20110701

EVENT | Parkpop 2011

Afgelopen zondag 26 juni 2011 was het zover, de 31ste editie van Parkpop in het Haagse Zuiderpark. Vorig jaar ben ik voor het eerst op Parkpop geweest, maar toen was ik niet helemaal impressed met de line-up. Alfabeat en Justin Nozuka waren wel leuk en Juliett Lewis was wel erg goed.


De line-up van dit jaar was amazing!! Een aantal weken geleden bedacht ik mij opeens dat Parkpop eraan kwam en dus nam ik een kijkje op de website. Ik sprong een gat in de lucht toen ik het programma zag! De enige echte Jamie Cullum zou op parkpop komen. Al jaren ben ik fan van zijn muziek, maar concerten zijn gewoon erg duur, dus daar ben ik nooit heen geweest. Parkpop is gratis. Wat zeg je? Ja gratis, dus ook het optreden van Jamie Cullum. Ik ben volgens mij nog nooit zo blij geweest.
Dat was nog niet alles. Op de rest van het programma stonden onder andere Graffiti6, Go Back To The Zoo, Tim Knol en Di-rect. Ik heb gelijk 26 juni vrij gevraagd op mijn werk, want dit mocht ik echt niet missen.
Met een redelijke dag qua temperatuur in het vooruitzicht ging ik zondag naar Den Haag. Een vriend van mij ging mee en nam zijn vriendin en haar zusje mee. Het was eerst de bedoeling dat er veel meer mensen mee zouden gaan, maar dat ging helaas niet door. Met een zeil om op te zitten en wat water en een beetje eten stapte ik de trein in naar Den Haag. Wat een beetje jammer was, was het feit dat je in Den Haag een Parkpop ov kaartje MOEST kopen in plaats van dat je met je eigen ov kon reizen. Erg jammer, zeker aangezien ik mijn ov al had opgeladen...

De zon was al een beetje gaan schijnen en iets na twee├źn kwam ik aan op Parkpop. Na een security check, die zoals altijd erg slecht is, liepen wij het veld op. Met de vriendin van mijn vriend heb ik direct Churros gekocht, jummie! Voor het Jupiler stage hebben wij toen het zeil neergelegd en waren wij precies op tijd voor Graffiti6! I Love them! Vooral de frontman Jamie Scott is erg cute. Het optreden was erg goed. Tijdens het optreden kwam er ook nog een andere vriendin ook aan op Parkpop. Hoe meer zielen hoe meer vreugd toch?!
Bij vieren zijn wij verhuisd naar het Staedion podium. Hier zouden de rest van de optredens zijn die ik graag wilde zien. Dicht bij het podium zijn wij niet gekomen, want wij wilden gewoon een beetje ruimte om te zitten (vooral ik met mijn arme voeten). Met een hamburger van vijf euro in de hand zijn wij gaan genieten van Go Back To The Zoo. Wat zijn zij goed zeg! De stem van hun frontman is geweldig. Ik ben echt trots dat dit een band is van Nederlandse komaf.

Na dit optreden ging mijn vriend, zijn vriendin en haar zusje weg omdat zij die avond naar een concert in Utrecht gingen. Samen met mijn vriendin bleef ik over. Dat was erg relaxed. Tot het optreden van Di-rect hebben wij lekker op het zeil in de zon gelegen. Het optreden van Tim Knol heb ik hierdoor half meegemaakt.

Rond zeven uur was het tijd voor Di-rect. Vroeger was ik groot fan van hun en opeens vond ik hun muziek toch echt wat minder worden. Maar sinds de nieuwe frontman Marcel erbij is gekomen is hun muziek erg gegroeid. Ze maken nu echt hele fijne muziek.
Het optreden was echt geweldig en stiekem vind ik dat zij het festival af hadden moeten sluiten.

Na twee ijsjes en een bakje kibbeling was het opeens half negen, tijd voor Jamie Cullum!! Zoals ik al zei Di-rect had af moeten sluiten die dag, want het was een beetje een vreemde overgaan tussen deze twee stijlen van muziek. Ondanks dat vond ik Jamie echt geweldig. Hij probeerde Nederlands te praten en dat is altijd leuk. Ik hou gewoon van deze muziek. Ik draaide zijn muziek ook in mijn radioprogramma Debs&Jazz, dus het deed mij echt aan die periode denken. Het was gewoon zo fijn om zo'n grote artiest op te zien treden en dat helemaal gratis. Ik hou nu nog meer van Jamie Cullum dan dat ik voorheen deed.

Om half tien zijn wij richting de tram gelopen. Het ging allemaal best snel met het openbaar vervoer, dus ik was voor elf uur weer thuis. Met een kleurtje op mijn armen en in mijn gezicht en met een heerlijke dag achter de rug ging ik met een voldaan gevoel naar bed. Uiteraard wel na een heerlijke koude douche!
Parkpop 2011 was helemaal top en ik ben erg benieuwd wat ze voor volgend jaar in petto hebben. Ergens ving ik op dat ze een paar euro entree gaan vragen...? Als het onder de €10 blijft vind ik het prima, zeker wanneer er een goede line-up staat!

Zijn jullie op Parkpop 2011 geweest? Zo ja, wat waren jullie hoogtepunten? Laat het mij weten bij de comments!

2 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor je reactie!! Super leuk om te horen.
    Ik ben trouwens ook bij parkpop geweest, maar dat was geen succes, haha. Mijn 'groepje' incl ik was brak, chagrijnig en warm dus dan wordt het niet echt een feest haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. graag gedaan!
    ja dan is parkpop lastig vol te houden en zeker als het dan zo druk is en idd de warmte, dan is het al snel teveel! heb je nog wel een beetje van de muziek weten te genieten?

    BeantwoordenVerwijderen