20121116

REVIEW | Urban Decay Naked Palette Versus MUA Undressed Palette


Het Urban Decay palette lijkt inmiddels van ieder beautymeisje de Holy Grail te zijn geworden. Zelfs ik ben gezwicht voor het palette met de twaalf prachtige neutrale kleuren! Helaas is het Urban Decay Naked palette een flinke hap uit het budget. Met een winkelwaarde van €47 is het voor sommige meiden een onbetaalbaar lem object geworden. Sinds kort heb ik de oplossing gevonden voor dit probleem. Dat is het MUA Undressed palette.


MUA, MakeUp Academy, is een Brits cosmeticamerk dat uitsluitend in Superdrug wordt verkocht.
Van vele populaire make-up producten worden dupes gemaakt en nu heeft MUA een dupe van het Naked palette uitgebracht, het Undressed palette. Het beste aan deze dupe? Het Undressed palette kost slechts 4 Engelse Pond!


Het originele Urban Decay Naked palette 

 

Het ziet er in de verpakking allemaal wel goed uit, de kleuren komen overeen, maar om te zien of het Undressed palette een echte dupe is gaat het er natuurlijk om hoe de kleuren er op de huid uit zien. Time to swatch!De swatches van het Undressed zie je op de foto hierboven. Voor een palette van £4,- vind ik de kleuren er geweldig uitzien! Sommige kleuren hebben wat minder pigment, vooral de lichtste kleur geeft bijna niets af, maar de andere 11 kleuren zien er goed uit.

Nu gaat het natuurlijk om de vergelijking met het originele Naked palette van Urban Decay. Ik heb alle 12 de swatches van de kleuren vergeleken.

MUA & Virgin, MUA & Sin, MUA & Naked, MUA & Sidecar, MUA & Buck, MUA & Half Baked

Op de foto heb ik de eerste 6 kleuren van het palette vergeleken. Sin, Sidecar en Buck zijn vrijwel exacte dupes van elkaar! De kleur van Virgin is goed nagemaakt door MUA alleen is het pigment niet zo goed.
De derde en zesde kleur van het Undressed palette zijn geen exacte dupes. De derde kleur dat een dupe voor Naked moet zijn is te licht van kleur en de zesde kleur dat op Half Baked moet lijken is ook wat lichter en lijkt meer geel/oranje te bevatten.

MUA&Smog, MUA&Darkhorse, MUA&Toasted, MUA&Hustle, MUS&Creep, MUA&Gunmetal

Op deze foto zie je de zevende tot en met de twaalfde kleur uit de twee palettes. De donkere kleuren uit het palette van MUA vallen iets lichter uit dan de kleuren van het Naked palette. Alleen Toasted is precies hetzelfde als de kleur uit het Undressed palette.

Al met al vind ik het Undressed palette een geweldige dupe voor het originele Naked palette! Niet alle kleuren zijn exacte dupes, zo vallen de donkere kleuren wat lichter uit dan de Naked kleuren, maar ik vind de oogschaduws goed nagemaakt. De kwaliteit van het Undressed palette vind ik goed. Zeker gezien de prijs van het palette is de pigmentatie erg goed en ook hebben de oogschaduws weinig fall out.

Het MUA Undressed palette is een fijn palette als je wilt ontdekken of het Naked echt iets voor jou is of als je echt geen geld wilt/kunt uitgeven aan het Naked palette. Wat de reden ook is, MUA Undressed is een echte aanrader!

MUA is niet in de Nederlandse winkels te koop. Het palette, en vele andere fijne producten van MUA, kun je via hun website kopen. Om direct bij het palette terecht te komen klik je op de link.
Op de website betaal je via Paypal of creditcard en verzenden naar Nederland kost £4,95. Klinkt als hoge verzendkosten, maar als je het vergelijkt met de €4,95 verzendkosten van H&M dan valt het best mee gezien het uit Engeland moet komen.

Liefs,
Deborah

1 opmerking: