20110710

TRAVEL | My London weekend 2011

     
Made by my best friend Bodaniek, bodaniek.blogspot.com

Het weekend van zaterdag 2 juli tot en met maandag 4 juli ben ik samen met een goede vriend R. met de trein naar London toe gegaan!
Zaterdag kwamen wij om 15:30 uur, met een half uur vertraging, aan op St. Pancras station. Met mijn koffer en een kaart in de hand (ik ben echt een geweldige kaartlezer) zijn wij naar het hotel gelopen. Het hotel was slecht een kwartier lopen vanaf het station. Ons hotel was het Royal National bij Russel Square.

We zijn snel ingecheckt, hebben onze spullen op de kamer neergezet en zijn direct het centrum ingelopen. Op zaterdag zijn de winkels tot 21 uur open. Aangezien ik R. Londen goed wilde laten zien leek het mij handig om het shoppen gelijk op de eerste dag te doen, zodat wij de rest van de trip London konden gaan verkennen!Voor het shoppen hebben we noodles gegeten bij de NoodleBar (was niet echt lekker...) en hebben koffie gedronken bij Starbucks. Toen zijn we doorgelopen naar de winkels. Ik wist precies waar ik heen wilde. Boots, Superdrug, Urban Outfitters, Topshop etc etc. Gelukkig is R. totaal niet moeilijk wat shoppen betreft en liep dus iedere winkel in en uit met mij. Wel was het angstaanjagend stil tussen ons. Als ik dan aan hem vroeg wat hij wilde zien of wat hij wilde doen dan was zijn antwoordt "Ik vind alles wel goed" of "Ach, maakt mij niks uit". Een normaal gesprek voeren was er bij hem niet echt bij. Als ik het ergens over wilde hebben maakte hij domme grappen of ging hij niet in op het gesprek... Ik begon mij toch wel behoorlijk ongemakkelijk te voelen door hem. Normaal gesproken kan ik het goed vinden met hem, maar dat leek nu echt niet het geval te zijn.

Ik ben winkel in en winkel uit gegaan totdat de winkels dicht gingen. Aangezien ik een ontsteking in beide voeten heb ging het lopen niet bepaald soepel en wilde ik lekker ergens gaan zitten. Dat hebben wij kort bij Marble Arch gedaan en zijn toen nog even doorgelopen naar Hyde Park waar een muziekevenement aan de gang was. Met het evenement op de achtergrond zijn wij een stukje door het park gelopen.
R. wist nu al niet meer wat wij konden gaan doen en ik was erg moe en had pijn. Rond 21:30 uur zijn we gewoon weer terug naar het hotel gegaan. Naast ons hotel zat de London Pub waar we nog even een drankje hebben gedronken. Al snel waren we op de hotelkamer waar we televisie hebben gekeken en vroeg zijn gaan slapen...

De volgende ochtend zaten wij rond 10 uur bij het ontbijt. Heel bijzonder was het ontbijt niet, maar ik ben in de ochtend ook geen hele grote eter. Het eerste wat ik wilde doen was naar het British Museum, die praktisch om de hoek van het hotel lag. Het is een prachtig museum met kunst uit Egypte en Griekenland. Ik heb daar al sinds ik klein was veel interesse in, dus om mummies, sarcofagen en Griekse beeldhouwkunst eens in het echt te zien was erg indrukwekkend. Ik heb daar dan ook onwijs veel foto's gemaakt!


Met een heel programma in mijn hoofd zijn we vanaf het British Museum richting Leicester Square gelopen. Onderweg kwamen we een Original Tourbus tegen. Omdat R. nog nooit in London was geweest en ik hem zoveel mogelijk wilde laten zien hebben wij een kaartje gekocht. Een extreem duur kaartje van 26 GBP!! Maar dan mag je wel de gehele dag op iedere lijn van die bus stappen. Met deze bus zijn we zowat iedere brug van London over geweest en hebben wij veel van de grote bezienswaardigheden kunnen zien. Big Ben, Westminster Abbey, Piccadilly Circus, Tower Bridge en St. Pauls Cathedral, we hebben het allemaal wel gezien.Ik ben een echte ramptoerist met twee camera's op zak, dus overal wilde ik uitstappen om foto's te maken. R. vond het allemaal wel prima, dus liep maar een beetje achter mij aan. Erg jammer, want ik heb hem echt vaak gevraagd wat hij wilde zien en wat hij wilde doen. Slecht één keer had hij een idee. Hij wilde Buckingham Palace zien. Prima! Via St. James' park zien we er naartoe gelopen. Onderweg kwamen nog hele leuke eekhoorntjes tegen, echt so cute!Het was erg rustig bij Buckingham Palace, iets wat ik echt niet had verwacht. Toen ik er twee jaar geleden was, was het zo ontzettend druk! Al kwam dat misschien door de changing of the guards... Ik kon nu eindelijk Buckingham Palace van dichtbij bekijken.Tot ongeveer 18 uur zijn we continue bezig geweest. We hebben tussendoor gelunched bij Donuts&Baguettes op Piccadilly Circus en zijn we de gehele middag met de bus onderweg geweest.

