20110623

What I've Been Up To | Studie

Sporadisch vertel ik jullie over mijn privéleven. Het liefste heb ik het over mijn vrienden en dingen die ik leuk vind, maar ach je hebt ook nog dingen zoals mijn studie en werk. Vandaag ga ik jullie weer even een, hopelijk korte, update geven over hoe het met mijn studie gaat.

Studie
Voor diegene die mij nog niet zo lang volgen. Ik studeer Media&Entertainment management aan de Hogeschool Inholland in Rotterdam. Ik hoor het jullie al denken, die school met de slechte reputatie en de opleiding waar ze diploma's weggeven... Nou hier kan ik kort over zijn. Wat er op de MEM in Haarlem is gebeurd, had niet mogen gebeuren, maar de tijd is niet terug te draaien helaas.

Mijn studie hier Rotterdam is tot in de kleine details met vier andere studies onderzocht en MEM Rotterdam kwam daar als enige positief uit! Iets waar ik erg blij mee ben. Het is al lastig om een baan en een stage te vinden tegenwoordig, maar wanneer jouw studie ook nog eens slecht bekend staat maakt dit het hele proces niet bepaald makkelijk. Helaas zal ik de komende jaren nog met deze slecht berichtgeving te maken krijgen. Ik zal mijzelf dan toch goed in de markt moeten gaan zetten, zodat men het kopje 'Hogeschool Inholland' over zal slaan en naar mijn kwaliteiten zal gaan kijken.

Terug naar wat belangrijk is, hoe het met mijn studie gaat. Ik heb inmiddels jaar 2 (op één hertentamen na) afgerond. Het jaar begon ik met een interne stage, genaamd NEWb, waar ik in het NEWb Radio team zat. Serieus, dit was de beste periode van mijn studie tot nu toe. Ik kwam in een groep terecht waar ik niemand kende, maar al snel werden wij toch echt wel vrienden. Het was een drukke en stressvolle periode, maar het was ook leuk en gezellig.

Het was zo leuk om mijn eigen programma's in elkaar te kunnen zetten. Van de muziek tot het bedienen van de knoppen, ik deed het allemaal zelf! Ik vond het ook heerlijk om iedere dag op school te komen en die glazen studio in te gaan. Het was echt mijn studio. Het was ook een beetje afkicken toen NEWb afgelopen was en ik niet meer zomaar de studio in kon.
Radio maken is super leuk en ik heb daar best wel een kleine passie in gevonden. Helaas is de Radio wereld hard voor vrouwen en moet je echt talent hebben. Daarom heb ik besloten dat, ondanks dat Radio geweldig leuk is, ik er niets mee wil doen qua werk.

In februari kwam helaas het moment dat wij als groep afscheid moesten nemen van NEWb Radio en weer de collegebanken in moesten. Twee/drie dagen per week, dat dan weer wel. Geloof mij op mijn woord dat je daar erg lui en ongedisciplineerd van wordt wanneer je maar twee/drie dagen per week op school hoeft te zijn. Ook vond ik de meeste vakken verre van interessant en heb ik dan ook niet bepaald veel aandacht aan besteed. Erg slecht en natuurlijk niet de bedoeling. Toch kreeg ik het voor elkaar om alle vakken in één keer te behalen, wat ik best een prestatie vond. Al begrijp ik ook wel dat wanneer je drie uur voor je tentamen pas gaat leren, je niet veel op zal steken van de theorie. Maargoed wanneer je in één blok in principe twee maal hetzelfde soort project krijgt en je eerder dat jaar die theorie al hebt behandeld, dan kan je ook niet verwachten dat je alles van voor naar achteren gaat leren.

Helaas heb ik nu één tentamen, accountmanagement, niet gehaald. Dat is het enige vak waarbij ik zeker drie lessen heb gemist (aanwezigheid telde niet, die vak hadden wij met drie of vier klassen tegelijk in één collegezaal) en heb ik totaal niet voor het tentamen geleerd. Aankomende dinsdag ga ik het tentamen opnieuw maken en hopen dat ik hem wel haal. Het is enkel theorie en de meeste vragen zijn meerkeus.

Dit afgelopen jaar waren wij ons ook al aan het voorbereiden op studiejaar 3.
Het was voor mij de bedoeling om stage te gaan lopen in september. Ik ben erg kritisch en een beetje moeilijk misschien, maar ik solliciteer niet op de eerste de beste stage die voorbij komt. Dat en het feit dat ik er bij drie ben afgewezen, maken dat ik nu nog steeds geen stage heb en eigenlijk niet de drive voel om nog te solliciteren.

Wel had ik mij al ingeschreven voor minors in september voor het geval ik geen stage zou hebben. Am I lucky or what... Natuurlijk vind ik het wel jammer dat ik geen stage heb gevonden, maar wanneer ik het gevoel heb dat iets mij nu tegenhoudt stage te gaan lopen dan luister ik naar mijn gevoel.

Vanaf september ga ik twee televisie minors volgen, Tv programma maken en TV productie en management. Ik ga over de productie erachter leren en hoe ik een televisieprogramma moet maken. Zo ga ik bijvoorbeeld leren diepte interviews te doen, moet ik een beleidsplan schrijven en krijg ik tv studies.

Ik hoop na mijn minors door mijn ervaring in februari te kunnen solliciteren voor een stage bij televisie of theater. Theater vind ik namelijk nog steeds erg leuk en is gewoon mijn passie, maar naar televisie ben ik zo nieuwsgierig! We zien wel wat mijn ervaring straks met zich mee brengt. Ik weet wel dat ik hard op zoek ga naar een stage, want als het geen stage in september is, dan is de enige optie nog in februari...

Studiejaar 2 was best wel een eye opener. Ik vond het soms moeilijk om keuzes te maken. Zoals jullie weten ben ik daar erg slecht in. Door het lezen van 'Het merk ik', een boek over hoe jij jezelf als merk in de markt kunt zetten, ben ik echt over mijzelf na gaan denken. Er komt nog een review aan van dit boek, want ik denk echt dat iedereen baat heeft bij het lezen van dit boek.

Dat was helaas geen korte update, maar ik had de behoefte dit toch allemaal met jullie te delen. Studeren jullie ook en zo ja, wat studeren jullie en gaat het goed? Laat het mij weten bij de comments!

2 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven! En wat doe jij een superleuke opleiding! Echt ontzettend gaaf. Ik studeer ook, ik ga naar het tweede jaar van de Pabo nu. Ik studeer in Utrecht op de Marnix, en het is zóoo ontzettend gezellig! Ik heb het nog nooit zo leuk op school gehad. Gelukkig gaat het ook erg goed, en heb ik bijna alle toetsen gehaald tot nu toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dankjewel!
    Fijn dat je jouw opleiding zo leuk vindt, dat is namelijk erg belangrijk! Ik heb ooit een kappersopleiding gevolgd en voelde mij er ellendig...
    Wat voor docent wil je worden? iig ik ga ervanuit dat je docent wilt worden wanneer je op de pabo zit :D

    BeantwoordenVerwijderen