20110729

REVIEW | Bookreview Het Merk Ik

Al tijden had ik geen boek meer gelezen. Voor Studie loopbaan Begeleiding op school moest ik er wel aan geloven en een boek lezen. Het Merk Ik van Huub van Zwieten en Mark van de Grift. Geen fictie of chicklit, nee dit is HET boek als je wilt leren hoe jij jezelf goed in de markt wilt zetten.
               
ISBN 9789049102388

Ik neem aan dat mijn bezoekers over het algemeen nog studeren, dit boek is voor jullie echt een aanrader. Maar ook wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan zou ik even verder lezen.
Het Merk Ik helpt je om jezelf als merk te zien. In dit boek krijg je tips en kun je opdrachten maken die je langzaam naar jouw eigen merkpersoonlijkheid brengen. Iedereen is een merkpersoonlijkheid, maar de meesten van ons weten niet hoe ze deze in kunnen zetten of zelfs hoe deze persoonlijkheid eruit ziet.De stappen die je in hoofdstuk vier zet, dat is het hoofdstuk waar je echt het meeste aan hebt, laten je nadenken over wie je bent en wat je kunt. Je kunt zelfs jouw vrienden en familie vragen waar jij nou echt goed in bent. Na twintig oefeningen, al kan het ook met minder, ben je klaar om jouw merktemplate in elkaar te zetten. Op de foto hieronder zie je een cirkel, dat is een merktemplate. Je zet vijf stappen om jouw merktemplate in te vullen. In de stappen die je zet gebruik je de resultaten van de door jou gemaakte oefeningen.

 

Uiteindelijk in het laatste hoofdstuk 'Communicatie' leer je hoe je jouw merk het beste kunt overbrengen naar tijdens een sollicitatie of tijdens het socializen.
Ik vond dit boek erg leerzaam. Je leert echt nadenken over jezelf en geloof mij soms denk je jezelf te kennen, maar je kunt door dit boek nog meer over jezelf leren. Zelf heb ik alle oefeningen gedaan en alle stappen gezet. Ik heb nu een eigen merktemplate, maar bijvoorbeeld ook een moodboard (één van de oefeningen) die mij als persoonlijkheid moet laten zien.


Mijn eigen merktemplate en moodboard...

Ik ga jullie natuurlijk niet alles voorkauwen wat betreft de oefeningen, want dan wordt het een oneindig lang stuk. Als je binnenkort gaat solliciteren of je bent opzoek naar een stageplek, koop dan voor de gein dit boek. Het leest erg makkelijk weg en kost maar een kleine €16. Het is eigenlijk een investering aangezien je door dit boek jezelf beter kunt 'verkopen'.

Om af te sluiten met de slogan van dit boek:
"Je wordt toch wel in een hokje gestopt; bepaal zelf welk hokje dat is"

Zouden jullie dit boek lezen als dit jouw kans op de markt kan vergroten? Laat het mij weten bij de comments!

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

  1. Had er al eens van gehoord ja, en ik kan me zeker voorstellen dat het erg nuttig kan zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. normaal gesproken heb ik niks met dit soort boeken, maar het was zeker erg nuttig!

    BeantwoordenVerwijderen