer u met een wondje in het zand op het strand

   gaat liggen. Precies wat Fish Spa Happy Feet al had verwacht. Er is in 10 jaar fish spa Nederland namelijk nog geen enkel geval bekend dat iemand een infectie heeft opgelopen na behandeling in een fish spa. 

  Ondanks dit feit juichen we een regelgeving en duidelijkheid absoluut toe.

   

  Uiteraard plakken we alle wondjes al af voordat u bij Fish Spa Happy Feet het water in kan gaan en worden vooraf de voeten schoongemaakt.

   

  Bron: RIVM 

  voor mensen die graag dit eens willen ervaren maar niet durven door het slechte nieuws in de media; hierbij uitspraak rivm dat het een storm in een glas water is.  BeantwoordenVerwijderen