Rond 18 uur kwamen wij aan bij Haymarket waar wij bij Spaghettihouse hebben gegeten. Na het eten zijn wij weer helemaal teruggelopen naar het hotel. Voordat wij naar binnen gingen zijn we uiteraard nog even de pub in geweest en heb ik heerlijk twee Barcardi&Coke op (wat echt heel weinig kostte in verhouding met wat je in Nederland betaald).
Volgens mij waren wij om 21 uur alweer op de hotelkamer. Erg saai hoor ik jullie denken. Uhuh, dat vond ik ook, maar R. was zo ongezellig dat ik nergens meer zin in had... Ik heb op mijn gemak mijn koffer ingepakt en hebben we televisie gekeken. Om 23 uur gingen wij volgens mij al slapen. Zo vroeg lig ik thuis nog geeneens in mijn bed!

Maandag om half 8 ging de wekker alweer en was de laatste dag in London aangebroken. Ergens jammer dat ik deze geweldige stad weer moest gaan verlaten, maar ook opgelucht dat ik in de avond van R. verlost was! Het klinkt misschien heel gemeen, maar het voelde als een soort awkward first date die maar uren door blijft gaan. Ken je dat gevoel? Dat is niet fijn wanneer je op vakantie bent.

Maargoed, na het uitchecken en het ontbijt stonden wij al iets na 9 uur bij de bushalte om naar Trafalgar Square te gaan. Ik wilde graag de National Gallery zien. Maandagochtend bleek het erg druk op de weg te zijn en kwamen wij uiteindelijk pas om tien voor 10 aan bij de National Gallery. Het was erg mooi en er hing ook opvallend veel Nederlandse kunst. Ik heb er best wel van genoten en dat terwijl ik niet perse een kunstliefhebster ben.
Op Trafalgar Square werd trouwens heel wat opgebouwd op die maandag. Wat bleek, dat was voor de Harry Potter premiére op dinsdag!
Na de National Gallery was mijn inspiratie en geduld op. Het was 11 uur en ik wist al niet meer wat wij konden gaan doen. R. wilde voor de zesde keer naar Starbucks en verder maakte het hem niks uit.


 Toen zijn we nog maar wat winkels in geschoten zodat ik nog wat kleine cadeautjes voor mijn ouders kon kopen. Ook heb ik voor mijzelf nog wat laatste dingen gekocht en zijn toen onwijs vroeg weer richting het hotel gelopen. Ik was er helemaal klaar mee.

We hoefden pas om 17 uur de trein te hebben en dus rond 16 uur wilde ik inchecken. Maar wij waren al om 14/14:30 uur bij het hotel. Daar hebben wij binnen gezeten totdat wij de koffers konden gaan halen en de bus naar het station konden pakken.
Daar zijn wij incheckt (waar één van de beveiligers mij echt dacht te kennen, "uhm I doubt it, I'm from Holland sir...") en in de wachtruimte hebben gewacht tot wij de Eurostar in konden.
Tijdens de reis heb ik in een boek gelezen, muziek geluisterd en een dutje gedaan en op Brussel konden wij zelfs al veel eerder terug naar Nederland dan gedacht. Na heel wat overstappen en sjouwen met mij koffer (stel je voor dat R. mij even ging helpen) waren wij bijna een uur eerder thuis. Ik ben, nadat ik mijn ouders een dikke knuffel heb gegeven, onder de douche gaan staan en heb ik het weekend van mij afgewassen.
R. en ik kunnen het gewoonlijk goed met elkaar vinden, maar die vriendschap was in dit weekend erg ver te zoeken voor mijn gevoel. R. leek zich nergens echt mee bezig te houden. Hij liep maar achter mij aan en vond alles wel prima. Ik vroeg hem zelfs of hij het echt naar zijn zin had en of hij het leuk vond. Hij zei dat hij het wel leuk vond. Ik gaf het op om tot hem door te dringen en heb geprobeerd zelf zoveel mogelijk van Londen te kunnen genieten.
Dat hij alles maar prima vond was fijn tijdens het shoppen (joy, een jongen die shoppen niet erg vind), maar als je culturele uitjes wilt doen enzo is dat toch erg jammer. Na een halve dag wenste ik eigenlijk al dat ik of naar huis kon of dat ik mijn beste vriendin bij mij kon hebben. Met haar was het twee jaar geleden geweldig en onze vriendschap werd hierdoor alleen maar sterker.
Eigenlijk heb ik het gewoon niet zo leuk gehad samen met R. en dat vind ik onwijs jammer. De stad is geweldig en daarvoor was het echt wel de moeite waard, maar ik had net zo goed alleen kunnen gaan. Wellicht had ik het dan nog wel leuker gehad... Misschien niet erg aardig, maar zo voel ik het wel.

Sorry voor deze klaagzang, maar ik wilde dit echt aan jullie kwijt. Hebben jullie ook iets dergelijks meegemaakt met een reisgenoot op vakantie? Laat het mij weten bij de comments!
Er komt nog een shoplog aan, dus blijf de blog in de gaten houden!

3 opmerkingen:

 1. Wat balen dat je reisje minder leuk was dan verwacht! Goed dat je er dan op een gegeven moment voor kiest om in ieder geval zelf te genieten. Hopelijk kan de vriendschap 'gewoon' thuis weer voortbestaan!

  Leuke zonnebril trouwens, staat je goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat balen zeg :( gelukkig nog nooit meegemaakt, maar echt fijn klinkt het niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @polkadotflying, ik hoop ook dat je het nooit meemaakt, is idd niet fijn!

  @Margot, thanks, hij is erg groot, maar een klein brilletje staat mij niet hihi
  Hij is nou eenmaal een vreemde jongen, maargoed in groepsverband kan hij wel grappig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen