20111112

REVIEW | Inglot Freedom system pallettes

Het afgelopen voorjaar is Nederland een make-up merk rijker geworden. Het Poolse merk Inglot heeft een winkel geopend in de Amsterdamse Van Baerlestraat nabij de PC Hoofdstraat.

De winkel van Inglot staat vol met make-up goodies. Foundation, nagellak, kwasten en oogschaduw.. Je kunt er alles vinden. Waar Inglot nog wel het meeste om bekent staat zijn de Freedom System Palettes. De freedom system palettes is een systeem waarbij jij jouw eigen palette kunt samenstellen. Oogschaduws, poeders en blushes kunnen allemaal in deze palettes. Daarnaast bepaal je ook nog eens zelf hoe groot jouw palette is. Er zijn palettes met twee, vier, vijf en tien stuks. Het is allemaal mogelijk.

In mei heb ik mijn eigen Freedom System Palettes opgehaald. Twee palettes wel te verstaan.Vol verbazing liep ik namelijk door Inglot heen. Ow ik wilde alles wel hebben. Het zag er allemaal zo mooi uit!
Na een uur (!) in de winkel rond te hebben gelopen en mijn handen vol geswatched had ik zes kleuren op mijn magnetische bordje liggen. Helaas wist ik nog niet dat er geen palettes voor zes oogschaduws waren, maar ik wilde op dat moment geen kleurtje wegleggen. Ik heb ervoor gekozen om er één van twee stuks en één van vier stuks te nemen. Achteraf heb ik daar wel een beetje spijt van, want nu kan ik ze namelijk niet op elkaar stapelen. Dat is namelijk erg handig aan deze palettes. Door de magnetische rondjes op de doosjes en deksel kun je ze op elkaar stapelen. Wellicht kan ik het nog een keer omruilen?

Ik heb vijf matte oogschaduws en één shimmery (pearl) oogschaduw gekocht. De pigmentatie van de oogschaduws is echt geweldig (overigens geldt dat echt voor alle oogschaduws die ik heb geswatched, veel dus). Er zitten twee paarse kleuren, een licht grijze/beige kleur, een grijze, petrol of groen/blauwe kleur en tot slot een rood/roze kleur.

Ik heb de kleuren nu een aantal keer gebruikt en wat mij opvalt is dat de matte kleuren niet zo goed blijven zitten. Het lijkt wel alsof ik ze weg blend... Ik heb al op meerdere manier geprobeerd de oogschaduw aan te brengen. Deppen of vegen, het lijkt niet zoveel uit te maken. Wanneer ik de kleuren niet blend blijven ze wel goed zitten, maar dat betekend dat je eigenlijk maar één kleur per keer op kan doen. Misschien doe ik iets verkeerd tijdens het opmaken?
Ik ben hierdoor dus niet heel erg te spreken over de matte kleuren van Inglot. Dat vind ik erg jammer aangezien de swatches echt geweldig zijn!

De shimmery rood/roze kleur overleeft het blenden gelukkig wel. Ik heb laatst zelfs een goed combinatie ontdekt met MAC's All That Glitters! De Inglot kleur breng ik subtiel in de crease aan. Erg mooi!

Ik zal jullie de nummers van de oogschaduws geven in volgorde zoals ze hierboven staan. 450, 340, 376, 358, 375 ,386. Ik raad jullie aan op internet nummers op te zoeken (met een kleuromschrijving erbij) voordat je naar Inglot gaat. Er zijn zoveel kleuren te vinden. Met een lijstje is het makkelijker zoeken.

Ik vind de palettes van Inglot erg mooi en goed van kwaliteit. De doosjes zijn heel stevig en de deksels zijn van mooi mat glas met het logo van Inglot erop.
Het is jammer dat de matte kleuren niet mooi bij mij blijven zitten. Het kan aan mij liggen, want ik heb al meerdere goede reviews over Inglot gelezen. De shimmery (pearl) kleuren vind ik persoonlijk wel goed van kwaliteit.

De prijzen van alle palettes weet ik niet, maar het palette met twee kleuren kost €14 en het palette met vier kleuren kost €26.

Inglot kun je vinden in Amsterdam op de Van Baerlestraat 8 en is inmiddels ook al in een paar filialen van V&D te vinden. Deze Store-in-Store filialen zitten al in Alkmaar en Zwolle en 8 andere filialen (zonder Sephora winkel) zullen nog volgen. Bij deze filialen is niet alles te koop, maar wel de freedom system palettes!

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten