20121221

❄ LIJSTJES | Favorite Christmas Movies ❄


Één van mijn favoriete dingen om te doen tijdens de feestdagen is het bekijken van Kerst films. Zonder een goede Kerst film is het voor mij geen Kerst. De afgelopen jaren zijn er een aantal hele leuke films uitgebracht. Vandaag laat ik mijn favorieten zien.Ik weet dat het een cliché is, maar ik houd van Home Alone! Ieder jaar weer kijk ik de eerste twee Home Alone films en ze vervelen mij nooit. Misschien omdat ik de films van kleins af aan al kijk heb ik het gevoel dat een Kerst zonder Home Alone niet compleet is. Vorige week keek ik het eerste deel van Home Alone weer en ik blijf lachen om de grapjes. En hier was Macauley Culkin tenminste nog wel erg leuk haha.Jim Carrey is één van mijn favoriete acteurs, hij is zo grappig! In The Grinch vind ik hem echt hilarisch. De Who's in de film vind ik ook zo leuk. Het is gewoon een heerlijke kinderfilm en dat blijft leuk om te zien. Het verhaal van de film vind ik wel mooi. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dr. Seuss. The Grinch is anti-Kerst, maar uiteindelijk krijgt de kerstgedachte hem te pakken.Het verhaal van The Polar Express gaat over een jongen op kerstavond die twijfelt of de kerstman wel bestaat. Wanneer hij in slaap probeert te vallen komt er buiten een grote trein aan. Hij begint aan een geweldige reis richting de Noordpool waar hij de kerstman zal ontmoeten.

The Polar Express is één van de mooiste animatiefilms wat mij betreft. Het is zo mooi gemaakt en het ziet er zo mooi en bijna echt uit! In de film wordt gebruikt gemaakt van 3D technieken en dat doet het zo echt lijken. The Polar Express was zelfs genomineerd voor 3 Oscars, maar heeft helaas niets gewonnen.


Nog een mooie animatiefilm is A Christmas Carol met Jim Carrey. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Charles Dickens. Het is het verhaal van Ebenezer Scrooge die samen met drie geesten uit het verleden, heden en de toekomst op zoek gaat naar de ware betekenis van Kerstmis.
In A Christmas Carol is gebruik gemaakt van dezelfde technieken als bij The Polar Express.Ik vond het lastig om mijn laatste favoriet te kiezen. Jarenlang was Love Actually mijn favoriete Kerst film, maar inmiddels vind ik The Holiday ook geweldig! Uiteindelijk koos ik toch maar voor The Holiday. De acteurs vind ik leuk, maar ook het verhaal blijf ik leuk vinden. En oh my het is totaal niet vervelend om naar Jude Law te kijken. So Cute!

Zijn jullie ook zo dol op Kerst films? En wat zijn dan jouw favorieten? Ik hoor het graag van jullie bij de comments!

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

  1. Ik kijk elk jaar weer de klassiekers op tv: Annie, the Sound of Music, Sissi.... Erg he? :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gek genoeg denk ik nooit standaard aan die films met Kerst! Ik kijk meer de kinderfilm met Kerst hahaha

      Verwijderen