20120425

ENTERTAINMENT | Ne Me Quitte Pas Van Isabelle Beernaert


Twee weken geleden ben ik naar de indrukwekkende dansvoorstelling 'Ne Me Quitte Pas' van choreograaf Isabelle Beernaert geweest. Isabelle is bekend van de programma's 'So You Think You Can Dance' en 'The Ultimate Dance Battle'.

Isabelle staat bekend om haar indrukwekkende moderne choreografieën. De dansen die zij al eerder gemaakt heeft zijn samengekomen in de voorstelling 'Ne Me Quitte Pas' (de naam van het gelijknamige nummer van Jaques Brel over verloren liefde).
In deze voorstelling dansen een aantal dansers uit 'So You Think You Can Dance' en 'The Ultimate Dance Battle', waaronder Anna-Alicia Sklias, Juvat Westendorp, Angelo Pardo, Ellen Houck en Nina Plantefève.
'Ne Me Quitte Pas' gaat over verloren liefde en hierbij laat Isabelle de menselijke emoties zien zoals passie, woede en opwinding.

Ik heb een zwak voor de choreografieën van Isabelle en het kon dan ook niet anders dat 'Ne Me Quitte Pas' een prachtige voorstelling zou zijn. Ik voelde de emoties. Ik genoot en raakte ontroert.
De dans heeft een verhaal, maar al snel merk je dat je jouw eigen ervaringen en emoties aan de dans kunt koppelen.

De choreografie, de dansers, de muziek... Alles klopte aan deze moderne dansvoorstelling.
Isabelle Beernaert heeft een prachtige voorstelling in elkaar gezet en de dansers hebben het geweldig uitgevoerd.
Isabelle heeft mijn hart gestolen met haar choreografie en ik dank haar hiervoor.

Als je van (moderne) dans houd, ga dan zeker eens kijken naar een voorstelling van Isabelle. Helaas is 'Ne Me Quitte Pas' klaar met touren, maar volgens mijn bronnen komt Isabelle volgend seizoen weer terug met een voorstelling. Ik ga jullie hierover zeker op de hoogte houden.


Foto's door Martine Goetschalckx

Liefs,
Deborah

6 opmerkingen:

 1. JUVAAAAT! <3
  Super leuk artikeltje
  Ik volg je trouwens via bloglovin, volg je me terug? xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi stukje blog!!
  Ik ben er idd dit voorjaar heen geweest, was echt prachtig!
  In tegenstelling tot vorig seizoen kon je nu na afloop de dansers ook nog even ontmoeten dat was wel echt heeel cool!

  Groetjes van een dansfreakje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En oh ja, de dansvoorstelling van Isabelle dit najaar gaat hoogstwaarschijnlijk 'bloed zweet en tranen' heten en gaat een vrolijkere voorstelling worden over de dingen die ze in haar leven heeft bereikt door juist ja; bloed, zweet en tranen! (heeft trouwens verder niks met het liedje van andre hazes te maken, haha)

  Lieve groetjes van een dansfreakje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @anoniem, ik was inderdaad al op de hoogte van de titel. Ik loop stage bij een theater en was met persmateriaal bezig toen ik de titel voobij zag komen op de site van Senf. Helaas is er nog niets verkrijgbaar qua materiaal... Nog even wachten wat het precies gaat worden.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Kaartverkoop van de nieuwe productie van Choreografe Isabelle Beernaert Et Apres is gestart!!!!
  Wilt u erbij zijn boek dan snel uw kaarten bij de NATIONALE THEATERKASSA www.ntk.nl 0900-9203 (€ 0,45 7 d.p.w.)

  groetjes, Martine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Gelukkig heb ik al een week mijn kaartjes in huis!

   Verwijderen