20111102

I have hielspoor and I hate it!

Zoals jullie inmiddels wel weten heb ik het op deze blog over heel veel verschillende onderwerpen. Ook heb ik het regelmatig over persoonlijke issues. Vandaag wil ik jullie iets meer vertellen over een onderwerp waar ik de laatste tijd veel mee te maken heb, hielspoor. Sinds half juni heb ik te kampen met hielspoor.

Ik had op een donderdag een werkdag van 9,5 uur gehad, waarvan ik dus 9 uur lang op mijn voeten heb gestaan. De zaterdag die daarop volgde werd ik wakker, wilde opstaan en toen schoot er veel pijn door mijn linkervoet heen. Ik viel terug in bed en op dat moment voelde mijn voet alsof hij drie keer zo groot was dan normaal. Met veel pijn ging ik toch naar mijn werk, want anders kon de winkel niet open. Strompelend liep ik het eerste uur op mijn werk rond, maar verging van de pijn. Uiteindelijk heb ik nog drie uur lang gewerkt totdat mijn collega mij kwam overnemen. Die dag heb ik alleen maar op bed kunnen liggen.

De keren dat ik daarna moest werken had ik nog steeds heel veel pijn. Ik smeerde mijn voeten, want inmiddels ging mijn rechtervoet ook leuk meedoen met de pijn, in met advil crème en ontstekingsremmende crème. Ik ging zelfs met deze helse pijn naar London toe. Misschien niet zo'n goed plan, maar het was al betaald en ik moest en zou naar London gaan. Ik liep mank door London heen, maar ik was er wel!

In de eerste week van juli ben ik naar de huisarts gegaan, want de pijn ging maar niet weg. Er werd hielspoor bij mij geconstateerd. Wellicht is peesplaatontsteking bij meer op zijn plaats, maar in feite wordt de term hielspoor gebruikt bij allerlei problemen in de hiel.
                                          
Hielspoor is een aanhangsel aan het hielbot dat zich gevormd heeft door kalkafzetting aan de hiel. Het is niet het hielspoor zelf dat de pijn veroorzaakt. Het gaat pas pijn doen wanneer het weefsel en botvlies eromheen ontstoken raakt. (bron: hielspoorinfo.nl)
Ik heb vooral veel last van pijn bij lang stilstaan, pijn bij lopen en soms heb ik ook erg last van mijn voeten wanneer ik opsta. Op het moment heb ik een enkelbandage om mijn linkervoet op de pijn wat dragelijker te maken.

Er zijn veel behandelingen voor heilspoor, maar na het lezen van verhalen van andere mensen die last hebben van hielspoor schijnt het dat veel behandelingen niet of nauwelijks werken. Eigenlijk is hielspoor iets waar je maar mee moet leren leven.
Ik ga wel proberen af te vallen om te kijken of dat de pijn kan verminderen. Soms valt de pijn wel mee of heb ik zelfs helemaal geen pijn. Andere dagen heb ik er verschrikkelijk veel pijn van en kan ik nog geen uur op mijn voeten staan.

Zo ik moest dit echt even kwijt. Wisten jullie wat hielspoor was? Ik kende het namelijk helemaal niet voordat ik het kreeg. Ik hoor graag jullie mening bij de comments!

2 opmerkingen:

  1. Ik had er nog nooit van gehoord, maar als ik zo lees waar je het van kan krijgen moet ik maar eens op gaan passen met welke schoenen ik koop/ draag, heb namelijk véél dingen die niet genoeg veren e.d. Gelukkig nog nooit pijn gehad overigens. Hopelijk wordt je pijn snel minder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laatst las ik ergens dat het uberhaubt slecht is om schoenen te dragen, dat deed de mens vroeger niet en door schoenen zijn onze voeten min of meer lui geworden!

    Hopelijk krijg je er nooit last van meid!

    BeantwoordenVerwijderen